5° Giornata: Torino – Milan / Válságkezelés

Nem volt sok idő a derby vereség kiheverésére, folytatódik a darálás, és ráadásul egy nem kifejezetten könnyű utazással, márpedig a hírek szerint Dzsámpinak el kell kezdenie szállítani az eredményeket a következő másfél hét alatt játszott 3 meccsen, ha mindenképpen meg akarja tartani az állását. Nézzük mit várhatunk ma este.


Az Ikon készen áll a hatalomátvételre

Azt gondolom mindenki érzésre is meg tudja mondani, hogy nem nyerni járunk Torinoba, de van egy-két egészen megdöbbentő adat, például az, hogy 2012 óta nem győztünk ellenük idegenben – akkor négyet lőttünk a Robinho-Nocerino-Pazzini-El Shaarawy kvartett közreműködésével, és Allegrinek még rengeteg haja volt – viszont a másik oldalon talán még durvább, hogy a legutóbbi 25 egymás elleni meccsen mindössze kétszer kaptunk ki tőlük, ugye az előző szezon végén tavasszal a BL álmaink rituális meggyilkolásakor, előtte viszont utoljára 2001-ben, tehát volt egy szép kis 18 éves veretlenségi sorozatunk (amiből persze ők pár szezont a Serie B-ben töltöttek).  

Az idei szezont a Toro is eléggé gyengén kezdte, Mazzarriék az EL selejtezőben könnyen kihullottak a Wolves ellen, a bajnokságban pedig az elején hoztak egy bravúrgyőzelmet az Atalanta “vendégeként”, azóta viszont két igen kínos vereséget szenvedtek, például a Lecce lepte meg őket az Olimpicoban, úgyhogy amennyire nem tetszik első ránézésre ez a meccs, annyira nyerhetőnek tűnik egyébként, az első négy fordulós parádés játékunk ellenére is. A védelmük egyelőre nem muzsikál a tavalyi szinten, ennek legfőbb oka, hogy Nkoulou a nyáron nagyon ment volna Róma bordó-sárga részébe, nem engedték, emiatt bedurcizott és nem volt hajlandó játszani az Európa Ligában, azóta meg jegelve van, valószínűleg nem is ellenünk fog visszatérni. A keretükben hatalmas változások amúgy nem voltak, szóval nagyjából a megszokott arcok fognak pályára kerülni, a kapuban Sirigu, a védelemben Izzo a biztos pont, mellé Lyancot és Bremert írja a Gazzetta, jobb oldali wingbacként De Silvestri játszik, bal oldalon viszont meglepetésre Laxalt kerülhet be Aina helyére, először a szezon során. A középpályán szintén egy új igazolás kezdhet Verdi személyében, rajta kívül a megszokott Baselli, Rincon kettős fog brusztolni a centrumban, Berenguer pedig segíti a csatár Belottit.

Nálunk több kérdőjel is van, amit én nem igazán értek, mert azt gondolná az ember, hogy a derby minden kétséget eloszlatott afelől, hogy kiknek is kéne végre a pályán lennie. Hát, szeretett edzőnk nem így gondolja, mert a Gazzetta szerint ismét felteszi az Inter elleni kezdőt, azzal a kivétellel, hogy Calabria visszatér a védelem szélére. Ezt egészen félelmetes volt tegnap olvasni, a Sky tarthatja bennünk a reményt, akik szerint jönnek a változások, és bekerül Theo valamint Bennacer is, sőt akár egy Suso-Leao-Rebic triót is elképzelhetőnek tartanak, majd meglátjuk, kinek lesz igaza, én most a legrosszabbtól tartok, de azt nem is kísérelem meg most leírni, mennyire elképesztő döntés lenne ragaszkodni az eddigi csapathoz. Paqueta egyébként nincs a keretben, kisebb sérülést szenvedett, úgy 10 napig nem lesz bevethető, így szerintem ideje lenne Jacket is újra bedobni végre valahára legalább csereként Calhanoglu helyére, mert már másfél hónapja is le tudott nyomni egy teljes félidőt a felkészülési meccseken, azt azért nem hinném, hogy ezek után még mindig nem áll készen éles meccsen játszani, pedig eddig egy percet sem kapott idén. Jelentős javulást nyilván erre a meccsre sem kell várni, igazából elég nehezen tudnám rávenni magamat bármilyen más tippre, mint egy unalmas döntetlen, annyira adja magát az eredmény.

Viszont hogy egy kis optimizmust is csempésszek a beharangozó végére, akár lehetne komoly fordulópont is ez a meccs, mivel ha sikerülne behúzni a három pontot, az nem csak a csapatot, a médiát és a szurkolótábort nyugtathatná meg, hanem a tabellán is feljönnénk a 4. hely körülre, egy ponttal az Atalanta mögé, egálban a Napolival és a Cagliarival, és bizony a Roma elé, ami hát azért ilyen hitvány kezdés után adhatna némi reményt a szezonra. Szóval lesz tét, szenvedés szintén, helyzetek valószínűleg nem, győzelem remélhetőleg. 

Tipp: Torino-Milan 0-0