11° Giornata: Milan – Parma / Simán kéne

Papíron könnyűnek ígérkező meccs következik ma este, kötelező lenne tehát megőrizni az előnyt az élen, egyrészt mivel az Inter megnyerte az aktuális bajnokiját, nekik ráadásul már másra nem is kell majd koncentrálniuk ugye, így tartani kell előttük ezt az 5 pontot, amíg csak lehet. Másrészt meg azért, mert pont ezután következik majd egy nehezebb sorozat, több (egész pontosan 4, ha ideveszem a Sassuolot is) rangadónk is hátravan még a szezon első felében.

Mivel a cseresor hétközben ismét bizonyított, ahogy láthatjátok a keretből, nem fogjuk erőltetni a sérültek visszahozását, Ibra és Kjaer kihagyják ezt a meccset is, elvileg a Genoa elleni szerdai visszatérés a cél mindkettejüknél. Bennacer viszont már újra játékra kész, úgyhogy minden bizonnyal vissza is fogja venni a helyét a kezdőben. A szokásos bajnoki 11-hez képest a támadósorban keverheti kicsit a kártyákat Pioli. Rebic marad az ék, ez tiszta egyelőre, mivel Leao még nem 100%-os. A csatár mögötti trióban Calhanoglu helye biztos, viszont valószínűleg a bal oldalon kezd majd,, mint a múlt héten, és ismét Brahim Díaz lesz középen, reméljük hatékonyabban játszva, mint a Samp ellen. A nagyobb meglepetés pedig az, hogy úgy néz ki az elmúlt hetek jó szereplése után Castillejo lesz ott a jobb oldalon. Saelemaekers valamiért a keretben sincs benne, én nem találtam meg az okát sehol, remélhetőleg semmi komoly, csak egy kisebb betegség vagy ilyesmi. Szóval Hauge ismét csodacsere lehet majd Leao szintén, Maldini és Colombo sajnos kevésbé, elnézve a hétközi teljesítményüket.
Donnarumma – Calabria, Gabbia, Romagnoli, Theo – Kessié, Bennacer – Castillejo, Díaz, Calhanoglu – Rebic

A Parma elég szar szezont megy egyelőre, a kiesőhely azért még nem fenyegeti őket, de csak 4 pontra vannak onnan. A támadójátékuk az egyik legimpotensebb a bajnokságban, holtversenyben a második legkevesebb gólt rúgták, Gervinho nélkül elképzelni is rossz, hogyan néznének ki. Ha már Gervinho, ha valamiért nem szabad lebecsülni őket, az az, hogy a gyenge szezonkezdés ellenére az Intert (szokás szerint) megszopatták kicsit a San Siroban, az elefántcsontparti főszereplésével, de hát zsinórban kétszer csak nem jön össze nekik ugyanaz, ugye?

Általában magabiztosan verjük őket, reméljük most sem lesz máshogy, kezdés 20:45-kor, gyertek kummantani!

Tipp:

Milan – Parma 3-0 (Franck, Yannick, Keszi)