°24 Giornata: Milan – Napoli

Vasárnap este a Napolit fogadjuk, méghozzá úgy, hogy  jobb esélyeket adnak a fogadási irodák a hazai győzelemre. Benyelik a PioliBallt. Persze az is lehet, hogy az ő tekintetük még délebbre, egészen Afrikára szegeződik, hiszen 15 perc csúszással épp az Afcon döntővel egyidőben kerül megrendezésre ez a forduló. Csucsó most hozhatja az idényben a legfontosabb teljesítményét – együtt randalíroznak Osimhennel, és ha már gólpasszt nem is tud neki adni a padról, de legalább eddig kiszurkolta, hogy a liga legjobb csatára távol maradjon pontosan megfelelően hosszú időre.

Ahogy ez a kemence, idénre már kihunyni látszik a Vezúv tüze is, de attól még valahonnan lett készre sült pizzája Csucsó haverjának mégis!

Nálunk a forma remek. De igazából, ha a szívünkre tesszük a kezünket, és visszagondolunk, hogy milyen játékot láttunk az elmúlt időszakban, akkor az valami egészen más képet fest. A szerzett pontokat tekintve nincs okunk a panaszra, és itt ez egy kitűnő alkalom lenne, hogy a játék képében is mutasson fejlődést a csapat. Nincs magasan a léc, és az ellenfél is adott lenne hozzá. 14 pont előnyből várjuk őket, amire azért a szezon elején kevesen mertünk volna fogadni.

Ami a mi kezdőnket illeti:

Májki figyeli a lepkéket a kapuban szokás szerint. Mondhatjuk, hogy most már több mérkőzés óta sorozatosan gyenge teljesítményt hoz – magához képest persze. Bajnok, túl lesz rajta. Legfeljebb letesz egy féltéglát a rövid alsóba, hogy ne legyen baj.

A védelemben Baresi spanyol kanosszából visszacsábított reinkarnációja ad némi stabilitást a kissé megrottyant Szék mellett. Csáó már ott lesz a padon, ha baj van, akár jöhet is tüzet oltani. Remélem, még most tud pihenni egy jót.

Balon Theo az Theo, ha van kedve, akkor életveszély. Ha nem, akkor meg azért.

A jobbon Calabria eddig mindig ügyes volt Kvarával szemben. Maradjon ez így, jó helyen van a Capitano farzsebében az a kis takony. Aki amúgy elég nagy formaesést mutat a tavalyi bajnok önmagához képest, de benne még így is bármikor benne van a veszély, meg a gól. Lesz miért izgulni.

Egy sorral feljebb haladva Rénember jó érzékkel kisárgázta magát az idényben először, így Jön a dupla-algír-dinamit, Bence az Afcon és sérüléshullám után újra a kezdőben, legjobb Aldis barátja mellett. Ez itt ismét kulcsfontosságú része lehet a történetnek, mert olvasni olyat, hogy az ellenfél tanul más csapatoktól, és könnyen elképzelhető, hogy emberhátrányban leszünk középen. Ismerjük, ez milyen eredményességgel járt a merda ellen például az elmúlt khm, években.

Yacin-Claude Ben Nacer

Elől standardnak néz ki a dolog, papíron a legjobb kezdő áll rendelkezésre. Ne felejtsük, hogy míg Lófusz duplázott, a 170 milliós zseninktől már várható egy jobb meccs. Zsír papa helye megkérdőjelezhetetlen, de azért megnézném Viccet kicsit 10 percnél tovább is, akár ég a ház, akár nem. Az örökifjú nagyon erős szezont hoz, nem is kérdés, és jóképűbb mint valaha. Itt kéne tartani még egy idényre, de inkább már csak második számú csatárként.

A kispadról Fóka állhat be még rendet bontani majd a Repper helyett, meg Reccsentő reccsenthet, ha nem Flórit küldi be a mágus a 65. percben valamilyen adminisztratív hibából kifolyólag.

Ha lesz terület a két szélen Pulinak és Rafának, akkor szerintem nincs miről beszélni, ezt behúzzuk. De ha a bátor Mazzarri ráránt a kézifékre, és keresztbe állítja a buszt, akkor még lehet ebből probléma. Vagy simán előhúzza a kriptonit 3-5-akármi felállást. De hátha ő sem nézett elég Milan meccset mostanában.

Nézzük a kukásokat! Ekkora bajnoki leolvadást nem tudom, produkált-e már valaki korábban. Talán mi, de segítsetek, hogy ezt hogy lehet jól gúglizni, mert nekem nem sikerült.

Masszív csapat, a minőség ott van, vagy legalábbis lenne a keretet nézve szinte minden poszton, de valahogy nem jön ki nekik a lépés úgy igazán.

Minden esetre elküldték a nyáron Spallettit, jött Rudi, aztán ment Rudi, most meg itt van a mindent jól megfixáló Mazzarri papa. Könnyen belátható, hogy azért túlságosan sokkal jobb nem lett a helyzet. Ezzel a kerettel Pioli majd jövőre nagyobbat alkothat, és bejönnek az ötödik helyre. Talán. De ezt is már fixen Zielinski, és valószínűleg Osimhen nélkül. Van baj rendesen, és azért ritka az ilyen, hogy ennyire kint van a szennyes az ablakban, és nem Milánóról beszélünk.

Ami a jelenleg a tabella 8. helyén tanyázó együttes formáját illeti, sok szódával is karcol azért. A jó nem ilyen.

https://www.whoscored.com/Teams/276/Show/Italy-Napoli

Szóval minden adott egy hazai sikerhez, csak az a fránya vendég formációváltás nehogy megtréfálja a kopasz mesterünket.

Nem mellesleg szép, új mez-párost fognak avatni a srácok, méghozzá egy egészen különleges módon két meccs alatt. Az egyik meccsen a fekete jut a mezőnyjátékosoknak és a fehér a kapusé, míg a másikon meg pepitában ugyanez. Ilyet se pipáltam még! És meg kell hagyni, tetszetős a dizájn:

De azért még mindig ez a legnagyobb:

Tipp: 3:2 (Theo, Rafa, Puli)

Egyéb híreink:

  1. Embájé Nijáng visszatért, és a liga legjobbja azonnal
  2. Már csak egyet kell aludni, és vége az Afconnak
  3. A Roma majdnem megmogyorózta a merdát, de végül a mogyorózást ők kapták
  4. Megy a duma a kék kártyáról, mint potenciális újításról. Mit gondol erről a kummant szekció? Én speciel megnézném, de benne van a tőlünk nem is annyira messze álló Benny Hill Show lehetősége.
  5. Score-ra fel, csütörtökön jön látogatni a Rennes, forrázzunk együtt!