Simán vagy nem? Frosinone-Milan

Ha szombat kora este, akkor mindenki készítse be a söröcskéjét, mert a Colombo maraton előtt felvezetésként egy kellemes kis kirándulás várható a kiemelkedő olasz futball liga jóvoltából és persze akkor, ha a sport tv is úgy akarja és leadja. De ugye leadja?!

Mert, hogy a világelső liga, címben említett mérkőzésén fergeteges iram és hatalmas taktikai csatározások várhatók, legalábbis a kis csapat részéről, mert ha tőlük sem akkor tuti dög unalom lesz. Érdekes módon nem is olyan rég játszottunk velük és akkor egy simának tűnő eredménnyel hoztuk a meccset 3-1 arányban, de a statisztikákat átlapozva feltűnt, hogy az xG mutató hasonló értéket mutatott mindkét félnek.  Vagyis nem a kialakított helyzetek sokaságával sikerült fölényes győzelmet aratni, hanem Mike éves egy aszisztjával amiből az ellenfél megette a puliszkát és egy mérnöki Tomori góllal. De mindenesetre ezt a meccset még a Pioliball-t és a játszani nem akarást is beleszámolva simán hozni kéne egy 93. perces csere Jóvicc góllal.

Apropó Tomori, már ki emlékszik arra, hogy a védelmünkben valamikor régen a fénykorszakban olyan zsenik játszottak, mint Fik cimbora, Csáó elvtárs és Kalulu.

Szóval most mesélhetnék hosszasan a kezdő tizenegyről sokadjára az évben, de az a helyzet, hogy a labda gömbölyű Zsír pedig a kezdő center és hol a sérültek miatt, hol Pioli kitartó személyisége miatt, de változás nem várható ez ügyben.

Úgyhogy legyen egy kis matekóra: Ez a 23. forduló, összesen nettó 38 van. Vagyis barátok közt és nem köztük is, van még nagyon kemény 16 futball mérkőzés, amit ezzel a csoda emberrel és a fergetegesen motivált csapattal ki kell szenvedni. Mivel a kis csapatok és a Juventosz ellen azért van szenvedés, mert semmi nem történik a pályán az Inter ellen meg úgy is kikapunk, így az az igazság, hogy az összes játékperc egyformán siralmasnak ígérkezik, de ne legyünk ennyire negatíval talán lesz 1-2 jobb napunk is. 16-2=14 azaz 14*90 perc azt jelenti 1260 perc+ hosszabításnyi idő várható ezen a téren, ami pedig 75 600 másodpercnyi időkidobás a rövid életünk szikla szirtjéről, már ha nézitek. Én lehet, egy két másodpercet lekerekítek ebből.

 

Hogy mi?

Az igazán nagy kérdés, hogy akkor most Conte vagy sem. A kacsamesék azt rebesgették a mi isteni igazgatósegédhelyettestanácsadó nem tudom micsodánk már megállapodott vele. Viszont visszafogottabb orgánumok csak azt haknizták, hogy el lett kezdve a tárgyalás és lehet hajlana, hiszen már sehol másutt nem kéne. Ti örülnétek? Szerintem ez legalább annyira éles vitákat gerjesztő téma, mint Pioli taktikai géniusza a fiókban. Az biztos, hogy nagyon nagy váltás lenne a langyos fosból egy diktátort idehozni és nem kicsi a kockázat is. Vannak kétségeim, hogy a csapatépítésben mit tudna tovább vinni vagy inkább totál csapatleépítés lenne itt…

Meg is előlegezve neki

Tippre mondok egy ilyet, legyen sima meccsünk:
Frosinone 0-2 Milan (Gabika, Jóvicc)