°38 Giornata: Milan – Salernitana / Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!

Elérkeztünk a Serie A 23/24-es szezon utolsó fordulójához végre-valahára! Nagyon vártuk már, nagyon sok sebből vérzik ez a tetszhalott ezüstérmes előadás, de még utoljára egyszer fel kell menni a pályára, és meg kell ünnepelni, hogy sok minden nem úgy fog folytatódni, mint ahogy eddig azt megszokhattuk. Több emlékezetes Milanos pályafutás ér ezzel véget, de ez itt nem egy búcsúposzt. Ez egy beharang, az idényben az utolsó.

 

Az ellenfél az a Salernitana lesz szombat este, akik bár csont utolsóak a bajnokságban, és kipárnázott helyük van már jóideje a Bében, ellenünk valahogy mindig képesek odatenni magukat. Kellemetlenek, na, mindig. Legutóbb a szerb viccmester 90. perces találatával tudtunk elhozni egy pontot idegenben. Ott jó volt az x, persze. De holnap ne legyen ennyi elég! A három pont most bár teljesen érdektelen mindkét csapat számára, én nagyon tudnám díjazni, ha nem egy Candreva show-t látnánk majd, hanem megfelelően pátoszos búcsúgálát tudnának rendezni a srácok. Lenne miért.

 

Szomorú szamurájok leszünk mindannyian, mert utoljára láthatjuk a tökéletes Francia férfit, a saját nemzeti válogatottja örökgólkirályát. Oli volt az a jelenség, aki nagy felhajtás nélkül, relatíve olcsón érkezett hozzánk, de egyáltalán nem levezetni. Komoly érdemei voltak a 19. Scudetto-ban, és soha nem felejtem el a cserekapus teljesítményét sem! Külön cikkért kiált az ő búcsúzása, így nem is ragoznám tovább: köszi mindent papi!

 

Legalább annyira szomorú szamurájok lehetünk majd Szék mester búcsúja miatt. Hasonlóan visszafogott hajcihő övezte a jöttét, és legalább akkora szerepe volt a bajnoki címben, mint a támadó szekciónak. Ez a fajta rutin, magabiztosság, vezérség, amit hozni tudott az utóbbi egy évet leszámítva, egészen magas szintre emeli nálam Kjaer emlékét. Eriksen esete pedig automatikusan bekapcsolja a capslock-ot, amikor Simon emberségéről kell írni. Búcsúposztot neki is!

 

Az utolsó meccs előtt alig egy nappal pedig megérkezett a hivatalos bejelentés: a Pioli korszaknak vége. Meg sem próbálom körülírni részleteiben, hogy mennyi köszönhetünk neki a Dzsámpi utáni időszakban. Underdog-ként hozta a bajnoki címet, ami miatt mindig hálásak leszünk neki. Felépített valamit, elment a falig, kihozta a keretből, amit ő ki tudott – és ez a korlátoltság fájdalmasan ki is ütközött az elmúlt időszakban. Mennie kellett, nincs kérdés ezzel kapcsolatban bennem, küldtük volna őt páran már jóval ezelőtt is, de mégis, most, hogy megvalósulni látszik ez a búcsú, én a szépre akarok emlékezni. Búcsúposztot neki is!

 

Hogy mi jön ezek után? Na ez az, amit senki nem tud továbbra sem. Kivéve, hogy visszajön Origi, és hogy a vezetőségnek mielőbb le kell ütni az edző kérdést. Kisszéket mondják szinte biztosra jobbról-balról. Meglátjuk. Ha valaki kíváncsi lenne rá, hogy mi fáról termett ez az ember, íme három hasznos info:

  1. Az AC Milan.hu fórumán volt egy nagyon jó kis hozzászólás Jackoby5 jóvóltából:

https://www.acmilan.hu/2024/05/23/itt-a-milan-szerzodesi-ajanlata-fonsecanak/#comment-154850

  1. Itt egy videó, ahol a mester maga mondja el, hogy mit szeretett játszani a Shakhtar-ban, és a Roma-ban egyaránt. Azóta ez keveset változott:

  1. Közel annyira magasra fel tudja húzni a bal szemöldökét, mint Ancelotti. Ez nem lehet véletlen.

 

Na, a jósda be is zárt mára. Ami biztos, hogy látjuk az új, egyébként véleményesen szép mezt élesben. Elvileg teljes gálakezdő, nulla cicó. Látunk majd pár könnyes szemet és utolsó megmozdulást. Várok egy nagy, közös ünneplést a meccs végén a Curva-val. A többi meg alakul.

 

 

Mi megtalálhatóak leszünk a nívós 57-es számú italboltban, ahonnan ráadásul stream-elni is készülünk. A fergeteges hangulat garantált!