Milan – Cagliari // Nyerjünk?!

Zavarosak az érzéseim. Alap, hogy mindenki azt szeretné, hogy nyerjünk, amivel talán visszatalálunk a helyes útra. De közben mindenki tudja, hogy ez egy nem így működik. Se a mai három pont, se a győzelem nem érne túl sokat.  Nagyjából annyit, hogy lenne amivel takarózni, és az elképesztően naiv edzőnk azt hinné talán jól csinálja, amit amúgy nagyon nem. Magyarul drukkolok, de talán azt szeretném, hogy ma se nyerjünk, és Pippot talán tényleg elkergetik, amit továbbra se hiszek, hacsak nem kapunk egy hatost Zemantól. De ha arra gondolok, hogy Brocchi lenne az utód, ami kb. ugyanaz, akkor inkább nyerjünk és kapjon újabb ultimátumot Pippo kb. két forduló múlva.

Kíváncsian várjuk, hogy Pipponak sikerül-e egy újabb mélyre nyúló sorozatot megszakítania.  Nevezetesen, hogy utoljára 1997 június elsején nyert a Cagliari a San Siroban a Milan vendégeként, azóta egy ’99-ben jegyzett 2-2 kivételével minden egyes hazait behúztunk ellenük. Egész jó, 4.40-es szorzóval lehet szurkolni a Cagliari győzelméért. Erre viszont mi senkit sem szeretnénk buzdítani, hisz a Milan esélyeshez méltóan, kapott gól nélkül, minimum két gólt szerezve nyer ma este, és életben tartja esélyeit a hetedik hely elérésére.

Ennek érdekében a kapuban Diego Lopez áll majd, a védelem valószínűleg a firenzei lesz, tehát Abate a jobbon, Antonelli a balon, középen pedig Paletta és Mexés. A középpályára visszatér De Jong, mellé társul Poli és Bonaventura vagy a Firenzében egész pofásan játszó Van Ginkel. Előttük Menéz és Destro helye biztos, mellettük/mögöttük Honda vagy Bonaventura. Csupa bajnok, szó mi szó.

Túloldalt visszatért Zeman, ergo támadni fognak, ez héccentség. Azt, hogy kivel nem tudnánk pontosan megmondani, de azt igen, hogy vannak penge focisták a Cagliariban, akik bőven zavarba hozhatják majd Pippo szilárd, jól fejelő, rögzített helyzetekben verhetetlen védelmét.

Pofás támadásokat, és penge gólokat várunk. Tippünk 3-4. Hajrá!