A kulcsszó a fontosság // Lazio-Milan

Meg az, hogy igazi fokmérő. Mert körülbelül erről szólhat a Lazio elleni meccs: Mihajlovics nem győzte hangsúlyozni, hogy ki, mi, miért és mennyire fontos, szóval ebben lehet valami. Mondjuk ha tényleg odapörkölnénk a lómaiaknak estére, az lehet, hogy fontos lenne.

Nem mondom, hogy igazi értékmérő, amit az előző három meccsen mutattunk, de a helyzetet talán az festi le a legjobban, hogy azon sem lepődtünk volna meg igazán, ha a Torino-Sassuolo-Chievo hármasból kettőt elvesztünk. Persze tetszőlegesen és fantáziának megfelelően lehet variálni, hogy éppen melyik kettőről beszélhetnénk, de azért az önmagában nem rossz, hogy ebből jött hét pont, más kérdés, hogy ez csak arra volt jó, hogy ne égjen le porig komplett Milanello, hanem csak mondjuk a melléképület sarkát kelljen majd újrameszelni a jövő héten. Mert hogy közben Mihajlovics ismét kijelentette, hogy a mi célunk a BL-hely elérése, szóval innentől én engedelmetekkel így tekintek a szezonra akkor – még ha csípőből tudok mondani négy jobb csapatot is nálunk, de nekünk a harmadik hely kell. Hát legyen. Ehhez pedig elengedhetetlen volt az, hogy ezekből a meccsekből hozzunk legalább hét pontot, szóval, kezeljük így.

Mihajlovics hozzátette, Diego Lopez egy nagyon fontos játékosa a csapatnak, de továbbra is úgy látja, hogy Donnarumma jelenleg jobb nála – tény, vele nyertünk kettőt. Zapata szintén nagyon fontos tagja a keretnek, de Alex jelenleg jobb párt alkot Romagnolival – tény, a korábbi próbálkozókhoz képest azért nem mutattak rosszul egymás mellett. Az elnök úr jelenléte nagyon fontos, nagy erőt adhat a többieknek, na meg hát nem kevésbé fontos az sem, hogy beszélhetünk itt taktikáról, de amíg gyakorlatilag két támadónk van, addig nem nagyon tud variálni a szerb, legalábbis ezt vallja. Niang már egy negyed órára jó lehet, de azért nyilván a Bacca-L’adriano kettős lesz elöl valahogy. A lényeg egyébiránt, hogy a Lazio eddig mindet nyerte otthon, sőt, gólt is csak a nyitófordulóban a Bologna ellen kapott, a többit nullára hozta.

Abate ugyanakkor kihagyja a vasárnapit: mondjuk a helyén megnézném Calabriát, még ha ütne is a Donnarumma-Calabria-Romagnoli hármas, de sajnos a rutinos De Sciglio sem igazán mutatott olyasmit, amit bent tartaná egy BL-re ácsingózó csapat kezdőjében. Mindenesetre a Lazio elleni egy tipikusan olyan meccs lesz, ami után nem lehet magyarázkodni: legalábbis vajmi keveset fognak arról írni akár egy hónap múlva, hogy ki és honnan hiányzott, mit csinált, vagy mit nem csinált: eddig az igazán komoly kihívások előtt Mihajlovics Milanja elhasalt. Lehet itt papolni a BL-ről, de ahhoz egy idény alatt nem ártana valamit villantani is a már taglalt hármas fölött egy polccal lévőkkel szemben is, különben nem kell csodálkozni a negatív kritikákon. Nem mondom, hogy hiszek a BL-ben, mert nem hinném, hogy ott lenne a helyünk, még ha minden bizonnyal idén is az indulhat majd ott, aki a harmadik legtöbb pontot szerzi, de ahhoz jóval másképp kellene fociznunk. Itt meg egy baromi jó kis lehetőség előtt állunk, hogy mindezt meg is mutassuk.

Tipp:
Lazio-Milan 2-2

Várható kezdő:
Donnarumma – DS, Alex, Romagnoli, Antonelli, Kucka, Montolivo, Bertolacci, Cerci, Bacca, Bonaventura.