Ilyenkor kell inni egy pálinkát // Milan-Atalanta

Nem tudjuk elfelejteni mindazt, ami a Sassuolo elleni bajnokin, valamint Torinóban történt, pontosabban nem tudta feledtetni velünk a Sassuolo elleni kupameccs. Az Atalanta nincs is messze tőlünk (mármint földrajzi távolságban), kék-fekete is, meg a legutóbbi két évben egyszer-egyszer oda is vertek nekünk, szóval valamit várnánk vasárnap délután.

Aztán hogy mit kapunk, az most tényleg jó nagy kérdőjel. A kupameccs után Pippo azt vázolta, hogy nem feltétlenül tér vissza az eddigi hamis kilences gyakorlathoz, és elképzelhető, hogy Pazzini marad centerbe’, Menez meg visszamegy a szélre. Azon kívül, hogy én ezt játszatom Football Managerben, nem feltétlenül vagyok benne biztos, hogy jól fog elsülni, Menez eléggé élt ott a középen, mondjuk annyiból nyugodtabb a helyzet, hogy van egy valamennyire használható Cercink (és úgy tűnik, hogy ez inkább csak a fizikai állapotára vonatkozik), így ha kell variálni, akkor még mindig visszahúzhatja a franciát középre Pippo, a szélére meg jöhet Alessio. Mondjuk ezen kívül túl sok terv nem is nagyon van, max Bonaventurával lehet még játszani, hogy most a középpályán, vagy a szélen kapjon helyet, de kb ennyi a kérdőjel a mellső lábunkat illetően. Hátrébb már jóval kevesebb a kérdőjel, köszönhetően annak, hogy De Sciglio a kiállítása miatt egyébként sem játszhatna, de gipszben meg hülyén is nézne ki a pályán, akárcsak Zapata, szóval baromi nagy mák, hogy felépült Alex, vagy legalábbis úgy tűnik, hogy vállalja, mert különben Bonerát nézhetnénk középen, így meg csak a szélén kell. Ha már a közepe: a kommentek között is többször megemlékeztünk már Giovanni Vioról, aki a Fiorentinától érkezett a nyáron kifejezetten Pippo kérésére, őt tartják egyébként Olaszországban a rögzített szituációk mesterének, korábban a Cataniánál és a Fiorentinánál is együtt dolgozott Montellával, és mindkét gárda élen járt az állított labdák utáni szerzett gólokban – ehhez képest már-már egészen nevetséges, amit művelünk ezen a téren, a Torino ellen a nyolcadik (!) gólt kaptunk az olasz tükörfordítás szerint inaktív labdák után, ami a milannews számolgatása szerint cirka kilenc pontunkba került. Mondjuk vasárnap lesz az ellenfélnél egy Denis, akire ilyen szempontból nem árt majd figyelni, ha eddig senki nem szólt volna Signore Viónak erről, akkor most remélem, eljut hozzá az üzenet. Meg mondjuk én Pinillát mindig is bírtam, ketten együtt azért nem egészen komoly duettát alkothatnak a bergamóiaknál. Mindegy, csak szögletig ne jussanak, mert ugye azt tudjuk, hogy fél gól.

Ez egy szögletvariáció a pre-Vio időszakból

Ha már az ellenfél: remélem viszünk tollat és / vagy telefont, mert Zappacosta egész jó formában tolja, vert már két gólt is, olasz utánpótlás válogatott, nem is túl drága – lehet,megérne majd egy próbát, tekintve, hogy De Sciglio komolyabb sérülése (köbö egy hónapig off) állítólag rámoccantunk a szélső védőkre. De nem csak Zappacosta lesz az, akit csorgó nyállal nézhetünk: Basellit már régóta kerülgeti Galliani, és mint egy rutinos transzferguru, kivár a megfelelő pillanatra. Hat millió körül hozható is lenne, a stílusa hasonlít Montolivo játékára, szó se róla, egy hasonló pali tényleg elférne a középpályára, és nem tudok nem visszatérni a Football Manager karrieremre, ahol én négy milláért szereztem meg az első szezon végén, a másodikban adott 10 gólpasszt, hozott egy 7 feletti átlagot, és faszán beépült a csapatomba. (Jó, mondjuk az alap középpályám már a Clasie-Kranevitter-Baselli hármas, szóval nem Muntari mellett kell komponálnia) Szó se róla, Bonaventurával már így is jól jártunk, bagóért sikerült átcsábítani, de ez az Ata szerintem jobb csapat, mint amit most mutat, négy meccse nyeretlenek egyébként, ebből három iksz, szépen elosztva az 1-1, 2-2 és a 3-3 a részükről, legutóbb a Cesenát verték Bergamóban 3-2-re – mondjuk három meccse mi is veretlenek vagyunk, amit talán be is lehetett kalkulálni erre az időszakra, tekintve, hogy a Napolival és a Romával is játszottunk nem rég, mondjuk ellenük épp összejött 4 pont, a Sassuolo-Torino ellen meg egyet sikerült bevésni az ellenőrzőbe.

Ez mondjuk egy elég komoly kis meccs volt velük legutóbb

Igazából két jelentős kérdésre lehet fókuszálni vasárnap, és ebből egyik sem az eredmény, mert az szerintem nekünk most hótmindegy, nem szabad gondolkoznunk pozíciókban, pontokban, és nem azért, mert az túl mainstream, hanem azért, mert ennek a csapatnak még baromi sok idő kell. Szóval, az egyik, hogy sikerül-e minimálisan is stabilizálni a védekezést, és ha netán nem úgy alakul a helyzt, ahogy azt mi elterveztük, akkor erre tudunk-e valami válaszlépést tenni, mert sem a Sass, sem a Toro ellen nem sikerült, csak álltunk, és vártuk, hogy majd csak vége lesz, vagy legfeljebb hibázik az ellenfél, ez meg azért relatíve kevés alkalommal vezet sikerre. A másik pedig az, hogy mennyire fog beválni ez a 4-2-3-1 több hónapnyi 4-3-3 után, és itt most egy kicsit gonosz leszek, de kiderül, hogy Pippo mit is csinál edzésen: kiküldi labdázgatni a srácokat, vagy tényleg folyik valami munka is. Persze igen elkapkodott dolog lenne csupán egy meccs után ilyen nagy ívű és erős gondolatokat megfogalmazni, de az bizti, hogy sok-sok hét után mindössze néhány nap alatt nem igazán lehet átállni egy másik taktikára, és Inzaghi év elején azt ígérte, hogy az ő csapata bizony sokoldalú lesz. Aztán lehet, hogy csak én gondolom túl, és erőből behúzzuk egy szöglet utáni fejessel a 87. percben. Legyen mondjuk Mexes, ő megérdemelné.

U.i.: breaking, vagy mi fene, mire a poszt végére értem, Saponara éppen elpasszolódott, vagyis visszahúzott az Empoliba, kölcsönbe, opcióval, szóval jöhet Suso, amit már meg is erősítettek, mert ugye eddig az volt, hogy az ő eljöveteléhez az kellene, hogy valaki léceljen, hétfőn alá is írhat a Sky szerint, Galliani meg a szokásos 99.99%-os dumát is elővette, tehát itt van. Hát hajrá néki!

Tipp: 2-0

Várható kezdő: Abbiati – Abate, Alex, Mexes, Bonera – Bonaventura, de Jong, Montolivo – Menez, Pazzini, El Shaarawy.