Hamu és gyémánt, meg ami közötte van

Váltás, már megint – de törvényszerű volt ez, vagy csak szükséges? Lesz-e valaha újra olyan vezetésünk, mint Don Silvio volt? És legfőképpen lesz-e csapatunk?

-Te mit léptél volna?

 k: Valszeg ugyanezt. Kibaszott kényszerpálya. Dzsámpinak ezt nem lehetett nem megköszönni. Az meg hogy ilyenkor ki jöjjön a helyére? Ez olyan, amikor magányosan állsz egy sziklafalon, és az ingó kövek és a fűcsomók közül válogatsz. Azon kéne elgondolkodni, hogy miért állhatott elő ez a döntési helyzet. De ha már sikerült idáig elvergődni, akkor igen, én is kinevezek valakit a Spalletti-Pioli-Marcelino-vonalból. Lehet érvelni egyik vagy másik mellett, de nem ezen fog megfordulni a klub sorsa. Spalletti lógassa csak a szerszámot, Marcelinót én inkább választottam volna, de nem ezen fog megfordulni a világ.

Harkness: Nehéz kérdés, mert nem biztos, hogy egy Piolira cseréltem volna Giampaolot, elvégre ő is úgy néz ki a szezon végéig lesz csak, akkor már húztuk volna ezt ki a jelenlegi edzővel, hátha mégis összeáll valami, plusz eggyel kevesebb ember lenne a fizetési listán. Öngerjesztő folyamat ez az állandó edzőkeringő, semmi stabilitás, vagy kiforrott játékrendszer, pedig anélkül sehová nem fogunk jutni. Az meg tényleg rejtély, hogy mi győzte meg a vezetőséget Pioli eddigi karrierjéből, mert nem túl acélos a dolog, de hát mivel kinevezték, ezért támogatni fogom, amíg ki nem derül, hogy fogalmatlan ő is. Remélem, hogy erre nem fog sor kerülni, és pozitív meglepetés lesz.

Csirko: Giampaolo teljesen vállalhatatlan volt. Mennie kellett.

Pálka: Csatlakozom, a genovai győzelem már mit sem számított. Pedig elég bizakodó voltam Giampaolóval kapcsolatban, de ilyen szintű kilátástalanságot nagyon rég nem láttam. Hogy Pioli? Az már egy más kérdés, sokkal jobb tényleg nem igazán volt a piacon, korrekt olasz edző, akinél nem fejetlen csirkeként fogunk szaladgálni. Az pedig már megint egy más kérdés, hogy nekünk tényleg ez kellene legyen a cél?!

-Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? Azaz ki a hunyó: a vezetőség vagy Giampaolo?

 k: A fejétől bűzlik a kibaszott hal.

Harkness: Elsősorban Berlusconi, Yonghong Li, Fassone és Mirabelli, elvégre miattuk vagyunk ilyen szorult helyzetben jelenleg is. Ez ebben az esetben nem menti fel Maldinit és körülötte lévőket, de tény, hogy kurva nehéz dolga van ennek a vezetőségnek, és nem ők vitték ebbe bele a klubot, sajnos persze éppen úgy néz ki, hogy mélyítik a gödröt, sportszakmai szempontból legalábbis.

Csirko: Giampaolo hatalmas bukás volt, de nem ő nevezte ki saját magát. Szóval nálam ez elsősorban a vezetőség.

Pálka: Tudom, nem lehet mindent egy emberre kenni, és nem is úgy működnek a dolgok egy átadás-átvételnél, hogy egyből minden smakkol, de nálam egyértelműen a vezetőség – méghozzá a mostani. Boban rohadt okosnak tűnt kívülről, ő volt a nagy megmondó – aztán tessék, a nyári csodafegyvere gyorsan besült. Ebben pedig nem csak abban van felelőssége, hogy kit választott a padra, hanem abban is, hogy nem igazán kapta meg Giampaolo azokat, akiket szeretett volna, és nem a Manchester City meg a PSG kezdőire bökött rá véletlenszerűen – gyorsan hozzáteszem, ettől még bődületes baromság volt 4312-re kényszeríteni ezt a csapatot, ez pedig már nem Boban meg Maldini sara, a többi viszont igen.

-Hogy lesz ebből csapat? Pontosabban, lehet ebből csapat?

 k: El kell indulni a nulláról. Ez itt most egy óriási mélypont, elsősorban azért, mert már úgy tűnt, hogy kifelé jövünk a legmélyebb takonyból. A tulajdonosi háttér stabil (?), a vezetőség még nem bizonyította a rátermettségét, viszont a keretben – minden hiányossága ellenére – ennél jóval több van. A tavalyi teljesítményt idén is tudni kéne hozni, legalább. Még akkor is, ha Baka nem lett pótolva.

Harkness: Remélhetőleg úgy, hogy Pioli felrak egy normális formációt, és a fiatalokat kezdeti, én továbbra is úgy gondolom, hogy a keret minősége ugyan nem világverő, de harcban kéne lennie a 4. helyért, főleg plusz terhelés nélkül. Annyit kérek, hogy Caldarát építse be, Theo, Bennacer, Leao legyenek biztos kezdők, kiindulásnak elég lenne. 

Csirko: Fogalmam sincs, de az elmúlt öt évben megmutattuk, hogy mindig van lejjebb.

Pálka: Valahogyan biztosan. Az, amit eddig mutattunk, hogy bőven mi lőttük a legkevesebbet kapura és igazából semmi lendület vagy elképzelés nem volt a támadásainkban, az nekem tényleg a gödör aljának tűnik. Egy megszervezett védekezésből kiindulva ha a Rebic-Suso-Bonaventura-Paquetá (Bennacer?) tengely nem elég arra, hogy legalább focizzunk egy kicsit, akkor alaposan át kell értékelnem sok mindent. Nem várok persze ádáz küzdelmet a dobogóért, de ne lehessen már előre tudni, hogy ez bukta lesz, mert Genovában is ha nincs az a parádés húsz perc, az sima lett volna, nem ide.

– Csak egy tipp: cserélünk-e még ebben a szezonban edzőt?

 k: Amikor Dzsámpit idehozták, azt nem hittem el, kizártnak tartottam, hogy ezzel a taggal bármire mehetünk. Ránézve erre a Pélóira, hááááááát…….

Harkness: Nem hiszem, most már kihúzzuk Piolival, de nyáron tuti lesz csere, hacsak nem válik be nagyon a kopasz.

Csirko: Persze

Pálka: Ha csak nem megy valami nagyon félre Piolinál, akkor ő marad szerintem végig, de hogy nem ő lesz ott a 2020-21-es szezonra való felkészülés első edzésén, az szinte fix.