ÖRÖMJÁTÉK!!! Milan – Genoa 3-3

Tiszteletem az uraknak. Megnéztem a meccset, remek volt. Annyira, hogy össze is hozott egy tudathasadásos állapotot, ami a mai napig tart. Így alakult, hogy többféle megnyilatkozást sikerült előkerítenem a meccs kapcsán. Ezek közül egyikért sem vállalom a felelősséget! Berobbantom ezt a posztot így későn este, reggeli kávé mellé ideális lesz. Én élveztem minden percét, élvezzétek hát ti is.

Szekus majom őrizze meg a második helyet!

A puritán

Az Úr napján 18 óra magasságában elhangzott a kezdő sípszó, hogy aztán fiaink, mind a 11-en megkergethessék a bogyót annak reményében, hogy ma este begyűjtik a 3 pontot, ezzel közelebb kerülve a dobogó második fokához. Nem kellett sokat várni az első komoly vendég lehetőségig, ugyanis Tomori buktatta egyértelműen az ellenfél játékosát a 16-oson belül, a büntetőt pedig gólra váltották. Az első félidő lefújása előtt Chukwueze ívelését fejelte Florenzi a kapuba, majd a második játékrész elindulta után 3 perccel a Genoa ismét megszerezte a vezetést. A 72. percben, egy sarokrúgást követően Gabbia egyenlít ki, nemsokra rá Giroud szerzi meg a hazaiaknak a vezetést, kijavítva az elrontott ajtó-ablak ziccerét. A mérkőzésnek itt még nincs vége, ugyanis a hajrában a Griffek még ki tudtak egyenlíteni, ezzel beállítva a 3-3-mas végeredményt.

Pistának javaslom kipróbálni az utolsó 3 meccsére.

A magyaros

Azt hiszem, ezen a párharcon a Milan az esélyesebb csapat, de bármi megtörténhet, hiszen a labda kerek. Véleményem szerint, ha a vendégcsapat talál be először, akkor a Genoa szerzi meg a vezetést. Ha Chukwueze gólja előtt nem int lest a partjelző, akkor érvényes a gól, de mivel a partjelző lest intett, ezért érvénytelen. A fodballt különben is sípszóig játszák. Meglátásom szerint ezen a találkozón eldől a 3 pont sorsa, még ha 1-1 arányban is, de 90 perc múlva okosabbak leszünk. Én amúgy is Messinek szurkolok az Európa-bajnokságon.

Ennek itt semmi köze semmihez.

A posztmodern

„Levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta!”

VarGabbia Judit arról, miért nem ment közel Ekubanhoz

„Szólj rám, ha egyszer véletlen,

Összehoznék egy cserét érdemben!”

Majka & CurtIstván

„Haló! Skywalker Lajos vagyok! Haló, sintértelep? Itt vagyok a Damjanics uccába’!”

Skywalker Lajos a Damjanics utcából

„Fak jú!”

Kabát Peti

„Zsiru, te botlábu fahasz, ezt öreganyám berúgja cekkerrel a kezibe’.”

Kiss János (57) az egerszalóki Jolán söröző törzsvendége,

3 mézes barack ízű szeszesital után

„Hete Brétúró, hogy b@sszak rá arra a kugli kopasz fejedre!”

Árkéd, Árkéd a srác neve.

„Kőkeményen beverte!”

Mrs. Retegui a férjéről

„Nehogy már olyan üljön le a kispadra, aki nem tud edzeni! Ne, ne csitítgass Gerrykém!”

Curva Sud

„Ilyet még én se tekertem soha, mint ez a jenki!”

Bob Marley Puliszkáról

„Az utálkozás magyar szokás. Haters gonna”

Hate vezér

„You are the Dancing Queen

young and sweet only seventeen”

Ignazio ABBAte az első csapat kispadjáról

„Legszebb nyúl a halpiacon!”

Ismeretlen szerző

„Í, é, szpóc!”

Cinegém

„Vaffanculo puttana!”

BB (nem a kolléga) Renato

„Amerre nézel, arra látsz!”

Beja

A klasszik pontozós Diavoli

Leporello: 6.5. Az első két gólról nem tehet, a harmadiknál csúfosan lyukra futott, de összességében az elmúlt két meccset figyelembe véve, én megadnám neki a bizalmat egy Májki távozás esetén. Ezt a baki/bravúr rátát szerintem hozná, mint idén Miklós.

Flóri: 7.0. A gólja szép volt (mondjuk, hogy mit kavart bent középen a 160 centijével egy beadásra várva, az rejtély), és robotolt becsülettel, de ez most az ellenfélnek is volt köszönhető, hogy kimagasló (lol) tudott lenni, megbízható volt ma.

Gabesz: 6.5. Szintén a gólja húzza fel nálam a teljesítményét. Még él előttem a kép – a meccsre már nem emlékszem, de én írtam az öfit – , ahogy hasonló módon próbál kapura fejelni, de az oldalvonalhoz kerül közelebb a labda. Nem volt rossz, de ez a teljesítmény nagyon kevés lenne egész szezonra lebontva.

Zsuzsi: 6.0. Nem igazán tudta, milyen rendezvényen van. Amennyire stabil alapja tud lenni a védelemnek, annyira hajlamos ilyen érthetetlen performanszokra. Egy megbízhatóbb CB-vel maga mellett, meg egy stabilabb középpályával ő is jobban mutatna, de ez nem menti fel az alól, hogy sokkal több van benne annál, hogy a társakra lehessen kenni az ő malfunkcióit.

Theo: 7.0. Szokásos. Ment, hajtott, próbálkozott, sprintelt, most nem sikerült neki semmi. Csak ne őt adjuk el a nyáron.

Rén: 6.5. Egyre szürkébb ő is, főleg atekintetben, hogy a legszínesebb ceruza volt a tolltartóban, mikor ide került. Hátra passzok, eladott labdák, statikus játék. Remélem, a következő Mister ki tudja faragni, mert nagy kár lenne ebből a csávóból kiölni a kreativitást.

Bence: 7.0. Nem sokat tudnék most felidézni, de általában észrevétlenül teszi a dolgát. Az a Lófasz-Gyíkot idéző, SpaceX programokban látott földkörüli pályára állítás mondjuk erős volt tőle, de ezen kívül nem volt rá panasz.

Csucsó: 7.5. Na, ő az abszolút üde színfolt. Egyre inkább kezd futballistára hasonlítani ott a jobboson. Csórót mondjuk nagyon sajnálom, hogy már a 3. gólját veszik el, mert belógott a hónaljszőre, de ettől még hatalmas, amit csinál. Kicsit több rutin és magabiztosság, és letükrözték Rafat.

Puli: 7.5. Nálam ő már a konzisztensen jó kategória. Megtudja húzni a váratlant meccsenként legalább egyszer és emellett is hajt akár szélen, akár most irányítóként. Remélem, a sérülések is elkerülik.

Raffaello: 6.5. Nem volt rossz, nem jött ki belőle a zseni énje, és szokásosan nem is hajtott. Okafor váltotta hamar.

Zsír: 6.5. Még mindig állat, de szeretném tudni, hogy sikerült egy ajtó-ablak ziccert az erősebbik lábával így mellé emelni. Utána javított, bevágta, ahogy azt kell, de rosszmájúan most azt mondom, az ő lábában volt a győzelem. Emlékezzünk csak a szépre, és sok sikert neki az Angyalok Városában.

Fókapor: 6.5. Feljött, gurigázott kicsit a társakkal, lement.

Anulu, Vegyes, Csáó: n.a. Nem sok mindent tudtak mutatni a 3 védős rendszer csődjén kívül, de Anulunak örülök, hogy ismét a pályán van. Jövőre hozza a régi formáját, és ne sérülj le.

Végezetül itt hagynám az alábbi műalkotást szíves megtekintésre, nem rosszabb, mint a meccs volt.