°28 Giornata: Milan – Roma / Egy (rangadó) a sokból

A visszatérés meglehetősen jól sikerült a szerényebb képességű ellenféllel szemben, ma viszont következhet is az első igazi teszt, egy Roma elleni rangadó. Újabb “rá sem ismerünk erre a csapatra”  jellegű másfél órát kapunk vagy jöhet a szokásos letargia?

A helyzetünk úgy néz ki 11 fordulóval a vége előtt, hogy a Napoli kupagyőzelmének köszönhetően a 7. hely is EL-t érne, ezt meg azért a Parma-Verona-Cagliari trió előtt mindenképpen elvárás behúzni. Persze ez azt jelentené, hogy hamarabb kellene selejteznünk, és ezért is van ‘valamennyi’ tétje a mai meccsnek, egy győzelemmel 6 pontra megközelíthetnénk a farkasokat, közben pedig az Atalanta számára gyakorlatilag bebiztosítanánk a top 4-es helyezést, végre aktívan befolyásolhatunk valami Bajnokok Ligájával kapcsolatos eseményt, milyen szép gesztus lenne lombard testvéreinknek!

A jó hírek: Kjaer felépült is kezdő lesz várhatóan, Rebic a legutóbbi 7 bajnokiján 7 gólt lőtt, a Lecce ellen az egész csapat jól nyomta, különösen az öreg Kebab. És elvileg Ibra is egészséges már, de a mai meccsen még nem fog pályára lépni. 

A rossz hír: utoljára top 6-os klubot  (Juve, Lazio, Inter, Atalanta, Roma, Napoli) 2019. április 13-án vertünk meg, bizony, az volt a legendás Keszi és Bakayoko által meggyalázott Acerbi mezes Lazio elleni siker. Az idei szezonban eddig egész pontosan a megszerezhető 21 pontból egyetlen egyet hoztunk ilyen meccseken, a Napoli ellen sikerült 1-1-et elérni, a Roma például 2-1-re vert minket egy nagyszerű Calabria-Zaniolo kooperációnak köszönhetően. 

Amellett, hogy a mai esélyeinket helyre tegyem, azért is hoztam ezt a statot, mert a következő meccseink így néznek ki: Roma, Spal, Lazio, Juve, Napoli

Ez fájdalmasnak ígérkezik, a Spalt kivéve még ma van a legjobb esélyünk egy győzelemre, tippelni mondjuk csak azt merném, hogy szórakoztató meccs lesz sok góllal. A Románál hiányozni fog Zaniolo a komoly sérülése miatt, Pau Lopez sem lehet ott a kapuban, más sérültjük nincsen. Nyilván elsősorban majd Dzekotól kell félnünk, de szerintem messze Pellegrini játéka a legfontosabb náluk, a Keszi-Bennacer duónak fel van adva a lecke. 

Várható kezdők:

Donna – Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo – Keszi, Benya – Samu, Kebab, Jack – Rebic

Mirante – Peres, Mancini, Smalling, Kolarov – Cristante, Veretout – Ünder, Pellegrini, Mkhitaryan – Dzeko.

Hangolódásnak:

https://twitter.com/acmilan/status/1277217684573151232

Kezdés 17:15-kor!