Milan – Genoa 3-1 / Letudva

Lehet kicsit izzadósabb volt ez, mint vártuk előzetesen, de az én fejemben még a 60. perc körül 0-1-nél sem igazán fordult meg, hogy itt nem fogunk kiegyenlíteni, aztán valahogy továbbjutni. Sikerült is, viszont a pechsorozatunk is folytatódik közben, mert úgy néz ki Tomori sérülése elég komoly, és minimum egy hónapot ki kell hagynia. A tovább után rövid keserédes értékelés következik, hűen a Coppa Italia egetverő színvonalához.

Nem volt egy nagy kaland, viccesen mondhatnám, hogy igazából szarhatnék ebbe az összefoglalóba, mert a csapat is szart az egész meccsbe, egész jó kifogás lenne. Még az sem igaz, hogy nagyon rossz kezdővel álltunk volna ki, igen B csapat volt, de hát mi amúgy is B csapattal játszunk minden sorozatban hónapok óta a sérülések miatt. KisMaldini azért eléggé kilóg még így is egyelőre, nyáron jöhet egy szezon kölcsönben neki, aztán meglátjuk mi lesz belőle. 

Sheva fiai azért becsülettel küzdöttek egyet érte, most egész vállalhatóan nézték ki egy félidőig, aztán a másodikban (plusz hosszabbítás) sok momentumuk már nem volt, csak egy-két random helyzet. Ha ki is rúgják, legalább visszatért a San Siroba egyszer, felidéztek néhány szép emléket a szurkolók.

Mi meg mentünk előre, nem túl meggyőzően, ám így is csak idő kérdése volt, mikor sikerül begyötörni egy gólt. Főleg miután Stef bedobta Raffaellot (és később SaeleMessit). Az egyenlítés azért elég szépre sikerült, Theo bekanyarintotta, OliG meg fejelni ugye nagyon tud, fontos gólokat lőni is, ezért jött, na, megint megcsinálta. Azt tudták a fiúk is aztán, hogy tizikig nem kéne elmenni, nyomtunk tovább, és hát Rafa lőtt egy tipikus „nem csúszott le, miről beszélsz, pont így akartam” gólt, szép volt nagyon, szegény kapus remekül védett, hogy aztán egy ilyet nézzen be. A végén még Széle is lőtt egyet, aki ma ismét joga bonitos énjét hozta elő, de azért az mindig jelentősen árazza az ellenfelet, ha még ő is betalál. 

Úgyhogy ja, lehetett volna ez a meccs mindössze ennyi, csak hát Zsuzsi. Értem én miért került a kezdőbe, még akkor is ha amúgy szerintem felesleges kockázat. Rábasztunk, és annyira kegyetlen az egész, hogy akkor még nem tűnt vészesnek a dolog, vissza is jött egy kicsit, biztos csak egy húzódás gondolhattuk…nyilván nem minket ismerve, műteni kell a térdét, minimum egy hónapra kidőlt a hírek szerint. Azaz 2 hónapon belül a két kezdő belsővédőnket elveszítettük térdsérüléssel, nem lehet már szavakat találni erre. Ráadásul pont Juventus-Inter derbyk lesznek ebben a hónapban, szóval akármennyire is megbízható Anulu és Gabika is, a baj nagy. Nyilván kellene egy minőségi igazolás, ezt mondani könnyebb, mint meg is valósítani, én persze bízom Maldiniben, hogy elő tud rántani egy meglepetést.

A Coppában amúgy – akármennyire is érdektelen – lehet idén keresnivalónk európai foci hiányában, szóval azért kellett ez a győzelem. Most a Lazio vagy az Udinese jön a 8 között, mindkettő ellen esélyesek vagyunk természetesen, és azt hiszem hazai pályán is leszünk. Utána az elődöntő meg már visszavágós rendszer, ott az Inter jöhetne majd valószínűleg, szerintem jó is lenne ellenük plusz két meccs. 

A bajnokságot hétfőn folytatjuk, pihenjen rá mindenki a hétvégén, mert érkezik majd a dynamic duo, azaz a Radó-Yoko középpálya. Jó lesz!