A jármű még nem vált irányíthatatlanná // Milan-Brescia

Azon túl, hogy Bennacer bevethető és veszítettünk egy hetet a mercatón, tulajdonképpen semmi nem történt a szezonrajt óta. Most az újonc ellen hazai pályán meglátjuk, Giampaolo mennyire rugalmas, és hogy tényleg egy ember ennyire meghatározza-e a komplett Milan teljesítményét.

Tény, hogy Bennacer jó spíler, és hozzá hasonló emberünk, aki lát és szerel is a középpályán, az bizony nagyon kevés van – az már viszont egy erősebb kérdés, hogy a visszatérésétől, pontosabban a valódi debütálásától tényleg annyit kell-e várni, mint amennyit valóban várnak tőle a szakmai stábnál.

Giampaolo ugyan a meccs előtt udvariasan kitért azokra a kérdésekre, hogy milyen rendszerben fog játszani a csapat, de minden hír arról szól, hogy azért lesz finomhangolás az egy hete felrakott tímhez képest. 4321, azaz nem kimondott trequartistával fogunk játszani, hanem Suso és Castillejo fog szaladgálni Piatek mögött – és bumm, gyakorlatilag egy lépésre vagyunk a 433-tól. Hakan annyira tragikus volt, hogy kikerül a kezdőből, ezt a Mister is elismerte, hogy kényszermegoldás volt, hogy ő próbálja meg a registát, viszont ahogy fentebb is szó esett róla: Bennacer rendben lesz, de mellette Paquetá és Borini lesz a másik két középpályás, az ezzel járó aggályok továbbra sem Borini kritikáját jelentik, de most a brazilon is pokolian sok múlhat.

Bonaventura még nem teljesen fitt, ahogy Kessié sem, ez az oka annak, hogy mindketten csak padról kezdhetnek. Alapvetően egyébként a Brescián is sok múlhat, mert a szervezettséggel szemben aligha oldódnak meg a gondjaink 6 nap alatt, főleg, hogy ez a mostani is egy sebtében összerakott valaminek tűnik, amiben talán a keret nagy része azért otthonosabban mozog, de annyira kőbe vésettnek tűnt egész nyár folyamán a 4312, hogy kérdés, ez mennyire megy csettintésre.

Laxalt ugye el, tulajdonképpen ennyi történt egész héten, senki nem esett még be – ha mindenki fullos, akkor középre tényleg meg is vagyunk, de bántóan szűk a variálási lehetőség, és ezen nem biztos, hogy pont szegény Correa tudna segíteni. Ettől függetlenül a minőség középen továbbra sem látszik, Jack visszatérése hozhat még ebben javulást, de az előrejátékot meghatározó embereink helyét nagyon gyorsan meg kellene találni – illetve borzasztó erről beszélni, hogy miközben volt erre egy nyarunk, és azok, akik most elő vannak véve, itt voltak a kezdéstől, magyarul az idő nem lehet hivatkozási alap. Hat nap alatt pedig nem biztos, hogy be lehet pótolni egy nyarat.

Tipp: 2-1