Megtalálni önmagadat // Milan-Fiorentina

Kegyetlen, de mégis csatak egyszerű játék ez a futball. A torinói produktummal, vagyis annak mondjuk az első 60 percével nem volt különösebb gond, sőt – viszont mindez egy kutyagumit nem ér, ha nincs veled Miss Mázli, vagyis pontosabban ha képtelen vagy eredményesen futballozni. A késeket már élezik, viszont a szúráson betöltött szerepek még igencsak kérdőjelesek.

Nem könnyű ezt a torinói meccset sem kiheverni: vereség az vereség, ezen nincs mit mellébeszélni. Ráadásul így, hogy totálisan megzavarodunk a saját hülyeségünkön, miközben egy agyonnyert meccsen szórakozunk – hát, erre mondhatnánk, hogy ez nem történik meg egy olyan csapattal, amelyben vannak karakterek. Mostanra erre juthattunk, az világos, hogy a minőséggel is vannak gondjaink, de ennyire nem ergya ez az egész felépítmény, hogy minden szembejövő beüsse a maga góljait. Ha nincs a pályán, hát legyen a kispadon egy vezér – és itt most nem a csereemberekre gondolok, de Giampaolo sok mindennek tűnik, de egy karakteres és határozott embernek viszonylag kevésbé. A szukroló persze kérdez: vajon mit kell még tennie Piateknek ahhoz, hogy egyszer lecseréljék, Suso és Hakan pedig cserébe mit tud, hogy szintén érinthetetlenek – miközben Rebic alig kap lehetőséget? Bizonyára vannak okok, de amikor nincs eredmény, akkor nem ártana ezeket tisztázni.

Az nagyjából fixnek vehető, hogy a Fiorentina nem fog beállni bunkerbe ma este, és a védelmünk eddigi teljesítményét elnézve ez teljesen érthető is. Őszintén félős a ma este, mert a lilák lendületes támadásait megszűrni nem lesz egyszerű: közben pedig elöl igazából azon múlik a dolog, hogy Leaó mennyire tudja lekötni az ellent, és Suso vajon nyolcadjára is rá fog-e tekeredni a labdára, ha nem jön pont a bal lábára? Borzasztóan körülményesen tudunk néha játszani, ezen pedig Rebic bizonyára segíthetne – a Maestro viszont minden forrás szerint pakkra ugyanazt a kezdőt rakja fel, mint csütörtökön. Bennacer persze hibázott a második gól előtt, de tempóban sokkal többet tud adni, mint Biglia. Védekezésben, meg úgy tulajdonképpen en bloc sokkal több kellene Hakantól, nagy szerencséje, hogy Jack még mindig nem tud 90 percet vállalni, mert a töröknek sanszos, hogy rezegne a léc.

Marad tehát a 433, valakinek viszont lassan fel kell vállalnia, hogy a banda élére álljon – nyilván a legegyszerűbb Giampaolót félreállítani, de egyelőre a nyári átigazolási politika sem tűnik a legnagyobb telitalálatnak, így Boban is beleugrohat a csalánba, ha úgy tetszik neki, miután eddig nagyon szívesen csapkodott mást vele. Hiba lenne persze máris elővenni a főnököket, és egyértelmű felelősöket keresni, de az utóbbi évek legnyugodtabb nyara után kicsit furán fest, hogy úgy megyünk neki egy hatodik fordulós Fiorentina-meccsnek, hogy belekerülhetünk a szósz kellős közepébe.

Tipp: 2-1

Várható: Gigio – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Theo – Hakan, Kessié, Bennacer – Suso, Piatek, Leao.