°37 Giornata: Milan – Cagliari / Befejezni a munkát

2623 nap. Ennyi idő telt el azóta, hogy utoljára BL meccset játszottunk, 2014. március 11-én. 3 pont. A szombati meccsek alakulása után ennyi kell, és szeptembertől ott vagyunk a BL-ben ismét, egészen biztosan. Otthon, a Cagliari ellen, önbizalomtól duzzadva Torino 10-0-ás megalázása után kell bebiztosítani a dolgot. A kuzinok sajnos nem vették át a receptet, sikerült kikapniuk, úgyhogy nem könnyítették meg a dolgunkat, de igazán nem kéne, hogy ezen múljon. Végre itt vagyunk, nem szabad elszalasztani a lehetőséget.

Ha az Atalanta kikap tegnap a Genoától, az bekavarhatott volna még, mert úgy az utolsó fordulóban egy hármas pontegyezőség esetén nem mi jöttünk volna ki jól a dologból, de szerencsére ebből nem lett semmi, behúzták a meccset. Így a feladat adott, és bőven megoldható, minden a saját kezünkben van.

Én a Lazio elleni megsemmisülés után tényleg elengedtem a BL-t, úgyhogy ha nyerünk ma, már most álljon itt: tévedtem, nem is kicsit, azóta hozott 9 pontot a csapat, 12 lőtt és 0 kapott góllal, ez így egy igazán kellemes beégés, és az biztos, hogy én leszek a legboldogabb, ha 22:30 környékén már hivatalosan is így lesz.

A csapatban nem várható különösebb változás a lehengerlő eredményeknek köszönhetően, Széle visszatér Kastély helyére, ez az egyetlen csere, minden más marad, ahogy a Torino ellen volt: Dollár – FehérCafu, Szék, FehérZsuzsi, Teofil – Bence, Presidente – Széle, Dikaz, Kebab – Ribi ez a tizenegy hozhatja be a hajót a célba, már a jövő évi hazai mezben játszva egyébként.

A Cagliari nincs rossz formában, sőt. Miután már komolyan megérintette őket a kiesés szele áprilisra, rájöttek, hogy sokkal jobb ez a keret ám annál, minthogy a 18. helyen tanyázzanak, szóval a legutóbbi 6 meccsükből nyertek 4-et és 2 döntetlent hoztak le, ezzel az egész ligában az egyik legjobb széria volt az övék. A bentmaradást matematikailag még nem biztosították be, de gyakorlatilag meg nagyjából igen, mert 5 pontra vannak a kiesőhelytől, a mögöttük lévő Torino-Benevento duó pedig egymással játszik az utolsó körben, ott tehát nehezen születhet majd olyan eredmény, ami azt jelenthetné, hogy ők hullanak ki. Azért biztosan harciasak lesznek majd, de a múlt héten a Fiorentina ellen a szezon egyik legunalmasabb meccsét nyomták, szóval lehet már kifújt a nagy menetelésük.

Ezt itt be kell biztosítani, ne bízzunk semmit az utolsó fordulóra. Rég vártunk erre, szurkoljuk ki, mi aztán megérdemeljük ennyi év kommentelés után! A lányoknak egyébként már sikerült tegnap:

Tipp (most már tényleg jönni fog!!): Milan – Cagliari 3-0 (KesziKesziKeszi)