°4 Giornata: Juventus – Milan / Nincs megállás

Robog tovább a rangadóvonat, ezúttal a rabruhás brigádot látogatjuk meg, jó szájízzel a tavalyi 0-3-as kiütés után, de óvakodva, mivel már egyrészt nem a wannabe maestro Pirlonak kell leckét kiosztani, hanem visszatért a jó öreg Max hozzájuk, azaz bármikor kerülhet balbekk trequartistába, és esetleg még De Sciglio is fényt kaphat. Emellett pedig az is gond, hogy a szerelvényről ismét csak kezdenek lepotyogni a játékosok szépen lassan, hála az orvosi stáb áldásos tevékenységének, úgyhogy hiába lennénk talán még esélyesebbek is teljes csapattal, így egészen biztosan meg kell majd szenvedni keményen minden pontért. 

Teljesen úgy érzem magam, mint amikor tavaly kellett nekiftuni egy-egy ilyen beharangozónak, mert megint gyakorlatilag nem lehet másról beszélni, mint a sérültekről. Kezdjük elöl, hiába igazoltunk két csatárt a nyáron, megint igazi ék nélkül kell felállni zsinórban a harmadik meccsen, mivel Ibra még mindig nem bevethető az achilles fájdalma miatt (ez azért várható volt), de sajnos Oli sem lesz bevethető – akinek tavaly egyetlen egy sérülése sem volt egyébként – mivel hátfájásra panaszkodott. Pellegri pedig nyilván egy rangadón nem fog kezdeni, viszont ő legalább nem sérült még, az is valami. A középpályán talán kisebbek a gondok a keret mélysége miatt, viszont így is van kit sorolni: Messi most sem fog debütálni, elvileg nincs még elég jó kondiban, bennem azért felmerül a kérdés, hogyan lehetséges ez hetekkel az érkezése után. Hátrébb Radó és Fajsz sem bevethető (még hetekig valószínűleg), itt legalább a megmaradó trió azért nagyon tuti. A védelemben Dávidka iratkozott fel frissen a listára, nem is edzett, biztosan kimarad, pazar. És nincs még vége, mert az igazi rémálom ez lenne: MagicMike is kisebb kézsérülésre panaszkodik, így fennáll annak a veszélye, hogy Tata kezd a kapuban, ebbe inkább ne is gondoljunk bele. 

Ha valamit persze megtanultunk már tavaly, hogy ez a csapat megtépázottan is tud jól játszani, szóval nézzük kik alkothatnak majd. Pioli lehet húz egy váratlant és Calabria helyén a hírek szerint Tomori kezdhet, na most ez nekem akkor egy 3 védős rendszernek nézne ki, meglátjuk, természetesen az is opció, hogy Florenzi helyettesít. Úgy néz ki Capitano ott lesz a belső védelemben, ami már csak azért is pikáns, mert Raiola tegnap gyakorlatilag egy az egyben lenyilatkozta, hogy nyáron megy majd a Juventusba a tervek szerint, csodás szarkavarás megint, pont a rangadó előtt. Szék bekerülhet, Zsuzsi helye fix, akárhol is játsszon majd végül, balon Theo rohangál szokás szerint. Szűrőben a trióból most Keszi és Tonhal kontrollálhatja a meccset, abszolút jogosan a jelen formákat nézve, utóbbi reméljük ismét kiemelkedő teljesítményt tud hozni, nagyon kellene. Elöl pedig maradunk a most már szinte megszokott felállásban, Széle, Dikaz és Raffaello rohamozhat Ribi mögött, aki reméljük előhúzza a szokásos rangadós formáját és gurít egyet a semmiből akár, még ha szenved is ezen a poszton.

Ilyet ki vállal?

Az ellenfélnél Allegri sem válogathat korlátok nélkül mindenhol, Chiesa már visszatér, de elvileg még nem a kezdőbe szerencsére, és a középpályán is akad egy-két hiányzójuk. Ott lesz viszont a pályán Locatelli, ugye garantált a gólja természetesen, egyébként azért a pálya közepén sebezhetőek mindenképp. Hátul ismerjük őket jól, ami kedvező, hogy Szcsesny eddig hibát hibára halmoz a szezonban, tartsa meg jó szokását még ma, nem bánnék egy olyan ajándékot, mint amit az Udinese meg a Napoli kapott. Elöl a Morata-Dybala duó érkezik, utóbbi azért sokszor legyilkolt minket régebben, egyelőre viszont bőven nem abban a formában van, Morata pedig Morata, sok mindent nem kell hozzáfűzni. Rendkívül pocsék módon kezdték a szezont, a három meccsen szerzett 1 pontjukkal épphogy nem kieső helyen állnak, a BL meccsüket viszont már lesimázták, szóval lehet elérik a fordulópontot, ezt kéne megakadályozni és szépen visszaküldeni őket a földre.

Igazából jó egy ilyen nagy meccs mint a hétközi után érkezni ide, mert tudjuk, ha ott helytállt a csapat, akkor ez is nyerhető nyilván, kisebb lesz az intenzitás, több poszton jobb játékosaink is vannak, és a mentális gátat is sikerült ledönteni a tavaszi győzelemmel. Teljesen háromesélyes meccs, a győzelem nekik sokkal fontosabb, úgyhogy tolni fogják keményen, azt hiszem mi beérnénk egy döntetlennel is. 20:45, nagy Forza!

Tipp: Juventus – Milan 2-3 (Franck, Yannick, Keszi)