Basszunk oda ezeknek is # Liverpool v Milan

Emlékeztek az utolsóra? Én emlékszem. Már előtte tudtuk, hogy vagy emeletes bravúr, vagy jó ideig nem húzzák el nekünk azt a bizonyos nótát — akkor volt, hogy átvette See apó Maxi bácsitól valahol a hátsó traktusban, ilyen 40 pont lemaradással az utolsó bejutó helytől. És nem lett meg, sőt, le lettünk takarítva a pályáról, nevetséges védelmi hibákból szétfutva, szétalázva semmi líra, semmi isteni csoda, semmi nagy érzelem, csak a mocskos patkány matracos banda. Akkor azért nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, ennyit kell várni rá. Jobb is. És most itt van, bár ez még csak a csoportkör. Én abban nőttem fel, hogy nekünk az formalitás, a kedvenceim, amikor az első négy behúzása után leadjuk a tét nélküli uccsó kettőt holmi szottyadt Reálnak meg semmire se jó Dortmundnak egyétek, kutyák. Ehhez képest tartunk ott, hogy itt nekünk most elvileg minden kis elcsórt pontnak örülnünk kellene, mint valami udvarias koldusnak, hát egy lófaszt. Na, majd meglátja mindenki, is. Egy biztos, nekik sose volt, sosincs, és sose lesz mindentbekotró EuroSuperPippójuk!!! Ennyi, kész. Hajtás után szilvalekvár.

Megnéztem a Liverpool előző meccsének összefoglalóját, 3-0-ra kaszálták el a Leedst jobbulást innen is a horrorsérülést szenvedett Elliottnak, szegény srác, remélem, összeáll minél hamarabb a bokája. Szóval, igen, nyertek, ha szabad ilyet mondani, van bőven hasonlatosság a két csapat játéka között, egyrészt és elsősorban létezik mint olyan. Magas védelmi vonal, intenzív letámadás, gyors, kombinatív játék, az ellenfél tizenhatosának elözönlése — ismerős? Rabonából megjegyzem, hogy vannak nekünk ilyen kedves ismerőseink, nem is kell otthagyni Lombardiát, hogy találkozzunk velük — hála a Jóistennek ellenük is csak sikerült legyártani a török áfium ellen való orvosságot — az a baj, amikor ilyen szemléletű csapatok találkoznak, abból könnyen nagy karambol tud lenni, de olyan, hogy csak egy valaki borul, de az nagyon. Szóval nagyon észen kell lenni, hol akarjuk felvenni őket, főleg azért, mert a sündisznózás nem sajátunk és nem is vagyunk jók benne. Ez aztán a kurva nagy megmondás, nem igaz? 

Most is beállhatna csereként

No de ne szédüljünk el a liverpooli kékektől, nem véletlen, hogy Carletto papa is otthagyta őket a faszba, szaladt vissza inkább Perez ölelő karjai közé, ahogy tehette. Nem egy perspektivikus banda, lássuk be. Pedig a maga idejében bajnokságot nyertek Kr. e. 753 után, BL-t is, bármily hihetetlen, egy szó mint száz, a maga idejében ez egy korrekt kis társaság volt. Kár, nagy kár, hogy a tavalyi év nem jött össze nekik, szegények úgy örültek az uccsó BL-helynek, mintha megtalálták volna a Marson a vizet. Nem is rossz amúgy az a 69 pontocska, annyival az A-ban sem lettek volna teljesen elveszettek, most készülhetnének a Sahtyor Szolihorszk bányamunkásai ellen a Coccolino helyett. Ehhez képest utazniuk sem kell, leszünk oly kegyesek, házhoz megyünk, és megmutatjuk nekik, mi az igazi piros. Nekik csak tartaniuk kell a fosójukat, de csak illedelmesen!!! Gyertek majd, forzázzunk egy nagyot!!!

Probabile: Miki — Dávidka, Szék, Zsuzsi, Theo — Bence, Keszi — Széle, Dikaz, Raffaelló — Ribi

Tipp: Liverpool 2-3 Milan (KesziKesziKeszi)