°27 Giornata: Fiorentina-Milan 2-1 – Keményen alibiző kisemberek

Tovább érik Pippo munkájának zamatos gyümölcse, ezúttal igazán fordulatos és eseménydús mérkőzést vívtunk az egyik európai élcsapattal, az Európa-ligában is parádézó Fiorentinával, ráadásul a januárban igazolt csatársztár Destro folytatta a góltermelést. Montella csapata egyébként annyira erős, hogy még óriási trükkök bevetésére is képes, így fordulhatott elő, hogy bő 80 percen keresztül úgy tettek, mintha a hátuk közepére se kívánnák a meccset, zavarja őket a ronda esős idő, hogy aztán egy ritmusváltással az utolsó tíz percben eldöntsék a meccset.

Pippo kritikusai végre elnézést kérhetnének a tűrhetetlen bizalmatlanságukért. A Maestro elmondta, hogy még érvényes szerződése van és legalább 30 évig szeretne edzősködni. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ezt nagyon remélem végig a Milan padján teszi. Mennyi tiszteletlen kritikus hangot hallottunk, mikor a Verona ellen egy gólos vezetésnél, negyedórával a vége előtt lehozta Pazzinit és behozta helyette Bocchettit. Ma viszont Pippo jól megmutatta, hogy mi történik, ha nem csatár helyére hoz be védőt. Kivételesen még Bonera sem tudott csodát tenni, persze ha nem lettek volna múltkor károgók, most is meglenne a bravúros döntetlen. Mindegy, csüggedésre semmi ok, a scudetto még mindig elérhető, csak 29 pont a hátrány, 11 forduló alatt még matematikailag ledolgozható. A nap nevettetője címre ezúttal Pippo mellett még a meccs közben megfázó és saját magát lecserélő Russo spori és az intrikus Laár pályázik, íme.

Érdemes még megnézni a sorsolást, hogy tudjuk, hogy a hátralévő 11 meccsen mire számítsunk. A válogatott szünet előtt még a Cagliarit fogadjuk, ahol az egyik legelismertebb szaktekintély Zeman szedte össze a mindig izgalmas játékot játszó szárdokat. A támadójátékuk már rendben van, a védelmet pedig egy ilyen rutinos mester gond nélkül összerak, pláne ha egyébként is arról híres. Ráadásul a kiesés ellen küzdő csapatok mindig kettőzött erővel hajtanak. De Pippót nem olyan fából faragták, aki ne nézne szembe a legkeményebb kihívásokkal is, oda neki az oroszlánt is! Az azt követő 10 mérkőzés is hasonlóan izgalmasan alakulhat, ám még ezek közül is kiemelkedik az Inter elleni derbi, ahol a világ legeredményesebb klubja mérkőzik meg a világ legeredményesebb városának második számú csapatával. Kiváló mérkőzés várható a két erőn felül teljesítő csapattól. Nem hiába tartják sokan az év meccsének.

uvátedásináge

ínyenceknek