°5 Giornata: Udinese-Milan – Közelebb az igazsághoz

Az Udinese ellen pörgetheti tovább Szinisa Úr a szerencsekereket. Eddig kettőt nyert, kettőt vesztett, voltak egészen bíztató jelenetek, voltak egészen gyászos helyzetek, lassan pedig kezd elválni az ocsú a búzától. Csak rá kell érezni a ritmusra, hogy egy klasszikus antik polihisztort idézzek és máris közelebb kerülünk az igazsághoz.

A héten két meccsel is jelentkezünk (igen, azért, mert mi játszuk őket), kezdésnek kedden az Udinese, ami a Juve elleni meccset leszámítva pontot sem szerzett. Külön szép, hogy ők is az Empoli és a Palermo ellen küldték otthon, még mondja valaki, hogy Mihajlovic nem ért hozzá.

Ami bíztató, hogy Bacca. Elég szigorúan elkapta a fonalat, ha ezt így tudja folytatni, akkor lehet, hogy megint lesz 20 gólos csatárunk. Ehhez nem ártana egy használható középpálya, de úgy tűnik legalább az alapfelállás megvan. Az ugyan erősen foghíjas, de legalább van koncepció, még ha Monti reaktiválása ilyen formán elég szépen illusztrálja a mercatót.

Calabria a Palermo ellen olyat dobbantott, hogy az tényleg nagyon rendben volt. Azt nem várnám, hogy az egész szezont így lehozza, de ha kap idén rendesen meccset, viszont nem pakolnak rá túl nagy nyomást, akkor bőven lehet belőle még nagy durranás. Mint ahogy Romagnoli sem váltotta meg eddig a világot, viszont egész korrektül hozta le az első 4 meccsét, szóval neki is így tovább.

Toto kb nyolcadik utolsó meccsét tolja ellenünk a Friuliban, mindenesetre még mindig élmény nézni. Panagiotis Konénál kevés jobb nevű támadó van a Serie A-ban, de sajnos eltiltás miatt nem lesz, Merkel pedig sérülés miatt hagyja ki a meccset.

Tipp: Udinese-Milan 1-1