°22 Giornata: Milan – Spezia / Rangadók előtti csend

Folytatjuk a kötelezően bedarálandók sorát, ezúttal a Spezia következik otthon, egy szokatlan, kellemes kis hétfő kora esti meccsen. A változatosság kedvéért most hátul és a középpálya kétfős részén kezdünk elfogyni nagyon, elöl viszont a teljes arzenál Pioli rendelkezésére áll, így pedig hát egy ilyen ellenfelet különösebb izgalmak nélkül illene megverni. Az Atalanta-Inter döntetlen miatt ideiglenesen a vezetést is átvehetjük, növelhetjük az előnyünket egy top 4-es riválishoz képest (egy elmaradt meccse van mindkét csapatnak), a Napoli pedig velünk párhuzamosan játszik idegenben Bolognában. A mi fordulónk lehet ez tehát, több motiváció remélem nem is kell a csapatnak.

A kezdő nyilván felforgatott lesz, a három legjobb középhátvédünk (Kjaer, Tomori, Romagnoli) és a double pivotban játszó három legjobb játékosunk  (Kessié, Bennacer, Tonali) sem lesz elérhető különböző okokból, azért ez kőkemény. A védelem miatt talán azért nem aggódunk már, ismét Gabbia és Kalulu fognak ott vitézkedni, és hát a Roma, a Venezia és a Genoa ellen is magabiztos volt ez a duó, itt is elégnek kell lenniük. Romagnoli meg közben a negatív tesztre vár, és jöhet vissza. Calabriának ez megvan közben, úgyhogy ő végre elérhető, de Florenzi olyan jó formában van, hogy itt még szinte biztosan ő lesz a kezdő. Theo a baloson kapitányként oktat ismét, de vigyáznia kell, egy sárgára van az eltiltástól, itt ezt nem szabad összehoznia semmiképp. Mivel Ballo-Touré is AFCON-on van, Kalulu pedig középen nyomja, alternatíva nagyon nincs, esetleg Dávidka játszhat itt, vagy akár a primaverában játszó magyar utánpótlás-válogatott Milos Kerkez is bemutatkozhat majd, ha bekerül a keretbe, ezt egyelőre még nem tudni.

Középen viszont biztosan jön az atom: Tonali kisárgázta magát (okosan), így tehát a Bakayoko-Krunic páros vitézkedhet, ebben benne van a katasztrófa lehetősége. Persze hazai pályán leszünk egy kiesőjelölt ellen, Radónak adjuk meg, hogy többnyire teljesen jól játszik idén (csak hát limitált), Bakayoko pedig pont itt a januári meccseken nyújtott eddig korrekt teljesítményt a korábbi teljesen életveszélyes játéka miatt. Szóval nagy bajnak itt sem kellene történnie, lekopogom. Elöl meg ugye szabadon válogathat Stef, a csatároknál most Ibra váltja OliG-t, mögötte Leao helye betonbiztos, Brahim Díaz és Széle egészítheti ki a kvartettet.

A Speziát szerencsére már nem Italiano menedzseli, tavaly februárban ugye nagyon csúnyán elintéztek minket, idén azért kevésbé veszélyesek és közelebb vannak a kieséshez Motta vezetésével. Az előző négy meccsükön viszont gyűjtöttek hét pontot, többek között a Napolit idegenben megverve (igaz, kapuralövés nélkül, egy öngóllal), szóval viszonylag jó formában érkeznek a San Siroba, és hiányzójuk sincs.

Le kellene ezt rendezni gyorsan egy félidő alatt, aztán pihentetni vasárnapra, formába hozni Brahim Díazt végre, ez lenne az ideális forgatókönyv. Stef szerint a Genoa elleni szar teljesítmény felébresztette kicsit a csapatot, legyen így, meglátjuk mennyi igaz ebből. Kezdés 18:30-kor, ne maradjatok le!

Tipp: Milan – Spezia 3-0 (Széle, Dikaz, Radó)