°6 Giornata: Sampdoria – Milan / Szombat esti kötelező

Nincs pihenés, folytatódik a daráló, és ezúttal Genovába látogatunk a két BL nap között egy alapvetően könnyebbnek ígérkező meccsre. Elkiabálni persze nem szabad, főleg a Salzburg ellen már látványosan fáradó kulcsemberek miatt gondban lehetünk, de a döcögősebb idegenbeli bajnoki kezdés miatt nagyon kell ez a három pont, nem fér bele most a bukdácsolás. 

Nagyon semmilyen csapat ez a Sampdoria, most komolyan, soroljatok fel tőlük fejből 5 játékost! Ugye, hogy nem is olyan könnyű. Tavaly már nem azt mondom, hogy majdnem kiestek, de egész közel voltak a legalsó hármashoz, idén pedig parádés 2 pontjuk van 5 meccsből, igaz tegyük hozzá, játszottak az Atalanta-Juventus-Lazio trióval, szóval az nem könnyű kezdés, vicces módon mégis ebből a 3 meccsből vannak a szerzett pontjaik. Kemény még az összesen lőtt 2 góljuk, ami a legkevesebb a ligában a Monzával holtversenyben. Rengeteg kulcsemberük is távozott, Thorsby, Ekdal, Caprari, Sensi, Yoshida, Damsgaard a teljesség igénye nélkül. Mind alapemberek voltak, és pótolni nem igazán tudták őket. Persze a legfontosabb, hogy ott van náluk kedvenc Dzsámpink, a klublegenda, megint megmérkőzhetünk a maestroval, jó lesz. Ő biztos felszívja magát, milyen lenne már, ha megszakítaná a 21 meccses veretlenségi sorozatunkat, nem akarok belegondolni egyelőre.

Nem akarom ezt túlragozni, kötelező a győzelem, minden más csalódás, és kéne egy magabiztos clean sheet is mellé. Florenzi 5 hónapra esett ki hivatalosan, mellette még Rebic és Krunic sem lesz bevethető most sem. A lehető legrosszabbkor sérültek le, mindketten olyanok, akik kellenének a rotációba, hogy Tonali-Bennacer és legfőképp Leao pihenhessen. Utóbbi 2 hét alatt lenyomott 4 teljes 90 percet, itt már erősen sérülést kockáztatunk vele, de egyszerűen szükség van rá. Lesz némi rotáció, a legfontosabb, hogy Stef kimondta egyértelműen a sajtótájékoztatón, eljött Origi ideje, ott lesz a kezdőben, és nekem úgy jött le, most már elvárás a gólszerzés tőle. Jót tenne neki biztos, nagyon rágörcsöl egyelőre. Hátul várhatóan Tomori kap pihenőt, középen pedig Bennacer helyett jöhet az eddig eléggé ingadozó Pobega. Reméljük nem lesznek nagy izgalmak, 20:45-ös kezdés, gyertek forzázni szokásosan!

Maignan – Calabria, Kjaer, Kalulu, Theo Hernandez – Tonali, Pobega – Messias, De Ketelaere, Leao – Origi

Tipp: Sampdoria – Milan 0-2 (Eredet, Interstellar  Bodega)