Törlést! // Atalanta-Milan

Hol van már az az idő, amikor Brienza küldte a mélybe a Milant a legutóbbi bergamói meccsen – mindenesetre Franco gólja tényleg baromi nagy ütés volt, mert azóta sem sikerült padlóra állni, mondjuk a leginkább azt kellene tudni, hogy pontosan melyik státuszában tartunk ennek a folyamatnak. Emlékezetes szezonzáró következik, szerencsére nem borítékolható végkimenetellel.

Csak hogy végképp meghozzam mindenki kedvét az Atalanta elleni utolsó bajnokira: ha valaki megint finoman a felső sarokba gurít a végén a hazaiaktól, akkor kereken ugyanannyi vereséggel fogunk zárni, mint ők, sőt: csupán kilenc pont lesz a Milan és a legjobb bent maradó között. Ezzel ki is maxoltuk a szezonértékelést, ilyenkor tök jókat lehetne írni, hogy mire számítunk, meg minden, meg hát a szezon közben is megcsináltuk, meg majd látunk néhány fiatalt – ehhez képest Mastalli volt gyakorlatilag az egyetlen fiatal, aki értékelhető játékpercet kapott a teljes szezon folyamán.

Mivel már rég nem az aktuális eredményeken van a fókusz a klubnál, így kár is lenne polemizálni a szombati meccsre: persze azért nyugodtan be lehetne pakolni Mastallit, meg még néhány primaverást, legalább őket lássuk már egy kicsit. Valószínű, sokaknak ez lesz a búcsú, akkor viszont egy kicsit megfagyott státuszba kerülhetett a levegő, amikor Pippónál rákérdeztek, hogy még is mi a terve a jövőre, marad-e a klubnál, mert a jó öreg SuperPippo azt találta válaszolni, hogy ő bizony köszöni szépen, de a vezetőedzői pozíción kívül nem óhajt más munkakörben feladatot vállalni az AC Milannál, mert ő vezetőedzősködik majdan’ a jövőben is. Persze arról, hogy ezt a következő szezonban is nálunk teszi-e, szép diplomatikus választ tett, és valószínűleg Ancelotti és legközelebbi hozzátartozója is lenyelte a kilenc kis korty vizet, hogy elmúljon a csuklása, de nem árult el csak annyit, hogy napi kapcsolatban van Gallianival.

Pazar szezon méltó befejezése lesz, bárhogy is alakuljon majd szombaton este. Az rögvest kiváló hír, hogy a Fáraó és Pazzini is hagyott ki edzéseket, miképp Diego Lopez sem teljesen egészséges: aztán meglátjuk, kiknek lesz ez a búcsúmeccse. Kiböjtöltük, február óta erre a pillanatra várunk, hogy legyen május harmincadika és lehetőleg úgy este 11: hát itt van, megkapjuk. Innentől meg majd szénné üthetjük az F5-ünket a nyár alatt. Élvezzétek ki minden percét!

Tipp: 30-30, amiből 28-at Alex fejel, így gólkirály lesz

Várható kezdő: Abbiati – Abate, Paletta, Alex, Bocchetti – van Ginkel, de Jong, Bonaventura – Honda,Pazzini, Fáraó.