Gyalulás Toszkánában # Empoli 0-3 Milan

Drága Urak, akkor foglaljuk össze hirtelen, mit tapasztaltunk ebédidőben! N.B. hogyan ne váljunk gasztrobloggá, koncentráljunk a tolódásokra!! Ami egész jól ment, ha már csak a meccs előtti célkitűzésekre tekintünk:

(i) Megúsztuk az első negyedórát kapott gól nélkül? De meg ám, sőt, az egész meccset, a betyár mindenit neki. Csak valamikor a 60-75. perc között volt komolyabb veszélyhelyzet, kincstári vegyesboltos piros pöttyös lasztiból, meg ugrifüles megfutásból, de a clean sheet az clean sheet, legnagyobb bajnokok teljesítménye.

(ii) Ússzuk meg komolyabb sérülés nélkül is. Azzal együtt, hogy a kábszis Flóra cserét kért, én azt mondom, írjuk be ezt is! Láthattuk, hogy a fiatalok személyében itt bizony őrségváltásnak kell következnie, plusz ha kedvenc tisztítószerünk a padon fogja szívogatni Elfbárját / rágcsálgatni kokaleveleit / patkányragasztóját szipuzni, akkor azzal beljebb is lehetünk, mert oldottabb hangulatban fogják hallgatni a részletes taktikai utasításokat a beállni készülő nagy bajnokok.

(iii) „Ez most jobban fog sikerülni!” Ezzel azért nem vállalta túl magát a kolléga, tekintve, hogy egy szemkifolyatós 0-0-át tett be bázis időszaknak. De, ez már 3-ból három pipa!!!

(iv) „Ez a 3 pont még sokat érhet a végén!” Ezt már nehezebb eldönteni, de a szocialista becsület, a múlt hibáinak meghaladása, meg a fejlődésünkbe vetett megtörhetetlen hit arra kötelez, hogy behúzzam a negyedik pipát is!!! Akinek kézzel foghatóbb kell, az nézze, ahogyan Pippo menekülés után hátrafelé lenyilazza a rabruhás hordát, épp most egyenlítettek ki a férgek a 68. percben, ahogy ezt leírom. Pippo anno becserélte volna Csercsit, és tuti, hogy sikerült volna a végére a három pont. De ha csak két pontot hozunk a bűnbandán, az is valami. (A végén behúzták a gennyládák, de rá se ránts!)

(v) „Ha bemegy, gól.” Háromszor is bekúrtuk, az anyjuk betyár kurva hétszentségit!!! Ötből öt!!!

(vi) „A bab is hús.” Abszolút. Én mondtam az asszonynak, hogy áztassuk be, sőt, voltam olyan jó, hogy beáztattam, viszont ha nem áztatod eleget, akkor tényleg annyi ideig kell főzni, mint a Hortobágy rangidős ökör-aggastyánját, aki legény korában még mammut-tehenekre is üzekedett. Én meg hallgathatom a páraelszívót, zúg mint egy M41-es dízelmozdony. Hatból hat!!!

Mit mondjak még, teljes a siker!!!

Amit még hozzá akarok fűzni — az lehet, hogy az Ementáli ótvar gyenge volt, de pont ugyanakkora temetési menet, mint tavasszal, vagy bármelyik tetszőleges ikszünk az elmúlt hetekből, hónapokból, ha épp az iksz megvolt egyáltalán. Szóval, lehet, hogy nincs magasan a léc, de ezt is bántóan gyakran leverjük plusz Pistánál már komolyan felmerült a gyanú, hogy elvesztette a kapcsolatát a valósággal, a játékosai pedig már egyenesen szabotálják, na ez nem tűnik érvényesnek, Pista még fél seggel ott ül a szeren, plusz a játékosai sem szeretnék okvetlen megbuktatni, sőt, képesek egy irányba húzni, mégpedig a jó irányba.

Apropó, Pista, úgy nézett ki ebben a melegítőben, mintha Aranka kollégája lenne az említett kereskedelmi ellátó egységben, és dézsmálná az árut, avagy egy szekrényből öltözködnének a hölggyel. Igen ám, de akkor mi van Csipkés Zolival, meg még inkább mi van Mrs Steffel, aki már így is bele van szerelmesedve a Lidli leárazásaiba, ezen felül meg a frissen kegyvesztetté vált Radó is nála hagyhatta névjegykártyát, azaz valószínűleg otthon találta.

Amiről nem lehet nem írni, az a fiatalok tündöklése.

Csákánytarja szélsebesen tör fel, 8 éve evezett át Európába egy alkalmi tákolmányon, 2 és fél éve már a Parma színeiben debütál az A-ban, mint legifjabb 2004-es pályára lépő, pont ellenünk. Az idei szezonban már stabilnak tekinthető alkalmi csere, most pedig gólt is szerzett, nem is akármilyet, kijátszott kontrából!!!

Kibelez dinamikájával, technikájával, lendületével valósággal feldobta a bal oldalt, kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogyan sikerül elcsencselni a Madriddal.

Barterszaki beállásán már meg sem lepődött senki, sőt, sokan már hamarabb is, akár kezdőként is szívesen látták volna.

Féltávnál a helyezés, a pontszám elfogadható, én örömest felszoroznám kettővel, és 78-cal tuti nem lenne sok gondunk, de izgalmunk se, viszont az is tuti, hogy a Stef-ciklusok kiszámíthatatlanok, tudja a rossebb, mibe fogunk még itt tavasszal belehullámozni.

Lesz ez még szarabb is — ez így világbajnok volt.

Mindenkinek további szép estét, ortodox karácsonyt!!!