Legyen valami # Atalanta v Milan

Urak, elérkezett az utolsó előtti fordulója is ennek a kiváló bajnokságnak. A sorsolás különlegessége, hogy a közvetlen riválisainkkal mérkőzünk meg a záró körökben. (Előre ezt nem gondoltuk volna, de így alakult. Mindenki elmehet persze a picsába, de ettől még ez van.) Szóval, most megyünk a vidéki prolikhoz, az utolsó körben fogadjuk a Dózsát. Érdekel ez valakit? Annyiból mindenképpen, hogy egyszerűen nem szabad visszaesnünk egy helyet. Kettőt nyugodtan, akár hármat is, ha tudjuk szállítani ezt a bravúrt, csak hetedikek ne legyünk  a szomorú szemű Szűzmária keservét – mert akkor posztolhatunk megint júliusban a Dinamo Helsinkiről meg a Szpartak Nicosiáról. Hiányzik ez valakinek? Nem, kurvára nem hiányzik. Ezért, én azt mondom, szedjünk magunkra egy minimális tökösséget, és induljunk el egy egyértelmű irányba, tegyünk ehhez egyértelmű lépéseket! Simázni kell, az irány mindegy. Hajtás után nagyon röviden legyezgetjük még az árnyékot.

Tudom, hogy nem valami sportszerű ez így, de pont leszarom. Gatta elmondása szerint – én aztán utána nem számolom – 57 meccse volt a csapatnak 52 hét alatt. Ez azért sok, bár nem tudom, az Elnök Úr Trophy-kat is belevették-e egyáltalán. Felkészülés szempontjából sem valami ideális, azt elhiszem, bár mi akárhogy vergődünk, akármire verjük magunkat, mindig sikerül erre a 6-7-8-ra odaérni valahogy. Fix pont vagyunk ebben a gyorsan változó, rohanó világban 🙂

Én most nem szeretnék kombinatorika tanszéket nyitni a nappaliban, hogy kiszámítsuk, mikor hogy fekszik a panda. Vagy a koala. Ha megcsapjuk őket, az tiszta. Ha kikapunk, az is. (Akkor csak be kell tenni a kezdőbe Kalinkát a Fior ellen.) Az Atlantic City egyébként egész korrekten tolja az előző pár körben, ők még nem szarták telibe ezt az egészet. Decemberben szépen elkenték a seggünket a Sán Siróban, megérdemelnének egy bokán fosást, bár azt mi magunknak szoktuk. Az előjelek átlagosak.

A várható kezdők, a csapatok formái, az edzők várható meccselési stratégiái, egyéb párosításspecifikus taktikai megfontolások alapján a következő három eshetőséget állapítottam meg: nyerünk, vesztünk, döntetlen.

Ez a várható kezdő: Dollár Jr. – Ignasevics, Bonuka, Helveg, Che – Sándor Tamás, Montolivo a la 2060, Jackson – Tazmán, Waltner, Ümit Davala.

Tipp: 0-2-0-0-2-0-2-2

Forza és jószórakozástt!!