Szorít a csizma # Lazio v Milan

Hölgyek-Urak, ez most tényleg fontos lesz. A Lazióhoz látogatunk az Olimpicóba. A tét a negyedik hely. A 13. forduló zárásáig biztosan, de könnyen lehet, hogy ezen fog múlni. Kérdezzétek meg a kuzinokat, tavaly ők itt viccelték meg a Coccolinót, igaz, az az utolsó kör volt. Az előjelek egy picit horzsolnak, a bukik már oda is dobták az ellenfélnek a partit – 1.7-es szorzóval adják a hazait, el is mennek a picsába, díszlépésben. Lehetne nyöszörögni azon, hogy ennyi sérülttel így meg úgy, én azt mondom, bízzunk Apánkban, aki azt mondta, magabiztos, jó meccset fogunk játszani. Legyen is így. Biztosan emlékeztek, nem egyszer meggyomroztak már minket arrafelé, de most mi csak azért se készüljünk így, ha már „mindenki” ezt várja. Hajtás után röviden felvezetjük az esti métát.

Kellett ez a két hetes szünet, erősen lógott már a bele mindenkinek. Az előző etapot egészen szépen lehoztuk, leszámítva a szégyenteljes Madonninát és a púposok elleni obligát zacskót – melyek keretbe is fűzték a Nemzetek Ligája-fordulók közé ékelt három hetet – megvertük a Sampdoriát, a Genoát és az Udinesét is. Most egy bő hónapos maraton indul, karácsonyig, és még azon is túl. Zúzós lesz, különös tekintettel arra, hogy mégiscsak az év vége felé járunk már, mindenki megállna már egy picit, itt a karácsony, mittomén, de hát pattognak sorba a meccsek december 29-ig: Parma, Torino, Bologna, Fiorentina, SPAL, plusz még két EL-kör, de azokat már nem is említem. Kéznél kell lennie tehát a pontgyűjtő füzetnek, különben messze is sodródhatunk az oly epekedve áhított BL-től.

Itt is, ott is

  

Az öblítősöket – azt gondolom – jól ismerjük már, sok van a számlájukon, de attól még csak egy csíra leigázandó középcsapat. És még mindig mi állunk jobban a Wolfschanzében, 21 diadal és 35 döci mellett csak 19-szer zúztak le minket. A formájuk nem kicsattanó, de azért megjárja, talán csak a parmai győzelmük emelendő ki mostanában, mondjuk a kistesók szépen lelépték őket 3-0-ra, ez nekünk is megfelelne. Sokszor sokak által körüludvarolt üdvöskéik idén még nem váltották meg a világot, a jugónál hiába van tilinkó is, szaxi is, egyik sem szól szépen, Carlos Alfonzónál is elhangolódott a balalajka. Sebaj, van idénre ecuadori emberevőjük, meg Csíra is szépen megnyúlt azzal a nyolc fröccsel, annál jobb, csak kellemetlenebb lesz neki a novemberi zimankó. De ott lesz még a mindig pergős-csattogós Parola is jó frissen, meg Badelj is, akit már Fester bácsi is ötvenhétszer elhozott ingyér, nem baj. Nem hátul tartják a legnagyobb spílereiket (Radu, Acerbi, Wallenstein, meg a jó Strakosha), mondjuk nem tudom, akkor mi mit mondjunk.

Ha még itt lenne, biztos le lenne sérítve

 

Ami a mieinket illeti, Gatta nagymester – ha hinni lehet a rózsaszín evangéliumnak – húzz egy merészet, és lemásolja az ellenfél hadrendjét, legalább mindenkinek (?) egyértelmű lesz, kit kell fognia. Mivel a macisok egy 3-4-3-szerű valamit tolnak, ez optimális is lesz, hiszen van is egy fő bevethető belső védőnk a felnőtt keretből, az is a Grizzly 😀 Sebaj, Che ott is megállja a helyét, Iggyt meg mindig meg lehet kérni, azt majd lesz belőle valami. Van egyébként egy Simics nevű gyerek is, akár őt is láthatjuk, és a neve nem is cseng éppen rosszul. Fekete Vérmedve saves the Queen, mindjárt kilyukad a belem a kuncogástól 😀
A középpálya a szokásos Gang Bang szendó (Keszi-Fajsz), a két széle viszont még érdekes is lehet, mert aki van, az is fél lábára sánta. Latex egyelőre valószínűbb balra, mint Boris, és fürtös tehenészgyerek is sanszosabb, mint a Samu szépfiú, feltéve, hogy ki tudják húzni a talpából a rozsdás vasszöget. Mindent elsöprő támadó osztagunk összeállítása egy fokkal egyszerűbbnek tűnik: Tazmán, Kotró, Aladdin. Vannak bajok 🙂

Biglia pótlására

 

Ha sikerülne valahogy megállni a lábunkon, akár érdekes meccs is lehetne belőle – ez az, ami messze nem látszik biztosnak az előbbiek alapján. Én azt mondom, ez most a papírformának azon tipikus esete, amely nem érhet haza, ennek buknia kell! És mert bukni fog, ha buknia kell, láthatjuk majd, hogy ez a hibrid védelem képes lesz lehúzni a rolót, és egy jó bemozgással meg egy ügyes passzal dehogyis lehet majd összezavarni a fejeket. Én kíváncsi leszek rá, ez lesz csak a mozi. Elöl meg Tazmán kétszer ráveri ballal, oszt feküdtél is, csicska Kokolínó.  6-kor kezdődik, gyertek majd! FORZA!!!

Tipp: Lazio 1-2 Milan