Bajnokok Ligája: Porto – Milan / Must win

Nehéz ilyet leírni egy idegenbeli BL meccs előtt, de nevezzük nevén a dolgot: ha tovább akarunk jutni (márpedig 4 körrel a vége előtt azért akarjunk még továbbjutni), akkor ma este nyerni kell.  Ez nagyon nem lesz egyszerű feladat, mert egy abszolút háromesélyes meccs következik, ahol valószínűleg a legjobb játékunkat kell hozni a győzelemhez. De igazából az, hogy a 3 pont hogyan jön össze nem számít egyáltalán, annyi a lényeg, ami az előző meccs konklúziója is volt, ennek a csapatnak meg a jelmondata is lehetne lassan: valahogy meg kell oldani, ahogy szoktuk is, bármi legyen. 

A hiányzókat azt hiszem mindenki fejből sorolja, Brahim és Theo covidos, Keszi eltiltott, Maignan, Messias és Florenzi sérült, hozzájuk csatlakozik Rebic is a hétvége után. Bakayoko viszont felépült és a keretben van, még ha játszani nem is nagyon fog valószínűleg. Mennyiségre ez a megszokott számú hiányzó, még tán nem is túl sok, minőségre annál inkább, ebből a 7 emberből 3 olyan, akinek nincsen minőségi pótlása a keretben jelenleg, ez a nagy baj. De hogy kik is kerülnek be helyettük: Mike helyett a jó öreg hétvégén már ismét megcsodált Tatarozó Sándor védi a kaput, reméljük legalább annyira mozgékony lesz, mint vasárnap, és a valamikor szinte biztosan érkező lepkéket sem mára tartogatja. Azért nekem marad a szívroham minden Porto kapuralövésnél, de remélem ti jobban bíztok benne. Balhátvédben Ballo Touré annyira életveszélyes volt ránk nézve a Verona ellen, hogy Stef nem meri bedobni egy ilyen fontos meccsen, így viszont az a rég nem látott megoldás következik, hogy Dávidka lesz a baloldalon, Anulu pedig a jobbon. Ha jól emlékszem a korábbi ilyen próbálkozásokra Calabria nem volt túl meggyőző ott de adjuk meg, rengeteget fejlődött azóta, lehet sokkal magabiztosabban fogja lehozni, elvégre már középpályást is játszott korrektül, én azt mondom jobb megoldás ez így. Anulu meglátjuk mennyire áll készen egy ilyen meccsre, a Juventus ellen teljesen jót ment, ez kéne most is. Dikaz helyén láttuk mindkét helyettest pár napja, kisMaldini kevés volt, és nem is kell még egy BL meccsen bedobni, túl nagy teher lenne, marad tehát a jó öreg Radó, az biztos, hogy rá nem számítottak, ezzel fogjuk meglepi őket, nincs már idejük megcsinálni a scouting reportot a bosnyák De Bruyneről. Akaszthatna majd egy olyan szabadrúgásgólt, mint tavaly március környékén az egyik bajnokin, aztán januárban a Newcastle küldheti is a 60 milliós ajánlatot.

Talán némileg meglepő még, hogy Zsír fog kezdeni jelen állás szerint, én biztos voltam benne, hogy Ibra mivel egészséges, tuti ott akar lenni az elejétől a pályán, de ismét csak csereként jöhet majd, ha ég a ház, akkor fent lesz mindkét torony.

Várható kezdő:  Tatarusanu – Kalulu, Kjaer, Tomori, Calabria – Tonali, Bennacer – Saelemaekers, Krunic, Leao – Giroud

Az ne tévesszen meg senkit, hogy a Liverpool 5-1-re lemosta a Portot az előző körben, az inkább azt mutatja, mennyire brutálisak idén Kloppék, mint azt, hogy a portugálok ne lennének jók. Teljes csapattal azt mondanám erősebbek vagyunk, így viszont inkább ők a meccs esélyesei. Az Atlético ellen kihoztak ugye egy 0-0-át idegenben, a bajnokságban hozzánk hasonlóan hasítanak, eddigi 8 meccsükből 6-ot behúztak 2 döntetlen mellett. A játékosaik közül Pepe nyilván mindenkinek ismerős, jól el fog vele verekedni a Giroud és Ibra, a jobbhátvédben ott lesz az a Corona, akit mi is eléggé akartunk a nyáron a hírek szerint, a legveszélyesebb és legjobb emberük viszont az a Luis Díaz, aki nyáron a Copa Americán kiválóan játszott és társgólkirály volt, ezt a jó játékot pedig folytatja eddig az új szezonban is, már 6 gólja van a bajnokságban. Ő leginkább balról szokott indulni, szóval Anulunak fel lesz adva a lecke, Tonhal/Bennacer segítsége is szükséges lesz. Csatáraik sem kutyaütők, főleg Mehdi Taremi, aki tavaly 34 bajnokin vágott 16 gólt és adott 15 gólpasszt, portugál liga ide vagy oda, az nagyon nem szar, és a Liverpool ellen is ő szépített egyébként. 

Valószínűleg tehát sok gólos meccsre kell készülni, legalábbis én most úgy látom, az az esélyünk, hogy többet lövünk, mint ahányat kapni fogunk. A hétvégi teljesítmény itt rettentő kevés lenne, de az a gyalázatos első félidő remélhetőleg felébresztett mindenkit, a fizikai korlátokkal meg sok mindent úgysem lehet kezdeni, egy-két ember agyon van hajtva, tőlük kell egy nagyon erős 60 perc, vagy amennyi bennük van. Küzdeni azt úgyis nagyon tud ez a csapat, és remélem azzal a mentalitással megyünk oda, hogy a döntetlen az pont semmire nem lenne jó, nyerni kell. Komoly lesz, de én azt mondom, az előző meccsen nagyon nem volt szerencsénk (és akkor enyhén fogalmaztam ugye), szóval most lengjen vissza az inga, és szépen jöjjön össze minden, forzázzuk ki! 

Tipp: Porto – Milan 2-3 (mindegy ki; akárki; csak valaki)