°26 Giornata: Milan – Sassuolo // Nincs mese…

A keddi kupaelődöntő után folytatódik a harc a BL-ért. Szombaton késő délután a Sassuolo lesz a Milan ellenfele a közel teltházas! San Siroban. A klub tájékoztatása szerint már 60 ezer jegy elkelt Locatelli visszatérésére, ami tekintve, hogy ki az ellenfél, egy egészen szép szám. Az elmúlt idők több, mint meggyőző eredményei újra visszacsábították a szurkolókat a csapat mellé. Ezt a bizalmat pedig meg kell hálálni…

Felesleges különösebben kifejteni, hogy miért is kellene mindenképp megnyerni ezt a meccset (is). Volt időnk pihenni, a morál szárnyal, lassan visszatérnek a hiányzók, és a játékunk is több, mint elfogadható. Ennél jobb helyzetből aligha lehetne nekiindulni egy olyan meccsnek, ami talán nehezebb lesz, mint azt várnánk. Igaz, hogy az elmúlt meccseinket viszonylag simán hoztuk ellenük, de ez csak idegenben igaz. Tavaly csak egy kései egyenlítésre futotta ellenük, azelőtt egy szezonnal az 56.-ik percben még 3-1re mentek, amit végül ugyan sikerült megfordítani (igen az volt az az idegbeteg meccs amelyiken Locatelli bombájával egyenlítettünk, és végül Paletta góljával nyertünk meg), de az előző évek azt mutatják, hogy a Sassuolo nagyon bátran és eredményesen játszik a mi pályánkon.

Ami a Sass formáját illeti, az utolsó hat meccsükből csupán egyet sikerült megnyerjenek, három döntetlen és két vereség mellett. Vendégként kifejezetten gyengén megy nekik manapság, az utolsó három idegenbeli fellépésükön 1 gólt rúgtak, és egyszer sem nyertek.

Gattuso várhatóan újfent pihenteti Calabriat, a helyét Conti veszi majd át. A védelem további posztjain nem lesz változás, balszélen RR rohangál, középen Musacchio és Romagnoli feladata lesz majd Babacar őrzése. A kapuban több, mint természetes, hogy Gigio áll majd. Kessié sérülése nem súlyos, így várhatóan a középpálya nem változik, ugyanaz a hármas kezd, mint az elmúlt meccseken. Olyant is lehetett olvasni, hogy Kessiét nem kockáztatják, ez esetben Biglia kerül helyére. A támadósor is adott, Piatek mellett Suso és Calhanoglu kezd majd.