Slavia Praha – AC Milan: EL-nyolcaddöntő, visszavágó

Bajtársak! Elérkezett egy újabb csütörtöki viadal, amikor ismét Európa kapuit zörgetjük, sőt, mit zörgetjük, egyenesen két lábbal rúgjuk befelé! Itt a visszavágó az előző 4-2-es hazai gőzhenger után, és ki-ki humorérzék, és vérmérséklet függően izgulhat, durroghat, dörröghet, vagy csak szimplán szurkolhat a 18.45-ös simának semmiképp sem ígérkező összecsapás alatt. Számtanilag nem kellene itt nagyon aggódni, de azért láttunk már karón varjút. La Coruña szelleme meg mondjon le, úgysem emlékszik már arra senki!

A Milan egy fölényes, örömfocitól, és magabiztosságtól duzzadó három ponttal hangolt a hétvégén, pazar megoldásokkal lenyűgözve a szurkolókat. Aki esetleg kihagyta valamilyen észérv csoda folytán, annak itt az összefoglaló. Aki látta, az tudja jól, hogy ilyen szép emlékekért fölösleges újra kattintani, hagyjuk meg másnak az örömöt!

 

Ezzel szemben a sörösök egy kínkeserves, döcögős, izzadtságszagú alig-győzelem után írhatták be az ellenőrzőbe a három pontot, de csak ceruzával. A Sport1-en a szagkommentátorok meg sem adták volna nekik a pontokat, az már hótziher! A Teplice klasszisai derekasan helyt álltak, és végig meccsben maradtak egészen a lefújásig. Nem is tudom, mit képzelnek ezek a prágai sonkák, hogy ki mernek állni egyáltalán Európa egyik legnagyobb gigásza ellen. Elképesztő!

Aki mindenáron szeretné kínozni magát, annak tessék, itt van, lehet szörnyülködni, de csak az igazán bátraknak ajánlom, hogy kattintani merjenek!

Namost, ezt a két meccset összenézve, az előjeleket végtelen alapossággal kielemezve csak egy értelmes, és valódi következtetés következhet a következőkben. Mégpedig, hogy ha Mattia Destrot, vagy bármelyik ex-, vagy leendő csatárunkat, esetleg más csapat csatárát a kaputól 6 méterre, legalább 2 méter, nagyvonalú rádiuszban egyedül hagynak a világklasszis védőink, a mégvilágklasszisabb helyezkedésünknek köszönhetően, akkor SEM lehet baj. Hiszen Májki bár nem futja épp élete formáját, de eltanulta a legnagyobbak legnagyobbikától az Erő ama furmányos betyárkörtézését, minek eredményeképpen Sanyesz-force-ghost bármelyik sarokból kinézi, vagy szimplán Májki kezébe force-üvölti a labdát, ha önerőből esetleg nem sikerülne hárítani.

Természetesen ilyesmire nem lesz szükség a Slavia ellen sem, hibátlanul zárt a retesz már az odavágón is!

Tökéletesen megértem egyébként, hogy miért nem kap lehetőséget Sportiello. Igazából magamat nem értem, hogy egyáltalán miért hozakodok elő ilyesmivel, mikor a sztár-klasszis feketepárducunk nem sérült még idén komolyabbat, és alig-alig kap gólt, és amikor kap, akkor sem kap igazán.

A kezdőkről nem nagyon lehet érdemben értekezni, nagy valószínűséggel gála + Turbó elvtárs lesz megjelölve stabilan. Már-már azt gondolom, sértő lenne, ha nem így lenne!

Ami viszont nem szorosan a fodball világában, de mégis a Milan háza táján játszódik a napokban (aki még nem olvasta: https://sempremilan.com/gds-points-deduction-european-ban-milan), hát annak vagy a fele se tréfa, vagy de. Pontosan ennyi biztos egyelőre.

Izgulni persze van miért, mert nagyon nagy a skála, amin a potenciális f.korbács súlyossága mozogni tud, így egyszerű pénzbírságtól, pontlevonáson át, ilyen-olyan kizárásokig mindenről lehetne olvasni, ha érdekelné ez a lőtéri kutyát! De valahogy nem, már ha beleképzelem magam fent említett kutya helyébe. Valahol a Donnarumma eladásáról szóló első pletykák táján indult be ez a fajta lejtő – mert addig nem igazán volt honnan gurulni lefelé – és elég elkeserítő volt azon is végigzötyögni, aztán ugye jött még cifrább szembe azóta sokszor. Várjuk ki a végét elvtársak, én amondó vagyok!

Kísért hát itt minket egyszerre több minden, hullanak ki a szekrényből a csontvázak, előjönnek a szellemek, de majdcsak eltűnnek ezek a gondok is, mint egy-két korsó jófajta, hithű Postrizinské az ünnepi este folyamán! Vagy pont azért!

Ki kell ezt valahogy szurkolni! Csütörtök 18.45-től a Score-ban, meg az RTL Háromezer, ha minden igaz!

Tipp: 2-2 (Zsuzsinnyó, Lidl)