Csattogjunk le egy lángosért # Napoli v Milan

Urak, szombat este tényleg elstartol nekünk is a Serie A 2018/19-es szezonja, nem kisebb mérkőzéssel, mint a szokásos nápolyi szopótúrával. Szar dolog vereséggel kezdeni az évet, de már hozzászoktunk, ezen már meg sem lepődnénk. A Napoli vitán felül jobb csapat jelenleg, már az is meglepetés lenne, ha egy ikszet össze tudnánk ácsolni valahogy. Az előszezon meccsei ilyenkor már jottányit sem számítanak, tiszta lappal indulunk, de nem a nulláról. Idén nyáron legalább az edző nem cserélődött le, cserébe minden más viszont igen. A hazaiaknál az edző személyén kívül komoly változás nem volt, ez még a tavalyi pontrekorder ezüstérmes csapatuk. Hajtás után tapogatózunk a sötétben. 

Legutóbb majd négy éve, 2014. december 14-én tudtuk őket megverni bajnokin -természetesen a San Siróban – 2-0-ra, a góljainkat az azóta már Mexikóban dajdajozó Menez és Jack szerezték.  Azt, hogy mikor nyertünk a szeméttelepen, már le se írom, még az Allegri-időkben nyilván. Láthatóan nem ez volt a legsikeresebb párharcunk mostanság. Semmi meglepő nincs abban, hogy most is csak a szokásos néz ki nekünk. Bevallom, én bíztam abban, hogy Carlóval be fognak ragadni a rajtnál (effektíve ebben még segíthetünk is neki), viszont a múlt heti római győzelmük alapján ez még teljesen  a Sarri-csapatnak tűnik. Egy komoly távozójuk volt, Jorginho, kinek pótlására leigazolták Fabian Ruizt a Betisből, kezdeni viszont nem fog, ugyanis a veterán Hamsik került vissza a kezdőbe ezzel a húzással. Nálunk viszont lesz új ember a védelemben (hacsak nem Musacchio lesz Romagnoli párja), a középpályán (Bakayoko) és a centerposzton is (Higuain). Kíváncsian várjuk, mennyire sikerült őket beépíteni a gárdába, Előnyt jelent, hogy túl sok mindent nem kell magukra szedniük.

Ennél nehezebb meccsel nem is kezdhetnénk, előnyt jelent viszont, hogy az elvárások sem túl magasak, legalábbis részemről. Ha már mutatni tudunk valami karaktert, tartást, akkor nálam az rendben volt. Mert próbálkozhatunk mi is, meg lehet nekik mutatni, hogy mi is tudunk, de hát kap majd Milik egy olyan indítást, amit csak majd lesni fognak a mieink, netalán Insignéről sikerül egyszer csak épp annyira lemaradni, hogy a kapu felé át tudja venni, és akkor kész a baj. Hogy mire számíthatunk Gatta fiaitól? Mindenekelőtt aprításra, és néhány tudatos támadásépítési kísérletre. Ne felejtsük el, a teljes felkészülést Gatta csinálta végig, most mutathatja meg valójában, mire képes ezzel a kerettel, a tavalyi „taccsra mentett” szezonra tud valamit építeni, esetleg előre is lépni, vagy marad a szokásás dagasztás a 6. helyért.

A ketrecet Giggio védi, előtte Romagnoli és Musacchio biztosít a Sky szerint. A két szélén Calabria és RR villoghatnak (Conti még 1 hónapig biztos nem lesz). A középpályán Biglia (aki akár új igazolás is lehetne, ha sikerült volna életet lehelni belé) mellett Kessie és Bakayoko darálhat. Higuain játékát Jack és Suso fogják támogatni.

Carlo a hírek szerint a Karnezis; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui; Allan, Hamsik, Zielinski; Callejon, Milik, Insigne kezdőt fogja felküldeni.

Az elmúlt években az összes hasonló meccset (Fiorentina, Lazio, Sampdoria) elbuktuk, méghozzá nem is kicsit. Én most sem számítok más kimenetelre, legfeljebb tisztesebb helytállásra. Persze, minden rossz sorozat megszakad egyszer, de hát magától? Na, majd meglátjuk.