SzotyiQpa negyeddöntő: Milan – (k)ATAláre

Egy újabb fergeteges hétközi eseményhez érkeztünk, ha még nem is a várva várt eb liga csatározásai következnek, amiért régóta esedezik már mindenki. Viszont az Itálián szuperkoppa következő epizódjában egy csodálatos rangadó vár ránk, neves kék-fekete ellenfél ellenében.

Ki emlékszik már a sok évvel ezelőtti 5-0-s eredményre, olyan régen történt, hogy igaz se nem volt. Ellenben azóta mindig vertük a pajtásokat, kivéve mikor nem, de legalább nem nagyon simáztak minket, ez nem jelenti, hogy sose, mert véletlenül tényleg megesett efféle is. Egy nagyon parázs meccsre számítok személy szerint, amiben több lesz a balhézás, mint nem. Hiszen most már nem szidhatjuk eme remek kupasorozatot a kuzinok kidőlésével várhat ránk egy csodálatos 0-0-s döntő a rabruhások ellen a régi szép idők emlékére. Ehhez egyelőre csak annyit kell tenni következő lépésben, hogy több gólt rúgunk, mint az Atalanta és Károly herceg nekünk. Az őszi meccsen már nagyon érett, most már tuti belénk rúg 1-2 gólt, ha már voltunk olyan hülyék, hogy irányítónak vettünk egy csatárt, akit szélen használtunk. Ez neki szép kis bosszú lenne, amiért a csodás csapatunk(ban?) majd kicsinálta karrierjét. Mondjuk tény, hogy értelmezhető labdába érése kevesebb volt, mint kutyavásár Budán. Na jó ne bántsuk, mert tényleg mesterhármas lesz.

Az ellenfélről Karcsin kívül sok minden nem is érdekes ma este. A koppába ráadásul bejött neki múltkor, az előző fordulóban az ő vezérletével és jó összjátékokkal verték a mostanság kevésbé ijesztő Sass csapatát. Talán mondhatni, hogy az Atának nem elég nagy a kerete, hogy heti három meccset nyomjanak jó formában, de azért döntetlent játszottak a busz parkoltató portugál ex legenda, manapság csak állatkerti majmokat utánzó mesterember csapatával. Ha ez nevezhető rangadónak, akkor bízhatunk abban, hogy ők fáradtak. De ott van Károly…

Károly herceg varázslatai koppában

Mi: Mi kurva jók vagyunk! Néha a csapatunk is. Már minimum kettő, de lehet 2.5 meccse nem volt hatalmas PioliOut őrület, csendes mederben ifi csapattal verjük a leggyengébb ellenfeleket. Csodálatos 3 mérkőzésre visszamenő győzelmi szériánk lészen, emellett 5/4 GY a forma, vagyis ahogy legutóbbi mérkőzés alatt meg volt ama fogalmazva kis világ pódiumra törő csapatunk van, akik széjjel gyalázták, (helyenként futballozva is) a széjjel gyalázható elleneket, papírforma gyere ide. Hogy ez a meccs papírforma lesz e, azt erősen kétlem.

Úgy állunk, hogy már majdnem mindenki Ignácért kiáltott, ő nem jött, de az ifi csapata igen. Hiszen a sérülés jelentéssel jobban állunk, mint bárki más ehhez még hozzá vesszük az afrikai kontingens delegációját, akkor már kiállhatnának egymással egy jó összecsapásra a srácok, de hát ez már csak ilyen nálunk. Valamiből az orvosoknak is meg kell élniük, na, mindenki nem kaphat állami ingyen pénzeket.

Az új klasszis?

Mire nem tértünk még ki?

Stef: István a király, Stef a helyén, ez így van rendjén. Ma se legyen másképp.

Ezt a régi klasszikust kár lett volna kihagyni, elnézést érte

Kezdő 11 jelentés: A kezdő tizenegy pozíciójában várhatóan játékosok fognak ma este küzdeni, helyenként jobban, máshol kevésbé. Tata helyén biztos pontnak tűnhet a fekete párduc, a Maistro meg akarja nyerni a sorozatot, úgyhogy Mirandás több bizalmat nem kap, úgy tűnik, kupa ide vagy oda. Ezen kívül csak a mesterek mestere és az orvosok tudnak biztosat mondani, utóbbiak talán inkább a biztos nem kezdők tekintetében. Minden esetre a legutóbbihoz képest egy kevésbé ifi csapatra számítok, még a hétvégi rangadóra tekintet nélkül is. Kettő fiatal legendára mérget vennék a védelemben, ha nem jött volna vissza a régi és igazi legendánk Gabi (Cséká szalagot a srácnak, örök Milanista, mint LordBonera), középen a másik bekk várhatóan az idős korára megérett és középre húzódó klasszis bal hátvédünk Paolo Theo. Így viszont talán a balhátvéd pozíció lesz ifista. Ki ne hagyjuk a szebb napokat is megélt nápolyi szelet bolondító Kapitányt, aki remélhetőleg megint jobb napot fog ki, mert ha nem akkor baj van. Dávidnak győznie kell végre Góliát ellen. A középpályában is egészen komoly esélyeket látok, hogy lesznek játékosok, kérdés csak, hogy ki?! Bevásárló központ helyett Musah-t mondják az okosak a holland és a terminátor mellett. Támadóknál néha reméljük gólhelyzetek várhatók, efelől gondoskodni szerethetne Rafa, AmerikaKapitány és mindenki kedvenc csatára helyett, Jóvicces kolléga, akitől újabb gólok várhatók, hogy aztán majd ne legyen kezdő a következő fordulóban. A többit meg majd meglátjuk, ha nézünk jó kis futball mérkőzést vagy kummant szekciót.

Hajtós adok-kapok lesz itt a múltból kiindulva, viszont a tippmixem általában (mindig) elmegy, ha néha teszek, szóval erre alapozva senki ne rakja 5.5 gól fölé. Ellenben Károly gól jönni fog, akárhogy nem tetszik, szinte biztos úgyhogy fel kell nőni a feladathoz.

Tipp:

Milan 4-3 Atalanta (Jóvicc 2x, Rén, Lidl / Károly 3x)

Hétvégére meg gyertek zabbantani és iszogatni csapatépítő gyanánt. Aki nem tudja, miről van szó, annak fekete pont, de kérdezni ér.