Most már jöhet a pengecsere

Vagy eszközt is cserélhetünk, nekem full mindegy, de bármivel is faragta ki Gattuso ezt a Milant, alapvetően nem néz ki rosszul. Nyilván mint egy kezdő borbély, ejtünk még sebeket a nem kocka arcokon, de hát ez már csak ilyen – két rangadón, 180 perc alatt volt több mint 90 percnyi jó focink, és baromira fájt volna, ha ebből nulla pontot hozunk.

Nyilvánvalólag egy next step lesz az, hogy ne legyenek ilyen kihagyások, mint ami a Roma elleni második félidő első felében volt: még ha tudva lévő is volt, hogy nekünk fog jönni a Roma, az nagyon nem nézett ki jól, de az összkép alapján egy egészen élvezhető produktumot kaptunk. Hogy most csak azért-e, mert igazából nem volt veszíteni valónk, vagy valójában ez is volt a terv, nem tudni, de tulajdonképpen nem is lényeg, de közel sem egy bocsánat, hogy létezünk-stílusú Milant kaptunk: akadt kurázsi és keménység is a csapatban – és ami a legfontosabb, minőség is. Lehet, hogy Higuaín nem vezeti bajnoki címre sosem a klubot, de hogy ilyen csatárunk régen volt, az is biztos: nagyon komoly volt, hogy beverte a ziccerét (még ha les is volt, de maga az akció pazar volt), és a végén az az assziszt élményszámba ment. Azt mondjuk nem gondoltuk, hogy személyében az irányítónkat is megtaláltuk, de ha lesz még tőle öt ilyen az év során, az baromi sokat fog lendíteni.

Bennem abszolút felrémlett a nápolyi meccs, ahol ennél jobb játékot bemutatva sikerült végül zacskót nyelni, és Gattuso meccselését látva nagy összegben mertem volna fogadni, hogy ez lesz a vége ezúttal is – de tegyük hozzá, két érem (scudetto?)-esélyes csapat ellen kezdtünk, és összességében egy vállalhatatlan fél órának köszönhetően nem hoztunk el pontot Nápolyból. Ettől persze ugyanúgy jöhet a pofon már a válogatott szünet után Szardínián, de volt ritmusunk és nem mellesleg elképzelésünk is. Contival ez még jobb lehet, főleg, ha Suso is összeszedi magát – vagy Samu fogja bejátszani magát, bár úgy tűnik, őt Hakan cseréjének szánják balra. Musacchiót bizonyára az tartja a kezdőben, hogy régebb óta van itt, mint Caldara – bár a védekezésben sem találhatunk óriási hibákat, leszámítva Calabria elvétett labdáját a végén, amiért megveregethetjük Dzeko vállát is. Most úgy tűnik, van használható pad is a kezdő mögött – mondjuk ez úgy az október 21-én esedékes derbiig el is fog dőlni, hiszen addig vár ránk egy Cagliari-Dudelange-Atalanta-Empoli-Sassuolo-Olympiakosz-Chievo fogat.