°32 Giornata: Roma – Milan / Eredménykényszer

Újabb rangadó következik – ezúttal a bajnokságban, a top 4 szempontjából kritikus meccs lesz ez., sajnos ilyen helyzetbe hoztuk magunkat, hogy ezt kell írnom, pedig lehetnénk kényelmesen a második helyen csak 3-4 kevésbé elbaszott meccsel. Nem is kell szépíteni, BL menetelés ide vagy oda, itt most eredményt kell produkálni, mert az első négyből kicsúszni nagyon gáz lenne. A csapat adott, általában jól szerepelünk itt, és az ellenfélnél kulcsemberek hiányoznak. Hajtás után rövid beharang, a srácoktól tartalmasabb játékra lesz majd szükség.

Viszonylag csendesen csengett le ez az utóbbi 1 hét, nyilván mindenki már a május 10-et, az első elődöntő meccset várja nagyon, de addig van még teendő – három meccset is játszunk, ebből kettő rangadó, amiket márpedig nyerni is kéne. Elsőként meg rögtön Mourinohoz megyünk, na ez sosem kellemes – már nem azért, mert ő olyan félelmetes edző lenne így 2023-ban, egyszerűen csak mindig benne van a túlzottan kemény játék a csapatában, és focizni sem szeretnek annyira. Nekünk viszont kell majd, eredmény és kisebb megnyugvás miatt is, hogy tudunk dominálni egy ilyen meccset.

Stef valószínűleg nem variál, felrakja a gálakezdőt – Mike a kapuban, Dávidka-Szék-Zsuzsi-Theo előtte, középen Radó és Tonhal a beton páros, kicsit előrébb pedig Benya. Brahi a jobbon, Rafa a balon, Zsír meg a csúcson. A BL-ben bevált a kukások ellen, minek változtatni. Az persze egy merőben más párharc volt stílus szempontjából, a Roma át fogja adni nekünk a területet, ami alapvetően kevésbé fekszik a csapatnak. De nagyon fontos hiányzóik vannak, úgy néz ki sem Dybala sem Abraham nem lesz ott a kezdőben, szóval gyakorlatilag a teljes támadójátékuk. Hátul Smalling, középen Wijnaldum nem bevethető, mindketten a legjobb játékosaik a  posztjukon.

A januári első meccsért is van mit törleszteni, ott 80 percnyi brutális dominancia után kaptunk két érthetetlen gólt az utolsó percekben, nekik ajándékozva az 1 pontot és elindítva a teljes széteséssel járó sorozatot. Inter-Lazio meccset is rendeznek a fordulóban, úgyhogy csak jól járhatnánk, ha behúznánk ezt, sajnos benne vagy egy ilyen óvatoskodós döntetlen, mert leginkább egyik csapat sem akar kikapni, az nagyon nagy hátrányt jelentene a top 4 szempontjából. Hétközben a Cremonese jön majd otthon, szóval nagyon nincs hova tartalékolni, oda kell nekik most csapni és elhozni a 3 pontot.

Tipp: Roma – Milan 0-2 (Rafa, Leao)