9° Giornata: Milan – Fiorentina / Tartani az előnyt

Újabb vasárnap, újabb bajnoki, nyomjuk tovább rendületlenül, még az a jó, hogy ebben a szezonban valóban jó a meccseinket nézni, gondoljatok bele milyen lenne 4 naponta a jó kis Inzaghi, Brocchi vagy Giampaolo féle kínzást átélni! Na jó, nem akarok én rosszat senkinek, inkább ne gondoljatok bele, hangoljunk a délutáni Fiorentina elleni hazai kötelezőre.

Le mertem írni, hogy ez kötelező, annak ellenére, hogy lesznek bőven hiányzók, kéne már azon a szinten lennünk, hogy az ilyen meccseket behúzzuk. Hét közben lötyögtünk egyet a Lille ellen, az azért valószínűleg olyan sokat nem vett ki a fiúkból, mindenki tudta, hogy ez a meccs a fontosabb.

Pioli továbbra is karanténban, úgyhogy Ikon folytathatja menetelését a minden idők legjobb Serie A edzője címért, nincs mese, meg kell tartani a makulátlan 100%-os mérlegét. Nem csak a padon lévő főnök, hanem a pályára kirendelt is hiányozni fog, Ibrának a Napoli elleni sérülése után ki kell hagynia pár meccset, az optimista forgatókönyv szerint akár már jövő héten a Samp ellen visszatérhet, őt ismerve ez is a cél, de nem kéne elsietni a dolgot. Leao szintén offos továbbra is, tegnap délután pedig Bennacerről érkeztek olyan hírek, hogy izomsérülés miatt nem játszik, később viszont már olyat is lehetett olvasni, hogy egyáltalán nem komoly a dolog, és ott lesz a keretben. Ennek ellenére valószínűleg Tonali kezd majd a helyén. A másik változtatás a balszélső poszton lesz, mivel Rebic felkerül csatárba, Leao nem bevethető, Hauge meg nagyon nem volt meggyőző csütörtökön, Brahim Díaz kapja majd meg kezdőként a lehetőséget a bizonyításra. Több meglepetés nem várható, marad a kialakult kezdő: Dollár – Calabria, Szék, Capitano, Theo – Adam Driver, Keszi – Széle, Kebab, Díaz – Ribi

Ez a Fiorentina olyan, hogy ránéz az ember a kezdőjükre, és egész faszának tűnik az egész csapat, több tehetséges fiatal(abb) játékos, Milenkovic, Ambrabat, Castrovili és Kouamé elsősorban, aztán olyan veteránok, mint Borja Valero, Bonaventura, Ribéry és Callejón, ennek papíron szépen kéne működnie, és valahol ott kéne lenniük a középmezőny elején. De mégsem így van, csak 15. helyen állnak, pedig a sorsolásuk sem volt eddig igazán nehéz, a mélyebb statisztikai mutatóik alapján is nagyjából a helyükön vannak. Már edzőváltás is történt, Iachini helyett visszatért a jó öreg Prandelli, hogy aztán egy nagyon ergya 0-1-gyel kezdjen Pippo és a Benevento ellen a múlt héten. A hét közben ők is meccseltek amúgy, mi több hosszabbítás után jutottak tovább a Coppában, szóval a fáradtság náluk inkább beüthet. Egy biztos, Jack és Cutrone góllal mindenképp kell majd számolnunk, ahogy azt illik. Várható kezdőjük: Dragowski – Cacares, Milenkovic, Pezzella, Biraghi – Amrabat, Pulgar, Castrovilli – Bonaventura, Ribéry – Vlahovic

Tét és nyomás bőven van továbbra is, még mindig vezetjük a tabellát, ráadásul bizonyítania kell a csapatnak Ibra hiányában, mert hiába szerepeltünk jól eddig idén nélküle a pályán, komoly ellenfélnek csak a Lille minősült, így pedig azért hallhatóak olyan hangok, hogy itt egy egyszemélyes hadseregről van szó. A Juve és az Atalanta is pontokat bukott tegnap, ma meg lesz egy Napoli-Roma, szóval lehet növelni az előnyt néhány riválishoz képest. Plusz egy rekordot is beállíthatunk, 28 Serie A meccsen lőttünk zsinórban gólt, ez egyedül 1972-73-ban sikerült, akkor 29 meccsen át, durva belegondolni, hogy ez a csapat döntheti ezt meg jó eséllyel.

Kezdés 15:00-kor, TV-ben Digi 1, stream linkek pedig majd a kommentek között szokás szerint. Forza!

Tipp:

Milan-Fiorentina 4-2 (Keszi bomba, Keszi tizi, Keszi maradonás félpályás szóló, Rebic ill. Jack, Cutrone)