°31 Giornata: Milan – Bologna / Ráfordulva

Egy különösen hosszúnak tűnő válogatott szünet után visszatérünk az utolsó etapra, listavezetőként, egy várhatóan közel teltházas San Siroba. A BL indulás gyakorlatilag biztosított, de itt most már mindenki kicsit magasabbra néz, és titkon vagy nem titkon hisz a bajnoki címben. Ez a meccs pedig olyan lesz, amin nagyon nem szabad lépést téveszteni, mert várnak ránk még sokkal nehezebb ellenfelek is. 20:45-kor kezdés, a tovább után rövid beharang.

Zárómeccset nyomunk, tehát pontosan tudjuk a két rivális eredményeit, és sajnos nem alakult úgy a forduló, ahogyan azt várhattuk, sem az Atalanta sem a gobbók nem tudtak pontot rabolni hazai pályán, úgyhogy a Napoli és az Inter is nagy győzelmet aratott, komoly nyomást helyezve ránk. Ettől függetlenük sorsunk továbbra is saját kézben, hiszen a pontelőny megmaradhat, ehhez “csak” a Bolognát kéne megverni otthon. Aztán persze tudjuk, hogyan szoktunk ilyen helyzetekben játszani – nem túl meggyőzően, és arra is emlékszünk, milyen baromi kemény meccset nyomtunk ősszel Szinyóék ellen (akinek ezúton is jobbulást, nem lesz ott a padon a kiújuló rák miatt, forza a gyógyuláshoz!!). 

Mostanában 1-0-ás győzelmeket tudunk hozni, jók azok is, egy szavam sem lenne, ha így húznánk be a Scudettot, viszont azt hiszem mindenkinek jót tenne egy magabiztosabb siker végre, ki kell tenni az asztalra, ami van így a hajrá előtt. A San Siroban a korlátozások megszűnésével elvileg 70 ezer szurkoló várható, ilyen azért nagyon rég volt egy középcsapat elleni meccsen, pláne hogy hétfő este lesz, itt most tényleg mindenki hisz ebben a dologban és a csapat mögött van. Ráadásul ez lesz Stef 100. meccs a padon, egyelőre igen erős 2,04-es meccsenkénti pontátlagot hoz, ami az utóbbi 30 év legjobbja nálunk, pedig volt azért itt pár egész jó menedzser. Tegyük széppé neki, megérdemli. További jó hír hogy nincs hiányzó, mindenki a Mister rendelkezésére áll, nincs kifogás tehát, 8 van hátra, rendezzük le az elsőt ebből!

Várható kezdő: Maignan – Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez – Bennacer, Tonali –  Messias, Diaz, Leao – Giroud.

Ez volt ősszel:

Tipp: Milan – Bologna 3-0 (Messi, Messi, Messi)