Pippo, kérlek! // Milan – Cesena

Ne tedd ezt! Ne keress minden meccs előtt (és után) ócska kifogásokat, ne változtass annyit a csapaton. Mi az, hogy a sok sérült miatt vagyunk ott, ahol? Nem na Pippo, ennél Te több vagy, egyenesebb, jobb, vállald fel, nagy Neked ez a zakó. Elfogadjuk, és nem leszel kevesebb, ikon, legenda, sokunk kedvence maradsz. Tudod, a kudarc is kell a sikerhez, legközelebb, valószínűleg máshol összejön majd. De hagyd a Milant, próbálgassa más ezt a zakót! Kérlek!

Az egy dolog, hogy Seedorf totál érthetetlen menesztése után a low-cost, bábként használható Pippo vállalja el a csapatot pár évnyi ifi szinten szerzett tapasztalattal. Hiszen valószínűleg Ő maga is úgy gondolta, hogy megtudja csinálni, és a klub iránti imádatával, motiváltságával ad majd egy olyan pluszt ami egy jövő évi Bajnokok Ligája szereplésben nyilvánul meg. De nem, és sajnos ez most a fontos, Pippo befürdött, a szezon elején tett hangzatos, olykor lebilincselően határozott kijelentései mára csak egy naiv pályakezdő edző képzelgéseinek tűnnek. A Mister csapata nem motivált, nincs játéka, és legfeljebb az ellenfél szurkolóit szórakoztatja.

                                                                                          önirónia

Ugy-e megvan az a mondata, miszerint csak azoktól fogunk kikapni akik jobbak nálunk?! A Juventus kétszer olyan jó, mint mi, a Lazio is jobb kicsivel, de jobb nálunk az Atalanta, a Sassuolo, a Genoa és Palermo is, annyival, hogy hármójuknak sikerült a saját nagy „katlanunkban” legyőzni minket. A lényeg, hogy szarok vagyunk. Ami szomorúbb, hogy SuperPippo azt se tudja mi történik, próbálkozik, igyekszik, de ez kevés. Itt valószínűleg egy dörzsöltebb edző is jól eséllyel befürödne, nem hogy Ő. Nem haragszunk Rá ezért, azt hitte sikerül, tévedett, ez van.

Azért haragszunk, mert nem látja be, hogy ehhez Ő túl kevés, és jön az olcsó kifogásokkal, meg az érthetetlen variálással. Az mi az, hogy a legtöbb gólt szerző csatárunk, a támadójátékunk szíve-lelke Menez a padon kezd holnap? Érthetetlen, miközben olyan is volt, hogy Muntari és Essien egyszerre kezdők voltak, úgy hogy Sulley még kapott egy C betűs szalagot is. (nem, nem azért mert Ő szedte be a legtöbb C-vitamint)

4-3-3, 4-2-3-1, 4-3-1-2, 4-3-2-1? Melyik legyen? Hogy legyen? Tökmindegy, hogy milyen sorrendben egymás után rakott számokkal próbálja elnevezni aktuális szarkupacát. A sikerhez, győzelemhez vezető úton a taktika mögött vannak még fontos dolgok, amik a hadrend részei, de inkább megalapozói. Mint például a rögzített helyzetek, vagy, hogy legyen egy normális, hajtós, kellően kreatív középpályád, na meg két fasza középhátvédet akik egymást segítve magabiztosan takarítanak, na meg egy halálosan fasza csatárod. A keretben szinte minden adott ahhoz, hogy Pippo az apró elemekből egy Olaszországon belül jó csapatot fabrikáljon. Van klasszis kapusunk, válogatott szélsőhátvédeink, tapasztalt, gyors, erős középhátvédeink, világbajnoki harmadik középpályásunk, na meg remek támadóink. Csapatunk viszont nincs, se játékunk, se elképzelésünk, se akaratunk, se motivációnk, se eredményeink, se örömünk, se nézőink, se pénzünk, se jövőnk, se EDZŐNK.


Ami a holnapi főszereplőket és az elvárásainkat illeti. Lopez a múlt heti pirosa után holnap csak néző lesz, Abbiati a helyettesítő, a két cserekapusunk a 18 éves Gori és a 15 éves Donnarumma lesz. Visszatér Lord Bonera, és orrtörése után Alex is a keretben, valószínű, hogy mindketten kezdenek. Melléjük társul Rami és Antonelli. A középpályára visszatér Montolivo, és Muntari is keretben, az egyik kapitány kezd, a másik csak padon. Az M betűs kapitány mellett De Jong és Jack, előttük Honda, előtte Cerci és Destro. Menez négy hónapnyi folyamatos kezdetés után holnap először lesz a padon a kezdő sípszókor, Pippo új taktikája, hogy a franciával a padról próbál gólt rúgatni, létszámfölényt teremtve ezzel a meccsen. Zseniális!
A Cesena bár világverő alakulat, és közvetlen rivális, számunkra tök ismeretlen. Az edzőnk remélem felkészült, mert ha nem, és nagy meglepetésünkre nyerne, maradhat a helyén, különben a hétfői Gazzetta címlapján „Esonerato!” felirattal szerepel majd.
(a rózsaszín felülettel dolgozók rosszul tudják, Menez valószínűleg nem lesz kezdő)

Kőbe vésett 1-1, Rami és Defrel találataival. Pippo maradni fog, a bizalom töretlen, cél a Serie B elkerülése.
A Sportklub pártolja a magyarországi mazochista Milan szurkolókat ezért Desrroékat nyomulnak 3 és 5 között. Forza!