Európa-liga: Milan – Manchester United / Sorsdöntő meccs

Gumimaci kupa rangadó következik ismét, valószínűleg annyira fontos ez a meccs, amennyire csak lehet valami ebben a sorozatban (a döntőt kivéve). Egy év meccsét már nagyon csúnyán elrontottunk idén, a mostani pedig sok szempontból hasonlóan fontos lesz, ezért nem lehetnek kifogások, van tét bőven. Szerintem sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint a múlt héten, de itt az esély, hogy úgy 8 év után először tényleg alkossunk valami maradandót nemzetközi kupameccsen.

Az első meccs játék szempontjából kb a lehető legjobban alakult, azt hiszem azért az nem esélyes, hogy megint ennyivel jobbak legyünk náluk, már csak a keretek közötti különbségnek is jobban ki kellene jönnie. Azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy a Untied sokkal jobb idegenben, mint hazai pályán, mi pedig a San Siroban mondjuk ki, vállalhatatlanul szarok vagyunk, 4 meccse nem nyertünk otthon, az utóbbi 7 meccsből 4-en gólt sem sikerült lőnünk, elég gyászos, ezeket a tényezőket összerakva azért talán már nem számítunk esélyesnek. Azért az 1-1 nyilvánvalóan alapból nekünk kedvez, plusz így a Unitednek kell majd inkább kezdeményeznie, ami kevésbé fekszik nekik, mint amikor szétkontrázhatják az ellenfelet. Az első meccs alapján az edzők között nálunk az előny, Pioli akkor eléggé lemosta Solskjaert. És hát ahogy a múlt héten egyenlítő Kjaer elmondta a sajtótájékoztatón tegnap: bizony tovább kell jutni, és ha nem tesszük meg, nem lehet a csapat fiatalságára fogni majd a dolgot.

Sérültek terén aszokásosan szar a helyzet, Rebic és Leao is kidőlt, így Calabria, Romagnoli és Mandzukic mellett ők sincsenek ott a keretben, így bizony, gyakorlatilag nincsen csatárunk. Mert Ibra ugyan visszatér, de nyilván nem fog 90 percet nyomni, szóval a hírek szerint Kastély lehet majd az “ék”, az úgy már önmagában egy egészen parádés fejlemény. Bennacer szintén ott van újra a keretben, de gyanítom ő sem nagyon fog játszani. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul, egyelőre ez kezdő várható a legfrisebb hírek alapján: Donnarumma – Kalulu, Tomori, Kjaer, Theo – Meité, Kessié – Saelemaekers, Calhanoglu, Krunic – Castillejo

Az ellenfélnél is van egy-két visszatérő, elvileg Rashford biztosan ott lesz a pályán, de talán Pogba, De Gea, van de Beek és Cavani is bevethető, lesz aztán ki tudja, mennyire akarják erőltetni a dolgot. Valószínűleg körülbelül ugyanaz lesz a kezdőjük, mint egy héttel ezelőtt, aztán a padról erősíthetnek majd bőven.

Nagyon kellene ez a továbbjutás, hogy kicsit mindenkinek visszaadja a hitet a Napoli elleni vereség után, na meg természetesen azzal plusz egy út is nyitva maradna a BL kvalifikációhoz, ráadásul egy angol csapatot sose rossz kiütni Európában, még ebben a lesajnált kupában sem. Ha kiesünk, akkor persze lehet majd koncentrálni a bajnokságra, de azért az egy újabb komoly gyomros lenne, volt azokból már elég így is itt az utóbbi 2 hónapban. Szóval remélhetőleg most nem lesz fásult a csapat, és tudnak olyan extrát hozni, mint egy héttel ezelőtt. Forza, kezdés 21:00-kor, addig melegítsetek ezzel a legendás, tökéletes elődöntő visszavágó meccsel 2007-ből: