Röpdoga Veronában

 

Hogy mit hoz majd idén a Verona, az brutális nagy talány, mert a tavalyi hó már elolvadt ott is, ellenben olyan arcok tűntek fel, akik ebben a Serie A-ban még összehozhatnak egy sima nyolcadik helyet. Meg még Toni feje sem lett teljesen szögletes, maximum szőrösebb. Miniteszt vár ránk egy kiismerhetetlen ellenfél otthonában.

Nem is Toni miatt aggódunk egyértelműen a legjobban, hanem mert az eddig is harmatos középpályás védekezésből kiesett de Jong, aki kipontozódott a Chievo ellen. Bárhogy is variál Pippo, az bizony vékony lesz, talán Bonaventurát lehetne hátrébb tenni az eddig a true szamár színű teljesítményt hozó Poli helyett – de Muntari és Essien is (aki saját twitterén tagadta, hogy ebolás lenne) együtt, hát. Fénykorukban sem biztos, hogy elbírta volna sok csapat, 2014-ben pedig komoly munka lesz ez.

Ez nagyban befolyásolhatja persze a várhatóan kezdőként szerepet kapó Fáraó játékát. El Shaarawy visszaesését sokan annak tudták be, hogy rengeteget kell visszajárnia, és persze így kevesebb jut a támadásokra. Mondjuk most De Sciglio lesz mögötte, aki kezd kilábalni a saját miniválságából, ezzel pedig bőven veri az eddigi ottani próbálkozókat.

Persze kár is sokáig elemezni,mert ha Honda továbbra is világklasszis szinte futballozik, akkor felesleges minden szócséplés, mert simán beülteti Marquest, vagy Marquezt, esetleg Rafael Marquezt.

Várható kezdő:

Diego Lopez – Abate,Alex, Rami, De Sciglio – Poli, Essien, Muntari – Honda, Torres, El Shaarawy.
Tipp: 0-3