°16. Giornata: Milan – Sassuolo / 120. évforduló

Win streakben vagyunk emberek!!! És papíron kötelező győzelem jön otthon ma, elképesztő, soha nem látott, történelmi 9 pontot húzhatunk be ebből a három meccsünkből, kapaszkodhatunk tovább az európai kupás helyek felé. A klub fennállásának 120. évét ünnepeljük (vagy nem) 15:00-kor a Sassuolo ellen.

És hát mit is lehet elmondani az ellenfélről, nagyjából semmit, kiesni idén sem fognak valószínűleg, a középmezőny alján szépen elvegetálnak, közben okoznak 1-2 meglepetést, de azt reméljük már el is lőtték 2 héttel ezelőtt a Juve elleni idegenbeli döntetlennel. Jó, azért hozzá kell tenni, nem egyszeri kifutott eredmény volt az, mert a múlt héten a Cagliari ellen is faszán játszottak, győzelmet érdemeltek volna. De Zerbi az edzőjük továbbra is, úgyhogy támadásban természetesen eléggé rendben vannak, a védekezésük viszont rémgyenge, mint tavaly is volt, egyelőre csak a Lecce és a Genoa kapott több gólt náluk. Nyilván ki kell emelni tőlük Berardit, aki elég jó kis szezont megy eddig, plusz mint tudjuk ő amúgy is nagy Milan-killer, szóval szinte garantált a gól tőle. Rajta kívül Boga lehet szerintem különösen veszélyes, gyors és ügyes a srác, főleg a kontráknál bőven okozhat majd gondokat, idén már az Inter és a Juve ellen is lőtt gólt. A kapuból hiányozni fog tőlük Consigli, a védelemben Chiriches, a támadók közül pedig Defrel sérült.

Nálunk nem kell nagy változásokra számítani, marad a jól bevált kezdő Keszi és Kebab lehetett csak talán kérdéses, de ők is ott lesznek a pályán az elejétől fogva. Sérülés miatt csak Duarte és Caldara hiányzik, tök jó, hogy most nem is kell sokat írni a csapatról, mert végre valahára stabilizálódott a helyzetünk, ideje is volt már ennek így december közepén. A legutóbbi hat egymás elleni meccsből ötöt nyertünk ellenük, és mivel engem a mai napig kísért az a Berardi mesternégyes Allegri utolsó meccsén, mindig öröm megcsapni őket. Ja, egyébként egy győzelemmel megelőznénk a Napolit, azt nem gondoltátok volna a szezon elején, hogy december közepén lehetséges, mi? Persze ez csak azért van, mert rettenet szarok voltak már Ancelotti alatt is, szerencsére a jó öreg Rino szintén sikeresen kezdte meg a szabotázst belülről, már csak azt kéne valahogy elintézni Brocchi illetve Giampaolo átvegye az Atalanta-Roma duó irányítását, és simán ott leszünk a BL helyen a szezon végén.

Várható kezdők:

Tipp: Milan – Sassuolo 3-1