Pont kellett egy felmosórongy # Lazio 4-1 Milan

Nyomtunk egy klasszik viledát

Urak, maga a vereség egyáltalán nem meglepő, azon viszont szabad, és talán meg is kell hökkenni, hogy ennyire erkölcstelenül szélesre vettük a terpeszt. Mindennemű statisztikai alapon nyugvó kimosdatás okafogyott: az eredmény teljesen reális, kiütött minket a Lazio és szevasz. Az elején még nem látszott, hogy ekkora gáz lesz belőle, ugyanis úgy volt, hogy nem is lesz meccs. Aztán mégis pályára kellett lépni, innentől pedig nagyon rosszra fordultak a dolgok. Az egész egy olyan boxmeccsre hasonlított, amely hiába volt pro forma sokáig kiegyenlített, sajnos egyértelmű volt, melyik fickónak nehezebb a keze. Aztán belenéztünk egy arcot leomlasztósba, de mivel a fociban nincs TKO, és nem is lehet bedobni a törölközőt, mehetett tovább a méta, hogy legalább kozmetikázni tudjunk az eredményen, ha már a kiütés tényét nem tudtuk meg nem történtté tenni. Ez van, pont, aki azt hitte, hogy nem kell a pályán is leróni a nyári mega fifázás árát, az bizony álomvilágban élt.

Minden ott van az arcokon

Talán kezdjük azzal, hogy ez a Lazio tényleg egy nagyon erős csapat, és nem csak azért  mondom ezt, mert lekormolták a púzónkat. Nekik már évek óta az a bajuk, hogy kevesen vannak, emiatt ki szoktak pukkadni év végére rendesen. Tavaly mondjuk nem tudtak hol, hiszen nem EL-eztek. Eh, de mindegy is, láthatta mindenki, mi van. Biglia ide, Keita oda, attól még a csapat magja egyben maradt, az edzőjük pedig tudta, hogyan folytassa nélkülük. De ettől még nyugodtan előttük is végezhetünk év végén, csak most megmutatták, mit kell behoznunk. Valami olyasmire gondolok, hogy  míg Pippo Jr. már tavaly rájött, hogy kell 20 gólt lövetni Immobilével, addig a mi Vincénk még a kanyarban sincs ahhoz, hogy letisztázza, most akkor Cutronéból, Kalinicsből vagy André Silvából szeretne gólvágót csinálni. Ma délután az olasz gyerekre esett a választása, nos, akkor mutatta a kamera, amikor lecserélték.

Kéne még egy Télapó-sapka ehhez a szetthez

Most itt el lehetne menni két irányba. Az egyik, hogy egyénileg mennyi mindenki milyen mennyire szar volt. A másik, hogy Montella és a taktikája mennyire de mennyire szar volt. Én viszont egy harmadikat javaslok. Most láthattuk, hogy egy komolyabb csapat ellen, amelyet már nem lehet lenyomni két-három egyéni villanásból, mennyire nincs tartalma a játékunknak. Nem tudjuk, hogy hozzuk ki a labdát. Nem tudjuk, hogy építsünk támadásokat. Nem tudjuk, hogy találjuk meg az éket. Nem tudjuk, hogyan kéne egységesen mozogni labda nélkül. Mindez bizonytalanságot, ötlettelenséget, kényszer-improvizációkat szül, amely magában hordozza azt a rengeteg egyéni hibát, amit most láthattunk. Vagyis, van  egy nagyon homályos elképzelése mindenkinek mit kéne csinálni, de olyan lassú és olcsó a gondolat, hogy egy Lazio röhögve olvassa előre a szánalmas kis kottánkat. Megfordítva, amikor ők kezdenek el mocorogni, kombinálgatni, vissza- vagy éppen ellépni, akkor látszik, hogy csak képzeltük azt, hogy itt védelem meg szűrés van. Lehet azt mondani, hogy Immobile semmi különöset nem csinált – és azon túl, hogy ez így is van, bár csak veretett egy triplát – az a helyzet, hogy nem tudtuk kivédekezni ezeket a banálisnak vehető helyzeteket, tök mindegy, hogy hányan voltunk hátul.

Bár a feketé legalább adja ilyenkor

Mindez az idő hiányára, a nyári felfordulás mértékére és az összeszokatlanságra vezethetők vissza. Emellett persze lehet vitát nyitni arról, hogy tényleg ebben a formációban és ezekkel az emberekkel fogjuk-e megtalálni az üdvösséget. De nem ettől leszünk jól, és nem is a végleges megoldás (ha ugyan lesz) konkrét leképeződése lesz a fontos, hanem maga az út, ami oda elvezet. Oravecz Nórával közösen írjuk egyébként a posztot, ha nem tűnt volna fel. Idő van még, ennél meg sokkal nehezebb meccsünk azért nem lesz sok a szezonban, azért bőven kisebb kihívást jelent ennél egy átlag A-ligás meccs. Csütörtökön példának okáért Nyilasiékhoz megyünk, ott azért könnyebbnek ígérkezik a téma. Részemről kb ennyi is, én még nem kezdek el sikongatni, szeptember elején azért még ne küldjünk el szerintem mindenkit a faszba, ha 4-1-re kaptunk ki, akkor se. 

 • Csaresz

  Tökkkéletes. Támadásépítés eddig is csak egyéni villanásokkal ment, viszont azért nem vettünk akkora überkirályokat, akiknél ez minden meccsen benne van.(főleg nem minden ellenfél ellen) Persze ez a lejátszott meccsek számával nőni fog (meg a lehetőség ott van több emberkében is). Azért nem volt ez jó érzés, reménykedtem, hogy csak később jön (vagy nem, bár az álom kategória) egy ilyen büntikuki a púzónkba. Azt érzem, hogy Montella szét akarja rotálni az évet, merthogy mekkora király keretünk van, viszont ez azért még nem igaz. Bár szerintem lassan rájön erre

 • alessio
 • inzerillo

  Kozerdeku off:

  Csutortoki EL meccsre felszabadult egy helyunk a kocsiban, pesti indulassal es visszaerkezessel, vendegszektorba szolo jeggyel.
  Ha esetleg erdekel valakit nyugodtan lehet zaklatni.

 • MK

  Szia!
  Engem érdekel.

 • lmg

  ugyan írtátok a felkomfban, hogy 1-3 ide, de szerintem azt Ti sem gondoltátok komolyan 🙂
  arra jó volt az első három meccs, hogy ismét megtaláljam az Oddo-kat, akiket nem igazán lenne jó az idény többi részében pályán látni piros-fekete mezben: Biglia és Kessie. (illetve a 3/2 gólban Calabria is benne volt, Iggy talán nem ült volna seggre egy cseltől)
  Nem kérdés, hogy a középpályán ment el a meccs, mert se védekezésben, se támadásban nem voltunk pályán, ebbe pedig a fenti két arc masszívan benne volt. Remélem Montella is azt a meccset nézte amit mi és a jövőben nem lesz kérdés, hogy a kezdő közelébe se tegye az ex Lazio-s argentint.

  • Enzo

   lol, biztos azért igazoltuk a sokak által vadászott Kessie-t, hogy egy(-két) szar meccs miatt végigpadozza a szezont…ezt gondold át még egyszer.

   • lmg

    átgondoltam, de még mindig nem tudom miért igazoltuk Kessie-t, az egyetlen ötletem, hogy mert az Atalanta-ból építkezünk jó pár éve, de a meccsek (ha kap lehetőséget) úgy is igazolnak vagy megcáfolnak. Nagyon jó felépítésű ez nem kérdés, de az olasz fociba pont nem ez számít.

    • Harkness

     Mondjuk Kessié védelmében, a szezon eleje óta minden meccsen 90 perceket nyom, a válogatottban szintén, egyértelműen fáradt most szerintem, mert a Cagliari elleni meccs előtt a csapat legjobbjai között volt rendszeresen, de hát nincsen gyakorlatilag senki, aki stabilan tudja helyettesíteni.

 • alessio

  csütörtökön jön a formáció váltás

  https://twitter.com/MilanEye/status/907030278106963969