Milan – Udinese 1-1 / Lehangoló

Hát hölgyek-urak, ez valóságos tortúra volt, nem tudom mit vétettünk, hogy végig kellett néznünk egy gyönyörű 90 perces 2012-2020 közötti múltidézést, de azt a rohadt életbe ez egészen szánalmas volt, respect mindenkinek, aki kibírta a KesziTiziig. Megérdemelten nyert volna az Udinese, valahogy sikerült egy pontot otthon tartani egy tippmixelős hiba után, viszont ennek örülni azért nehezen lehetett, nekem legalábbis nem ment.

Tovább folytatódik ez a hullámvölgy, amit talán már inkább teljes krízisnek lehetne hívni, annyira reménytelen teljesítmény nyújt a csapat hetek óta, kivéve azt az egy szem Roma elleni meccset. A 3 védővel felálló ellenfelekkel szemben általában szenvedünk, és ez volt a helyzet most is, az Udinese teljesen visszaállt, mi meg nem tudtunk mit kezdeni ezzel a tömörüléssel, pláne, hogy Ibra hiányában még ugye ívelgetni sem tudtunk valakire. Az Inter ellen valamennyire hasonló struktúra ellen legalább sikerült néhány helyzetet kialakítani, na most Musso viszont kb végig is aludhatta volna a meccset, annyira nem voltunk veszélyesek. 

A legnagyobb fegyverünk, a magas intenzitással űzött presszing pedig egyszerűen kifújt mostanra, ez igazából senkinek nem hibája (a B terv hiánya sokkal inkább), kurva sok meccset nyomtunk szeptember óta, és rohadt sok a sérültünk folyamatosan, összehasonlításnak berakom ide ezt a statisztikát, amit twitteren láttam, hát amekkora szerencsénk van a tizikkel idén, ezt annyira el is viszi ez az elképesztően sok sérülés:

Kérdés, mikor fog Pioli komolyabban változtatni, akár egy másik formációra átállni, mert lassan az is indokolt lenne. Jelenleg valahogy úgy nézünk ki, hogy Keszi egyedült cipeli ezt a bagázst, nem csak a berúgott büntetőkkel, hanem az elképesztő melóval, amit meccsről meccsre lerak, de a többi húzóember vagy állandóan hiányzik (Bennacer mennyire kellene ide), vagy elképesztően ingadozó a teljesítménye, például Leao amekkorát ment ott november/december környékén, most full el van veszve a csávó, márpedig nincs más csatárunk jelenleg. Valamit ki kell találni, mert nem úszhat el a top4, vasárnap egy győzelem a Verona ellen nagy lökést adhatna, mert piszok nehéz meccs lesz, az EL-t meg azt hiszem el kell engedni, mert a United ellen sok esélyünk nem lesz.