Műkszik? // Milan-Crotone

Kedd este a nyolccaddöntőbe jutás a tét a Crotone ellen, és ha túllépünk azon, hogy ezt a meccset azért bármilyen összeállításban, edző nélkül is hozni kell, akkor is akadnak még érdekességek – egyelőre Mihajlovics felírta a táblára, hogy ő a boss, aztán meglátjuk, ezt fent tudja-e tartani.

Nem kérdés, ma tovább kell jutni a másodosztályban egyébként egészen jól szereplő Crotone ellen, és jöhet a 16 között a Samp idegenben – minden más esetben teljesen felesleges a további értekezés, mert lehet itt majd 12 pontról beszélni karácsonyig, de ez egész egyszerűen feledtetheti a még esetlegesen valóban remek menetelést is. A szerb egyébiránt nem sokat gondolkozott, amikor a kupáról kellett beszélni a meccs előtt: cél a kupagyőzelem, amire ugye 2003 óta nem volt példa, és hát, az elmúlt évek tükrében bizony nagyon is tudnánk ezt értékelni, és tekintve, hogy általában milyen a viszony a kupa felé a többiektől, lehet, hogy valóban nem jönne rosszul, ha tényleg ráfeküdnénk.

Mindezzel együtt a leginkább az lehet érdekes ma este, hogy Mihajlovics megint variál valamit a csapattal: persze, a Crotone ellen tesztelni azért más, mintha egy A-ligás csapat jönne (szándékosan nem középcsapatozok inkább), de az azért elég nagy jóság, hogy eddig nagy százalékban ültek Miha döntései és húzásai. Kezdve Donnarumma beállításán át egészen a hétvégi 442-ig: például a korábban a játék alfájának és omegájának gondolt de Jong olyan szépen elüldögélt a padon hat meccsen keresztül, mint a sivatag, és Niangot is sikerült végre csatárként játszatni. Baromi jó dolog ezt leírni, hogy kíváncsian várom, miként finomhangol Mihajlovics: a legnagyobb problémám korábban is az volt, hogy minimális terv mutatkozott a játékunkban, az pedig végképp hiánycikk volt, hogy bármit is képesek legyünk változtatni – ne adj’ isten 1-2 héten belül. Most ezek visszaköszönnek a pályán, és nem csak véletlenszerűen, és persze nem a legszerencsésebb, ha ragaszkodunk a számokhoz, de az azért szembetűnő, hogy van itt 442-től kezdve 4231-en át az egyelőre még nem engedélyezett 443 433 is, és valahogy mindegyik egy kicsit más, ugyanakkor mindegyik talán jobban is, mint kicsit, de működik.

Az viszont azért kevésbé tetszik, hogy Honda kaphat megint lehetőséget: a japán azért talán a sima „többetakarokjátszani” dumánál többet adott elő, és őszintén meglepődtem azon, hogy mindezek után Miha még szóba áll vele, de hát reméljük, januárig kell csak kerülgetniük egymást. Fent lesz ma négy primaverás is – ilyenre asszem’ akkor sem volt példa, amikor az „ifik” nagy ismerője, Pippo maestro ült a kispadon. Suso meg szerintem nem olyan elveszett, de megnézzük, hogy egy edző mit hozhat ki belőle.

Várható kezdő: Abbiati – De Sciglio, Zapata, Mexes, Calabria; Nocerino, Mauri, Poli; Suso, Luiz Adriano, Honda.