Béta rajt # Sampdoria v Milan

Hölgyek, Urak, üdvözöl mindenkit újra a Szerkesztőség, remélem, jutott mindenkinek elég napfény, dinnye, sör, jegeskávé, lecsó vagy csak egy jó könyv – igény szerint. A dolog úgy áll, a bajnokság holnap este Genoában elindul nekünk is. Hivatalosan, legalábbis. Hiszen annyi bizonytalanság van még a végleges keretet illetően, az ék mögötti trió helyén jelenleg egy gigantikus szakadék tátong, hogy azt egyszerűen képtelenség elhinni, képesek leszünk így belemenni a szezonba. Ezért aztán olyan véresen komolyan nem is lehet venni ezt a holnap esti métát, tudjuk le, foltozzuk be a lukakat, aztán nézzünk rá szeptemberben újfent. Hajtás után is hírlapi a formátum.

Itt valami még készül, a függöny mögött Maldiniék ezerrel pörögnek, és igenis lesz még itt komoly érkező, a nagy jóslatokat nem kell még most megszülni. Nincsenek kiapadhatatlan pénzkútjaink, amink van, azt a leghatékonyabban kell elköltenünk. Kellemetlen, hogy közben már elkezdik osztogatni a létfontosságú bajnoki pontokat, de össze kell szorítani a fogakat, és menni előre, azokkal, akik éppen rendelkezésre állnak. Egy nagy előnyünk van, ez a társaság egy csapat, itt egy edző dolgozik, van egy hatékony, jól működő játékunk. Tavaly is nagyon sokáig bírtuk a rengeteg sérült ellenére is, tök mindegy, kinek kellett éppen beugrania, tudta mi a feladata, hol a helye. Ebben bízhatunk.

Rátérve a konkrétumokra, Miki most debütál a gólvonal előtt, ő lesz a mi Fekete Párducunk, meglássátok!!! A védelem máskülönben rajos lesz, a lassan klasszikussá nemesedő Szék-Zsuzsi-duót a nem kevésbé patent Dávidka-Theofil kettős fogja támogatni a széleken. A középpálya már egy fokkal karcosabb lesz, Bence párja Tonhal lesz, én pedig, fájdalom, nem tippelhetek Keszi-triplát. És akkor most jön a talányosabb része, Dikaz gyerek fog irányítani, Leó meg Széle hivatottak kisegíteni, ha éppen zsebre akarná vágni valamelyik helyi jómunkásember. Most mit mondjak, nem feltétlenül ezt a madárcsontú, üveglábú társaságot küldené Stef se ezekhez a favágókhoz, mindegy, ez van. És azt mondtam már, hogy Zsírt is a kezdőben üdvözölhetjük, Ibra pedig majd a lelátóról tapsolja meg legújabb franciánk első A-ligás góljait? A padról Ribi tűnik az egyetlen érdemi alternatívának, ha szorítana a csizma. Megoldjuk így is.

A hazaiaknál a fő változás a mister szerepében érhető tetten, a jó öreg Ranieri bácsi behozta őket egy tisztes, becsületes 9. helyre, miután a szokásos tűzoltó tevékenységét is ellátta előző szezonban téli beugróként, 70 évesen azt mondta, köszöni szépen, hol ebben a kihívás? Helyét a még bizonyítani sokat nem bizonyított D’ Aversa vette át, a keret viszont maradt a régi, jobb napjain még mindig bárkit megver a kortalan Q, Gabbiadinit vagy Candrevát is jól ismerjük, Damsgaard nem volt akkora menő, hogy elvigyék nagyobb helyre, Ekdal pedig nem tud kiöregedni ebből a kőműves brigádból.

Meglátjuk. Ez így elsőre a kékek elleni szokásos kínszenvedésnek, sárdagasztásnak tűnik, készüljünk a türelemjátékra, és persze közben vigyázzunk, nehogy valamelyik vén zsivány megfirkáljon! Kis brahma kacsa fű alatt megcsinálja, Zsír megfekszi a gyomrukat!!! Gyertek majd, forzázzunk egy óriásit, lesz hova!!!

Tipp: Sampdoria 0-3 Milan ZSÍRZSÍRZSÍR