Udinese – Milan 2-3 // Balo, az igazságos


Hosszútávú következtetéseket a tegnapi produkció után sem mernénk levonni, hiszen bőven van min még javítani, és változtatni, de az amit a szinte tökéletes első félidőben mutattunk szemet gyönyörködtető volt. Ami viszont a második félidőben történt arra már Mihajlovic többször is felhívta a figyelmünket, miszerint képtelenek vagyunk nyugodtak maradni (biztos) vezetésünk tudatában. Mégpedig ezt a nagyon fontos elemet minél előbb bele kellene verni a csapatba, mert nem biztos, hogy még egyszer megúszunk egy ilyen végjátékot, mint ami az este lejátszódott. 

Rövidtávú következtetéseink viszont vannak, pontokba szedve következzenek:

Balotelli b*szott jól adja elő eddig a megváltozott jófiút, hiszen 9 elszenvedett faultja ellenére sem akadt ki/szólt vissza/rúgott/ütött, plusz emellett rendes kisiparosként végezte a dolgát, és nem kis gólt vágott:

Honda folyamatos szerepeltetése előtt totál értetlenül állunk, a japán szinte semmit nem tesz hozza a csapat játékához, szinte emberhátrány. A pályán töltött bő óra (’63) alatt 25-ször ért labdába, emellett volt 2 kulcspassza, 0 lövése, 0 kaput eltaláló lövése, 4-szer vesztette el a labdát, 1-szer szerzett labdát, 18! passzának 83%-a volt pontos, és 2ből kettő magaslabdát osztott ki. Mondhatni nem az a statisztika amitől hasraesik az ember. A Milan tízesétől, irányítójától sokkal többet várunk, legalább annyit amennyit Jack letett az asztalra.

Bonaventura a csapatunk egyik, ha nem a, legjobb középpályása, remekül játszotta be a pálya jobb oldalát, és ahogy a Palermo ellen, most is góllal és gólpasszal járult hozzá a simának induló győzelmünkhöz, na meg a gólja előtt az az átvétel olyan játékosokat juttatott eszünkbe amilyenek már rég nem játszanak a csapatunkban. Elgondolkodtató, hogy megérné-e megpróbálni Őt a csatárok mögé rakni, vagy jobb hagyni a helyén.

Diego Lopez a múltkori hibája ellenére, még mindig nagy király.

Mihajlovic egyre jobban kezd ráérezni, hogy mit és hogyan kell játsszon a csapata, viszont valamilyen formában orvosolnia kell a védelem bizonytalanságait, és, hogy képtelenek vagyunk nyugodtan kezelni az előnyünket. Nem szerezhetünk minden meccsen 3 gólt a győzelemhez, na meg jó lenne már egy olyan meccs is ahol nem kapunk gólt. Ettől függetlenül az Ő érdeme is ez a győzelem, hiszen ezen a pályán sokan kapituláltak az elődjei közül, sokatmondód adat, hogy utoljára több, mint 3 éve nyertünk az Udinese ellen idegenben.

– a középpálya feltámadásának Bonaventura remek teljesítménye mellett Montolivo visszatérése az egyik legfőbb oka. A kapitányunk az utóbbi meccseken úgy teljesít, ahogy azt elvártuk tőle, irányítja, mozgatja a csapatot, és emellett labdabiztos játékával a védelmet sem hozza kényelmetlen helyzetbe. A meccs végére kicsit mintha elfogyott volna a benzinje, de ennek ellenére is a csapat egyik legjobbja volt, ismét. Kíváncsian várjuk, hogy miként muzsikál ez a szekció Bertolacci és Kucka visszatérésével, amikor tényleg azok játsszanak majd Monti mellett akik a legjobban teljesítenek.

– ez a sárga-zöld mez egyszerre zseniális, és szar.

Értékelés:

Diego Lopez 6,5 : hiba nélkül, magabiztosan hozta magát, a gólokról nem tehet.

Calabria 6,5: továbbra is elképesztően érett, és bátor a játéka, talán túlságosan is. A lecserélésével kezdődött az a szétesés ami szinte a biztos 3 pontunkba került.

Zapata 6: középen hibátlanul, szélen nagyon idegenül mozgott. Sokatmondó, hogy mindkét gól az Ő oldaláról belőtt labdából kaptuk, mégsem hibáztatjuk ezért.

Romagnoli 5,5: még nincs azon a szinten, hogy ilyen nyomás alatt is képes legyen egymaga irányítani a védelmet. Még.

De Sciglio 5: nem fekszik neki a baloldal továbbra sem. Többször is lefutották, beindítottak a háta mögé, szinte minden alkalommal segítségre volt szüksége a támadások hatástalanítása érdekében. Várjuk vissza Antonellit.

Bonaventura 7: nálam a meccs embere. Talán ez az igazi posztja, de jó lenne megpróbálni komolyabban is trequartistaként.

Montolivo 6,5: az első félidőben remekül szervezte a remekül mozgó csapat játékát, a második félidőben a játékunk romlása magával rántotta Őt is.

De Jong 6: nem mezz’ala. Támadásban használhatatlan, védekezésben rendre középre húzódott. Volt pár zseniális szerelése, de középen még mindig Monti a király, és Kucka visszatérésével valószínűleg újra padra kerül.

Honda 4: semmi értékelhető, a Genoa ellen a padra várjuk.

Balotelli 7,5: gyönyörű szabadrúgás gól, és alázatos mezőnyjáték. Nem ült fel a provokációnak ezáltal végigjátszhatta a meccset. Grande Mario, csak így tovább!

Bacca 5: Balo csillogása mellett kicsit eltűnt.

Mihajlovic 6: szinte elrontott mindent a Calabria-Alex cserével.

Alex 5,5: a jó fejjátéka miatt hozta be a Mister, ezt hozta is, de emellett tetü lassú, szerencsére sokat nem tették próbára a sebességét.

Poli 6: kevés szerepet kap, pedig remek kiegészítőember, jól szállt be a meccsbe amikor nagy szükség volt egy sokat futó, fegyelmezett középpályásra.

Luiz Adriano N/A