A Sinkanszen megbízhatóságával

Nem tartogat már sok ilyen lenyűgözően csodálatos vasárnap délutánt a 2014-es év – szeretett csapatunk méltányolta ezt, és kompenzálta nekünk a kieső D-vitamin adagunkat. Simán nyertünk, nagyon simán, számomra váratlanul, Pálka azonban még úgy is hatalmas vátesz lett, ha Nico Lopez a végén széttrollkodta az általa tippelt 3-0-ás vendéggyőzelmet – „Persze kár is sokáig elemezni,mert ha Honda továbbra is világklasszis szinte futballozik, akkor felesleges minden szócséplés, mert simán beülteti Marquest, vagy Marquezt, esetleg Rafael Marquezt” – írta beharangozójában. Valóban, a szőke japán teljesítményét csak a jubiláló szuperexpressz tavalyi évben prezentált átlagosan 50 másodperces késéséhez lehet hasonlítani. Persze vannak olyanok is, akik MÁV-os üzemmódban tolják, de hát nagyobb baj nem lett belőle, örvendjen mindenki. Hajtás után kisebb örömködés, elszállásmentesen.

Kezdjük ott, hogy elég alvadtan kezdődött a mérkőzés, az első néhány percben nem találtuk a fogást a roppant defenzív hazai csapaton. Tegyük hozzá, ilyen fedezetsor mellett olyan nagyot azért nem kívánhattunk, sőt, Menez kimaradásávalHonda volt az egyetlen olyan játékosunk, aki képes volt megbontani a hazaiak felállt védelmét. Na meg persze a lassan közönségkedvencé váló Iggy, aki olyan finoman kanyarított középre a 20. percben, hogy egy igazi brazil úriember, aki tényleg tudja értékelni a futball szépségeit, nem tehetett mást, méltó módon élt a lehetőséggel. Innentől minden megváltozott.

Valóban, a tisztelt Hellas Veronának innentől kezdve meg kellett volna próbálnia valami konstruktívat is mutatnia, azonban olyan sokat nem tudtak letenni az asztalra, azon kívül persze, hogy Tonit rendre csak Abbiati tudta megállítani, meg néha engedtünk egy-két átlövést, de hát ezek olyan dolgok, amire csak legyint az ember. A védekezés dadogott, dadog, dadogni fog, ezzel együtt kell élnünk még egy jó darabig. Ami viszont nagyon megy, az a kontrajáték. Honda két alkalommal is mesteri gólt szerzett, szenzációs a japán. El Shaarawy-val nagyon érzik egymást, de Rami és hatalmas gólpasszal vétette magát észre. Egészen a végéig nem volt miért igazolnunk – szerencsére Nico Lopez és a Capitano beállását is átvészeltük.

Gyakorlatilag mindenkit lehet dicsérni a csapatból – ez azért nem kis dolog. Még Essient is, pedig őt azért még mindig nagyon szívesem megcsiklandoznám egy konzervnyitóval. Hajtós csapatunk van, persze csak határok között. Nagyon jó volt például azt konstatálni a 8. percben, hogy Muntari labdát szerez az ellenfél tizenhatosánál, és még azt is, hogy a lövés utáni kipattanót is megszereztük, azt azonban már kevésbé, amikor mind a két ghánai hátulról követte a labdát vezető Hallfredsont. De ne legyünk telhetetlenek, egy true B-kategóriás hentestriótól egyszerűen nem szabad többet várni. Nem szabad túlértékelni a győzelmet, ugyanezzel az alázattal kell menni tovább előre, hiszen sokkal-sokkal kisebb a tudáskülönbség még egy ilyen nyüves Verona ellen is, mint amekkorát akceptálni tudna egy Milan-szurkoló. Ha nem alakít ekkorát a Marquez-család (a Száz év magány óta nem volt ekkora dobásuk), akkor minden valószínűség szerint keményen kapartuk volna a falat a szkrínek előtt. No de csak feljöttünk a negyedik helyre, örüljünk neki, aztán meglátjuk.

Mindenki nagyon meg van elégedve magával, szokatlan módon még a vezetőség is. Galliani szerint tavaly Honda testvére játszott nálunk, és ő intézte el, hogy kicseréljék őket, naná. Berlusconi pedig most már határozottan úgy emlékszik, hogy kollégái az ő határozott tiltakozása ellenére hozták ide Balotellit – bizonyára túl sokat vodkázott Vlagyimir Vlagyimirovics barátjával. Node ez legyen a legnagyobb baj, ma este még drukkolhatunk a kuzinoknak, hogy összejöjjön nekik három meccsen a tíz, jövő vasárnap meg jön a Fiorentina.

Egyéni értékelések

Abbiati           7        Így!
Abate                     Tanár Úr. Talán még lőni is megtanul.
Alex                  6         Tényleg akkora ász Toni?
Rami                6.5     A gólpasszért.
De Sciglio      6         Ő ennél sokkal többre képes.
Poli                   6         Ő meg nem.
Essien             6.5      Szerelt 3-at, nyert egy fejpárbajt, aki ezek után baszogatja, az rasszista!
Muntari            6.5      Ő pedig 4-et, emellett a keret egyetlen színesbőrű BL-győztese!
Honda               7.5      Császár.
Torres               6          Őrlődött, pedig nem is búza.
SES                    6          Legközelebb a gól is meglesz.

Bonaventura 5          Ez most nem róla szólt.
Menez               5          Mentally strong.
Bonera              5          Pippo végre megtalálta a helyét.