°30 Giornata: Cagliari – Milan / Csak magabiztosan

Nem gondoltam volna a szezon előtt, hogy mikor 30-asba lép a fordulók száma, akkor bajnoki reményekkel teli beharangozót lehet majd írni, mégis itt vagyunk. 9 forduló van hátra, minden meccs brutális téttel bír, Szardíniára meg amúgy sem teljes nyugodtsággal utazik az ember, még egy szarabb Cagliari elleni meccsre sem. Ettől függetlenül persze én is, ti is, Pioli is, a játékosok is, na meg mindenki más tudja, ez egy kötelező győzelem itt most, nagy nyomás ide vagy oda. Utolsó meccs a válogatott szünet miatti kis pihenő előtt, magabiztos győzelemmel illene zárni, hogy önbizalommal telve mehessünk bele a végső szakaszba.

Sérülésekkel most már szerencsére tényleg nem igazán kell foglalkozni, maradjon ez már így a szezon végéig, szenvedtünk eleget. Az egyetlen nagyobb hiányzó kisebb betegség miatt Tonali lesz, de a keretbe még ő is bekerült végül, a padon tehát ott lesz. Romagnoli visszatér sérüléséből, Ibra bevethető már, bár kezdő nem lesz, és Theo is letöltötte eltiltását. A kezdőben így csak három nagyobb kérdés van: ki legyen Zsuzsi párja a védelem közepén, én egyértelműen Anulura szavazok, a támadósorban pedig természetesen a jobbszélső is a 10-es szokás szerint variálható, a jobboson se Széles se Messi nincs élete formájában, középen meg most nem játszhat Kessié, mivel Tonali kiesése miatt hátrébb kell rakni egy sorral. Így pedig marad a Díaz vagy az öreg Radó, talán előbbinek szavaznék bizalmat, támadásban többet tud hozzátenni, egy kiesőjelölt ellen legyen inkább az a fontos.

Maignan – Calabria, Tomori, Kalulu (Romagnoli), Theo – Bennacer, Kessie – Messias (Saelemaekers), Brahim Díaz (Krunic), Leao – Giroud

A Cagliari a kiesés ellen menekül, és hát az a helyzet, hogy a gyalázatos első félév után azért mutatnak életjeleket, január óta többek között verték az Atalantát és a Torinot, x-re hozták a Napoli és Fiorentina elleni meccseiket, nem néznek ki tehát kiesőnek. Abban azért reménykedhetünk, hogy az utóbbi két fordulóra elfogyni látszik a lendületük, a Lazio és a Spezia is elég simán eltette őket. Folytatni kell ezt a sort, meg aztán nehogy megjinxeljem magunkat, de nekünk általában jól is megy ellenük. Kérésem még annyi lenne, hogy lehetőleg lőjünk 1 gólnál többet, arra most szükségem lenne az utóbbi pár meccs gyér támadójátékát követően.

Nem akarom ezt túlragozni, 20:45-kor kezdés, az Inter és a Napoli meccs eredményét is tudni fogjuk, ha esetleg botlik valamelyikük, az újabb nagy ziccer lehet. Gyertek, forzázzuk ki, ez idén nagyon megy!!

Tipp:

Cagliari – Milan 1-3 (Messi, Messi, Messi)

Hangolódásnak meg nézzétek meg a Napoli elleni meccsről készült behind the scenes videót, kiváló anyag lett ez is: