°29 Giornata: Verona – Milan

Mint egy cserszegi fűszeresből a sportfröccs – meglepően laza, könnyed és észrevétlenül csúszik, ilyen volt a legutóbbi meccsünk képe, amin szerintem többen voltunk, akik meglepődtünk, mint akik nem. Elég hamar jött a hazai piros, onnantól pedig nem tartott sokáig beverni azt a pár utolsó szöget a Slavia koporsójába. Szép eredmény, most pedig akkor itt a tökéletes lehetőség a duplázásra! A Veronához látogatnak el a vitézek vasárnap kora délután a Stadio Bentegodi-ba, és az előjelek alapján itt nem lehet gond. De tényleg nem lehet gond?

Vettem a minimális fáradtságot, és megnéztem a Verona előző pár meccsének az összefoglalóját. Ti ne tegyétek, nincs benne köszönet. A lényeg, hogy nem most futják életük formáját szerencsére.

Semmi meglepő, harcolnak derekasan a kiesés ellen. Hátul azért elég forró a pita, mert egy forduló alatt lehet 3-4 helyet visszaesni, ha úgy alakul. Gyászos parafadugó. De nem lefutott ez a három pont sem.

A Verona az utolsó meccsén bezsákolt piros lapja viszont egészen röhejes – Thierry Thomas Henry, csatár foglalkozású fodballista összefejelésbe keveredett a Lecce, immáron ex-edzőjével. Zseniális, digó virtus!

https://theathletic.com/5331946/2024/03/11/roberto-daversa-headbutt-lecce-henry/

Ami pedig a pályán mutatott teljesítményüket illeti, csak néhány mutatót emelnék ki:

Először is, npXG (nem büntetőből várható gólok száma), amiben a hazaiak jelen állás szerint a legrosszabbul teljesítő csapat a ligában. Ez azért szépen egybevág az előző mérkőzések eredményeivel. Ha nagyon le kéne egyszerűsítenem, akkor ez alapján 1-3 lesz a vége.

https://fbref.com/en/comps/11/Serie-A-Stats#all_stats_squads_gca

Másod sorban a kapott lapok, ezen belül is a piros lapok száma alapján minimum holtversenyben a két legkevésbé sportszerű csapat találkozik egymással. Fura ezt leírni a Milanról, mert alapvetően nem játszanak durván a srácok, csak hát volt (van?) egy hosszabb időszak, amikor fejben nem sikerült összerakni a csapatot, és sorban jöttek a butábbnál butább sárgák. Meg pirosak. A Verona esetében viszont ez inkább a taktikai FALT-ok (sosem tudtam megemészteni ezt a szagkomentátori kifejezést, gyermekkori traumáim egyike) – nak köszönhető. Vagy csak simán durvák. Ezek alapján jött a tipp Tóniéktól, hogy meg lehet tenni a 0.5 feletti pirosat nyugodt szívvel.

https://fbref.com/en/comps/11/Serie-A-Stats#all_stats_squads_gca

Ami a várható összeállításokat illeti, a Milan-nál Májki úgy fest, össze lett drótozva a prágai medvepuszi után. Minek is kezdene Spori, semmi nem indokolja. Valószínűleg a dupla eltiltásból visszatérő Flórika fog sziporkázni hátul Kapitánó helyett, pedig itt lenne a csodás lehetőség, hogy Reccsentő a korábbi csapata ellen firkantson valami szépet. Egyébként nagyjából a szokásos gála, tavaszi felvágott, annyival csavarva, hogy Vicc ismét kezdőként mutathatja meg, hogy már megint nincs formában. Én baromira szurkolok amúgy a gyereknek, kijárna már neki egy duplacsoki karamellával.

Az év elején amúgy volt egy ilyen tippelgetés, hogy ki lesz a legjobb igazolás, ki fog nagyot menni, és úgy rémlik, hogy én Csucsót jelöltem meg, mint befutót. Hát. Végülis van még pár forduló, hogy vegyen egy 180 fokos fordulatot a milánói kiruccanása. Ez csak arról jutott eszembe, hogy várhatóan a két szélen a két legjobb játékosunk kezd, már sokadjára. Tőlük pedig nagyon úgy néz ki, hogy fixen várhatjuk a különbséget, bármennyire is idegesít Way 45.

Közben elvileg vásárolt a klub még néhány négyzetméter földet a leendő stadion helyén, szóval nem csak a negatív irányú hírek mennek a Casa Milan háza táján. Külön jó, hogy az építkezés megkezdéséig lehet forgatni Breaking Bad spinoff sorozatokat a környéken.

Milan initiate cleaning in San Francesco area amid drug-dealing problems

Ezekkel az előjelekkel várhatjuk tehát az ebéd utáni szundikálásból felocsúdva a meccset. Azt gondolom, hogy a fentebb említett 1-3 tippemet tartom, de hiszek Csucsinnyó feltámadásában, és tőle várom a mesternégyest, amiből egyet elvesznek félmeztelenül beszaladó szurkolók miatt.

Ha ő nem, majd Puli biztos megoldja.
Vagy jön egy gyönyörű Zsír skorpió.
Szégyenben nem maradhat a haza,
A Bozsikból íródik az összefoglaló.