PSG-Milan 3:0

Nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy írhatok erről a remek kis mérkőzésről. Szóval vágjunk is bele.

Összességében ez a 3:0 nagyon rosszul néz ki. Viszont, azt kell mondanom, hogy nem volt ekkora különbség a két csapat között. Ami szerintem főleg döntő volt azok az egyéni képességek. Még a túloldalon volt egy Mbappé addig nálunk egy formán kívül játszó Leao próbálkozott. Vagy középen is a mindössze 17 éves Emery remekelt még a mi oldalunkon Krunic vagy Reijnders nagyon gyenge meccset hozott össze. Ha már Mbappé az ő hatástalanítására kitalált Kalulu-Tomori kettős is a mérkőzés elején még remekül ki tudta venni Mbappét a játékból. Viszont később, amikor gondolom edzői utasításra, gyakran helyet cseréltek Vitinhaval már közel sem működött olyan jól a dolog. Erre Piolinak már nem volt válasza ebből aztán jöttek is a gondok. Persze az sem segített a helyzeten, hogy Thiaw besárgult és ezért kényszerből cserélni kellett. Így pedig borult az egész dolog ami előzőleg ki lett találva védekezésben.

Az első gólt érdemes kicsit jobban is megnézni. Az egyik nagy gyenge pontja az emberezésnek védekezésben. Elég, ha csak egy játékos párharcot veszít, mint Reijnders Emery ellen és már is lendületből tud az ellenfél megindulni a védőkre. Itt, pedig ha ezt Mbappé teszi, akkor azzal már nagyon nehéz mit kezdeni Tomorinak sem sikerült megoldani a helyzetet. Jött is az első gól. Tomori itt szerintem nem hibáztatható ilyen helyzetben Mbappe ellen nagyon kevesen tudnának bármi mást csinálni.

Érdemes lehet itt még kitérni Theo és Leao szerepére is. Vannak, akik sokkal többet várnának tőlük egy ilyen meccsen. Ami persze lehet jogos csak jelenleg nem reális. Theo lehet, hogy nem remekelt előre játékban viszont ezt nem is tehette. Bőven lekötötte a figyelmét hátul Dembélé akinek a hatástalanítását majdnem sikerült hibátlanul megoldania.  Ami pedig Leaot illeti róla már nagyon sokszor volt szó. Gyakorlatilag ő jelenti mindig az egyetlen veszélyt az ellenfelekre hatványozottan igaz ez az ilyen meccseken. Most is próbálkozott csak hát hiányoztak mellőle a társak. Az első félidőt hibátlan passz mutatóval hozta le például, csak hát ezek a passzok nem tudnak veszélyt jelenteni, ha nincs elől olyan ember, akit tudna velük keresni. Ezért inkább hátra vagy oldalra kell leadni a labdát.  Ezek mellé pedig még jön az is, hogy a középpályától gyakorlatilag semmi támogatást nem kap. Éppen ezért egészen mélyre vissza kell jönnie, felszedni a labdákat bőven a mi térfelünkre ez pedig minden csak nem ideális.  

A második gól pedig igen csak érdekesre sikeredet. Egy gyorsan elvégzett szöglet után a még nem felállt védelem ellen. Itt is Mbappe volt, aki remekül vette észre a kínálkozó lehetőséget majd pedig Dembélé oldotta meg nagyon szépen. Viszont az hogy egy Bajnokok Ligája meccsen ilyen amatőr hibát vét egy csapat védekezésben óriási probléma. És jár a faszkorbács mindenkinek. Mind ezt az 53-adik percben innentől kezdve el is dőlt a mérkőzés.

A harmadik gól pedig gyönyörűen bemutatja a két csapat közti szintkülönbséget. Amíg nálunk Adli érkezett csereként addig a túloldalon Kang-in Lee. Aki gyönyörűen etette meg Theot és Adlit is egyetlen passzal illetve keresztbe mozgással. Majd pedig középen érkezett pár másodperc múlva Emery begurítására amit Ramos gyönyörűen engedett el a mögötte érkező Koreainak. Itt megint az emberezéssel volt gond. Hiába követe Theo Lee-t vagy Adli Emeryt amikor az egész védekezés egyetlen passz után elcsúszott.

Összességében ez a meccs szerintem leginkább az egyének közti különbségeken ment el. Ez a PSG nem a mi szintünk.  Valamint a két edző között is van némi különbség és ott sem a mi javunkra.  Szóval itt Párizsban ki lehet kapni. Nem is ezzel van gond, hanem az előző két meccsel a bajnokságból, mint ahogy ezt megjegyezte valaki a kumant szekcióban is. Most pedig megint Piolin a figyelem megint ki kell találnia valamit. Persze az is lehet, hogy semmi nem változik, csak egyszerűen visszatér sérülésből Loftus-Cheek Okafor vagy Bennacer és helyreál minden. Viszont ez a Bajnokok Ligája szempontjából már lehet késő lesz.

 A végére pedig itt egy összefoglaló az idei góltermésről, az Európai porondról. Fogadjátok sok szeretetlen nekem a negyedik a személyes kedvencem.