Tapossuk el a cshírákat! # Atalanta v Milan

Kedves Népek, Boldog Karácsonyt Nektek! Ez most a legfontosabb. Aki meg annyira megszállott, hogy aranyvasárnap is megnézne egy agyaggalamb-lövészetet, nos, nekik jó hírünk van, megkapják, lesz móka-kacagás, videóbírós meg kamufetrengős dráma, talán még egy pár egyenes labda is. Mint az közismert, újraosztották a lapokat, régen hiába fújtunk ki az orrunkból egy ilyen random szutyok kiscsapat örüljenekhogyittlehetnekazában Atalantát, most már az lenne a meglepi, ha megcsapnánk őket. Nem lehetetlen, mondjuk gólt lőni, azt pont nem ártana hozzá. Nagy kár, hogy a srácokat zavarba hozza az ellenfél kapusa, még nagyobb, hogy az üres kapu is. Node félre az önsavazással, tavaly olyan szépen elpakoltuk őket ugyanebben a leosztásban, hogy öröm volt nézni. Hasonló örömökre készülve, a tovább után pár kusza gondolat a kurva nagy győzelmünk elé.   

Ez is keményen adta, csak másképp

Van ez a csodálatos vasárnap fél egyes idősáv, nem rossz, nem rossz, az ebéd – ahol van – kiváló alkalmat nyújt az első félidő elalibizésére, és ha kellően nehéz volt a menü, akkor bizony még passzol is hozzá a lassú, enervált labdagyömöszölés meg ötméteres oldalpasszok tömkelege, a lényeg, hogy az embernek ne kelljen kapkodni jobbra-balra a fejét, meg a gólokat se kelljen már nagyon számolgatni. A legjobb, ha mindezt egy gyenge negyedház mellett produkálják a csapatok, senki sem kér hangzavart a nappalijába, ha épp alfába küldte a sok zsír meg tészta, krumpli, káposzta és ami kell. Ehhez képest az van, hogy ez elvileg egy rangadó lenne, ha komolyabban fenyegetnénk őket a tabellán, vagy ha a hazaiaknak lenne legalább egy nyúlfarknyi presztízsük, de hát olyan ez, mint amikor a Tesó Value gyorsérlelésű szenny nemessé akarna penészedni. 

Be kell tenni a sarokba, ne csunyálkodjon

Szóval, úgy néz ki a történet, hogy van az Atalanta, és az a közvélekedés, hogy ők jobbak mint mi. Tavaly egyébként megelőztek minket a tabellán. Biztos mindenki elfelejtette már. És mi idén bőven gyászabbak vagyunk, mint tavaly, szóval lehet, hogy van ebben valami. Mindegy. Egy meccsen meg lehet őket borítani, mint ahogyan azt Szinyó kapitányék tették velük 1 hete. Visszatér a kezdőbe a szimpatikus Ilicic, ott lesz Papu Gomez, az obligát „szemétbe dobtad, de ellenfélként leszopat” mókamiklós szerepét pedig Pasalic töltheti be. Kurvára nem nagy nevek, akármelyiket megvehetnénk 30-ért, és pont olyan szarok lennénk velük, mint most. Mégis, az öreg Gasp mester kezei alatt ez egy jó csapat, ebben a mezőnyben. 

Az Everton után Kína, Arábia vagy Felcsút, mi véletlenül se

Ami a mieinket illeti, Stef mester elsütötte, hogy „ők csak az Atalantára gondolnak, a vakáció nem is létezik„. És el sem röhögte magát, nálunk ez már komoly edzői teljesítmény. Nagyobb fájdalom, hogy kipontozta magát Theo, így nem látszik, ki fog itt gólt lőni. Ez van, ha kiesik a balbunkó, ez a modern futball. Paq sem lesz még, ezen felül sok érdekesség nem várható a kezdőt illetően. Giggio véd, előtte Alessio-Musacchio, két széle RR meg Conti, a tridente Bennacer, Keszi meg Jack lesznek, elöl a Tazmán, Péntek meg Aladdin tolhatják a nagy semmit. Ez pont 3 volt Atalanta-sztár, ami a kezdőt illeti. De valszeg megvehetnénk tőlük mindenkit, akkor is csak kullognánk utánuk. 

Ez jó, nem?

De elég volt az önalázásból, az előjelek egyáltalán nem rosszak, sőt, a játék kezd értelmezhetővé válni, igenis, van már tudatosság, sok gólt mostanában nem kapunk, a pechszéria meg balfaszkodás nem tarthat örökké. Térdelni fognak. Gyertek majd, jó lesz!!! FORZA MILAN!!!

Tipp: Atalanta 2-3 Milan (RR 2 öngól + Jack-tripla, mind szabiból)