Tendenciafolytatódás? // Genoa-Milan

A hétközi udinei közel sem sétálgatásból álló etap is rávilágított arra, hogy ez a Milan még messze nem az, amelyik bármikor hátradőlhet – ugyanakkor kivételesen ezt nem sikerült most teljesen elrontani, és megint elléptünk +2 pontra a Juventustól. A griffeknél sem várhatunk alapjaiban mást, feltéve,de több izgiséget is tartogat a vasárnapi ebéd.

Mondjuk az első az máris az lenne, ha nem rántott hús lenne a húsleves után vasárnap délre, de rátérve az igen kellemes, 12:30-as időpontra beosztott Genoa-Milanra, Mihajlovics eddig megfizette a tanulópénzeit, és ezeket nagyon olcsón megúszta: bár de Jonggal nem működött a középpálya, de azért egy Empoli elleni győzelem így is összejött. Szerdán teljesen érthetetlenül megbontotta a védelem szélét, hátul megzavarodtunk, mint mikor nem a rántott húst rakják fel vasárnap délben, de ezt is túléltük. Sőt, túléltük azt is, hogy Honda botrányosan tudta le ezt az első öt meccset, szegény japónak gyakorlatilag érdemi megmozdulása nem is volt ez alatt, és könnyen lehet, hogy nem is lesz még egy ideig, mert hogy olybá’ tűnik, Bertolacci felgyógyult, a Mister pedig rögtön a kezdőbe is jelölné, méghozzá Honda kárára, a trequartista várhatóan Bonaventura lesz, Bertolacci pedig az ő helyét foglalhatja el majd a Luigi Ferrarisban. Ugyanakkor várhatóan az Udine ellen kilenc alkalommal faultot kiharcoló Balotelli bent ragad, és most Bacca pihenhet – hármójukat persze szépen lehet forgatni, de talán akit a legkevésbé ültetnék most a padra, az a kolumbiai csatár, aztán lehet, hogy Mihajlovics ezen döntései is valahogy igazolódva lesznek. A Genoa egyébként pocsékul kezdett, 5 meccsből négyet is elbukott, csak a Hellast verte otthon 2-0-ra, ezen kívül a többi négy meccsét úgy vesztette el, hogy gólt sem rúgott, és hát ahol még Pandev számít az első számú csatárnak, azokon remélhetőleg mi sem fogunk segíteni.

Már pedig ezeknek el kell fogyniuk…

Preziosi kiszámíthatatlan játékos-gyárával egyébként egészen kiváló a kapcsolatunk: rendre profitálunk is ebből, és nem telt el úgy mercato az elmúlt néhány szezonban, hogy Galliani ne emelte volna ki a griff elnökkel való elképesztően remek kapcsolatot. Köszönhetően ennek, felmerül a kérdés, hogy hozzánk importált alábbi csapat (akik valamilyen módon a Genoától érkeztek a Milanhoz), vajon hanyadik helyen futna be a Serie A-ban? A ??? helyére nyugodtan betehetünk bárkit, sajnos csak egy, középső hátvédként alkalmazható embert hoztunk az elmúlt 10 szezon alatt a Genovából, szóval oda nem volt jobb megoldás.

Amelia – Antonelli, Szokratisz, ???, Constant – Birsa,Kucka,Boateng – El Shaarawy, Borriello, Di Gennaro.

No, ugye, hogy majdnem mindenkinél csettintettünk? Szóval oda megyünk, ahol hasonlóak leledzenek – bár most a szokásosnál is mélyebbnek tűnik az a szemetes, ahonnan a Genoa próbált összerángatni egy versenyképes keretet, viszont így is baromi kíváncsi leszek Dzemailira, akit mondjuk még egy fél éve is simán elfogadtam volna a Milan középpályájára, vagy Perottira, aki állítólag többet tud, mint hogy a Genoában bóklásszon a szélen. Az mindenképp jó, már bocs, hogy nem Perin áll a kapuban – a csávó azért nem szokott gatyázni, ha arról van szó, helyette majd Lamanna lesz, viszont Balotelli mellett valószínűleg de Jong is bent ragad, mert Kucóval kapcsolatban nem kockáztat Mihajlovics, amit valahol meg is értünk: elvégre most tért (?) vissza Bertolacci, a fenének hiányzik, hogy most meg egy másik emberünk dőljön ki középről. Ha már Bertolacci, nem volt nehéz megtalálni a szezon elején a folyamatosan a 20 milliós bankjeggyel a  bokáján szaladgáló fiút, vele kapcsolatban azért a komplexebb értékítéletet mindenképpen megvárnánk addig, amíg megmutathatja, hogy mit tud játszani mondjuk ebben a középpályában, ahol Montolivo és Bonaventura lesznek, lehetnek a társai, nem pedig de Jong és Poli.

Szóval Szinyó keresi a csapatot, az abszolút pozitív, hogy bátran bent merjük hagyni Calabriát, aki ott lehet majd vasárnap délben is az elejétől. Egyelőre az apróbb hibák, ami szezon elején, pláne egy ilyen mercato után azért borítékolhatóak voltak, hogy lesznek, nem okoztak olyan szintű problémát, amit ne tudtunk volna áthidalni – nyilván az első két forduló nem volt a legszebb, de azok után elismerésre méltó, hogy Miha beismerte, hogy Montolivo mégiscsak kell, ez pedig egy edzőnél nem olyan rossz tulajdonság, ha nem ragaszkodik minden áron a saját eredeti elképzeléseihez. Aztán hogy mennyire sikerült tanulni a szerdaiból, azt meglátjuk, én azért nem merném rámondani, hogy kapott gól nélkül, de azt igen, hogy lehozzuk, ami nagyon is jól fog jönni a Napoli-Torino (away) meccsek előtt.

Várható kezdő:

Diego Lopez – Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio – de Jong, Montolivo, Bertolacci – Bonaventura – Balotelli, Luiz Adriano.

Tipp: 1-4