Klasszikus # Milan 4-0 Salisburgo

Pajtások, nyílván már kétmillió alkalommal elhangzott, de azért nagyon jó leírni: kilenc év után újra ott leszünk a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Úgy nyertünk kiütéses eredménnyel, hogy közben játékban ott volt az ellenfelünk, és meg tudta mutatni, hogy egy nagyon jó csapat. És persze hamarosan már azt is tudni fogjuk, kire kell fennünk anyukánk kiskésit februárban. Hajtás után egy-két gondolat.

 

Ad 1 – Olivier Giroud

Gondolkodtam mindenféle tömör és hangzatos megfogalmazáson, de semmi sem írja le olyan pontosan azt, amire gondolok. A Salzburg kemény ellenfél volt, és sok galibát okoztak az elején, gyakorlatilag a középkezdésből a tizenhatosunkig vitték a pettyest. Nem szaroztak, ezek nyerni jöttek a San Siróba. Zsírra nem mindig jellemző, csak az igazán komoly meccseken, hogy nem sokat szerepel, de azzal a pár momentummal el is dönti az egészet. Két gól, két gólpassz, ez klasszikus teljesítmény egy igazi klasszikustól. A veterán prima punta, aki nem ugrál, nem kapkod, de amit tesz, az zárójelbe helyez minden mást. És közben klasszikus férfiistenség is, egy valódi ék, élharcosa és ékköve ennek a csapatnak.

Ad 2 – A BL-ben az igazán nagy bajnokok csillognak

Széles, Bodega és Gabika után végre Radó és a Pizzafutár is betalált. Felkészül Balogh-Tóth és Jungdal.

Ad 3 – Antal atombomba lesz tavasszal

Annyira tré most. Oké, a beívelés adta a 3. gól előtt, de közben megint rengetegszer teljesen testidegen volt, még mindig rajta vannak a bohóccsukák. Szerintem még az előre ünneplések sem jöttek neki össze, én úgy láttam. De ez így van jól, a címeket tavasszal lehet és kell megnyerni.

Ad 4 – Don Tatarozó elhagyta a kontaktlencséit

Vagy az éves tisztításon van a bélelt overall. Más magyarázatot nem látok arra, hogy ennyit ficánkolt. Amikor még a 92. percben is kiszaladt jó messzire leszedni egy beadást, azt hittem, már álmodok. A végén még át kell nevezzük Ragadozó Sándorra. Természetesen a forduló álomcsapatában.

Ad 5 – Egy rahedli kiváló egyéni teljesítmény

Bence forgolódásai labdával két emberrel a nyakán, Anulu mentései, Rafa szopatásai, kit hagytam ki?

Ad 5 – Jöjjön Carlo és a Real

Ellene nem fájna, és még egész látványos parti is kerekedhetne belőle. Az igazi visszatérés akkor fog bekövetkezni, amikor senki nem akar majd velünk összekerülni – ilyet én még nem tapasztalok.

Ad 6 – És akkor Spezia

Egy újabb klasszikus. Gyertek majd, lesz mit forzázni!!! A Fiort meg nyomassuk a krimóban, készüljetek!